Şimdi Ara

Maraş Haber

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Maraş Haber HAYALLERDEKİ ÇAĞLAYANCERİT
    Genç girişimci kardeşimiz Kenan Onaran sayesinde bin bir zorluklara rağmen ilk sayısı basılan Çağlayancerit’in ilk yerel gazetesi olma özelliğini taşıyan Çağlayancerit’in Sesi Gazetemizde bize ayrılan Maraş Haber köşede naçizane hayalimdeki ve hayallerdeki Çağlayancerit nasıl olmalıyla ilgili düşüncemi sizinle paylaşmak istiyorum. Öncelikle Çağlayancerit’in genel durumunu değerlendirelim:
    Çağlayancerit’te kültürel anlamda insanlarımızın yaşayışı; küçük bir köydeki insanlar arasındaki samimi ilişkiyle yapılan muhabbet, bunun sonucunda ortaya çıkan dostluk, kardeşlik ve arkadaşlık gibi duygularla Maraş Haber olarak devam etmektedir.

    Çağlayancerit’in doğal görünümüne bakacak olursak; dört tarafı dağlarla çevrili, yaylaları bulunan toprağı tarıma elverişli bir yer. Özellikle cevizinin bol olduğu Çağlayancerit’te; Maraş Haber tesbitimize göre vatandaşlarımız, evinin günlük ve kışlık ihtiyaçlarını kendi bahçelerinden karşılayabiliyor. İlçenin güneyi meyve ağaçlarıyla yemyeşil çevrilidir. Tadına doyulmaz kaynak suları bulunan Çağlayancerit, özellikle yaz turizmi açısında eşsiz güzellikte mesire alanlarının olduğu bir yerdir.
    Çağlayancerit’in ekonomik durumuna bakacak olursak; insanlarımızın birçoğu kendi çabalarıyla ülkemizin değişik bölgelerine giderek, ilçede yapılan inşaat işlerinde, tarıma dayalı işlerde çalışırlar. Maraş Haber Son yıllarda sürekli işlerde çalışabilmek isteyen Çağlayanceritliler, Kahramanmaraş ve Gaziantep’e yerleşerek bu illerde bulunan fabrikalarda çalışarak geçimini sağlamaktadırlar.
    Maraş Haber 'in tesbitine göre Çağlayancerit’in eğitim durumuna bakacak olursak; son on beş yıldır ilçe de okuyan sayısı gönüllü öğretmenler sayesinde hızla artmaya başlamış olup ilçenin geleceği okuyarak, bürokraside etkin yerlere gelecek olan bu yeni nesil sayesinde değişim gösterecektir. Bize de düşen yeni nesle sahip çıkıp onları desteklemektir. Bu noktada üzerimize düşeni yapacağımızdan şüpheniz olmasın.
    Çağlayancerit’in basitçe görünümü budur! Maraş Haber Ben biraz da hayalimizdeki Çağlayancerit’e değinmek istiyorum. Burada yanlışlarımızı, doğrularımızı, yapmak istediklerimizi, yapamadıklarımızı ilçenin geleceği ile ilgili düşüncelerimizi, sizden alacağımız destekle cesur bir şekilde dile getireceğiz.
    İnsanlarımız yıllardır Çağlayancerit’te dile getirmek istediklerini hiçbir zaman söyleyememişlerdir. Söylemek istedikleri konular da öyle hakaret etmek, iftira atmak ya da birilerini haksız yere eleştirmek değildir, söylemek istedikleri; insanca yaşamak, rahat bir yaşam sürdürebilmekle ilgili konulardır. Ama insanımızın yaşadığı kültür ve aldığı terbiye hep şunu düşünmesine sebep olmuştur: Acaba bunu konuşursam ayıp mı olur, yanlış mı anlar ya da zarar mı veririm? Böyle düşündüğünden yanlış yapılan hiçbir şey yanlış yapana hissettirilmemiş; adam da yanlış yapmaya devam etmiştir.
    Bizim insanımız artık şu isteklerini cesurca dile getirmeli: Maraş Haber Ben de ulaşımının halledildiği, ara sokaklar dâhil tüm yoların yapıldığı, alt yapı çalışmalarının bitirildiği, sağlıkla ilgili hizmetlerin tam manasıyla yapıldığı, elektrikle ilgili hiçbir sıkıntının kalmadığı bir Çağlayancerit istiyorum, demeli. Bunu derken bizim hiç kimseye ya da hiçbir kuruluşa hakaretimiz ya da eleştirimiz yoktur. Çağlayanceritli olarak, insanlar için kurum ve kuruluşların asli görevlerini hatırlatmak istedik. İnsanlarımız bu isteklerini sesli, cesur bir şekilde dile getirirlerse, ilgililerin de harekete geçmesini sağlarlar. Çağlayanceritliler olarak insanca yaşamayı ve devletin tüm imkânlarından faydalanmayı hak etmiyor muyuz? Hem de en güzelini hak ediyoruz. Doğru yapılanların yanında olacağız ama yanlış yapılıp ve bu yanlış da ısrarcı olunuyorsa onun da karşısında olacağız.
    Maraş Haber Çok kıymetli, Çağlayanceritli hemşerilerim, ağabeylerim, ablalarım, kardeşlerim ve dostlarım bizlere çok büyük işler düşüyor, üzerimize düşeni yapalım o güzel ilçemizin adını sesini her tarafa duyuralım ve de o güzel ilçemizin sahipsiz olmadığını herkese gösterelim.
    Hani dedik ya; yanlış yapana sen, yanlış yapıyorsun kardeşim bu böyle olmaz şöyle olur ya da git bu konu nasıl yapılıyorsa öğren ona göre bu tür işleri yap deme cesareti gösteremiyorduk. İşte Maraş Haber böyle bir düşünce içinde olduğumuzdan yanlış yapılan her şeyi doğru kabul edip farkında olmadan, onlara ummadıkları bir cesaret vermekteyiz.
    Artık güzel Çağlayancerit’imizi belli bir noktaya getirmek istiyorsak; bugünden geç olmamak üzere yanlış yapana dur diyeceğiz. Dur diyeceğimiz alanların başında en önemlisi ilçenin kalkınmasında öncülük yapacak olan, vizyonu olan, geleceğin planlamasını yapabilen, öz kaynakları har vurup harman savunmayan en önemlisi de Allah korkusu olan birinin ilçenin belediye teşkilatının başına oturması gerekir. Niye en önemlisi belediye dedik? Maraş Haber olarak Bugün itibariyle güzel ilçemizin kalkınmasında devlet desteğinden başka bir gücümüz bulunmamaktadır. İşte bu devlet desteğini en olumlu şekilde kullanacak, tüyü bitmemiş insanların hakkını koruyacak, gelen destekleri ilçemizin kalkınması için yatırıma dönüştürecek amacı ilçeye hizmet olacak arkadaşlarımızın gelmesini canı gönülden bekliyoruz. Çağlayancerit için hep beraber, omuz omuza, birlik ve dirlik içinde, yılmadan, yıkılmadan çalışacağız. Temennimiz, Çağlayancerit halkının da buna destek vermesidir. Maraş Haber olarak diyoruz ki Tüm kurumlarıyla barışık, ev hanımıyla, emeklisiyle, öğrencisiyle, genciyle, yaşlısıyla, siyasetçisiyle, çiftçisiyle Çağlayancerit için çalışmaya var mısınız?
    Maraş Haber Olarak Biz Varız...

    Maraş HaberMaraş HaberMaraş Haber







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.