Şimdi Ara

Mark Zuckerberg’in inadı Meta’da finansal kara delik açtı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mark Zuckerberg’in inadı Meta’da finansal kara delik açtı!
    Facebook, Instagram, WhatsApp gibi popüler sosyal mecraların çatı şirketi olan Meta, 2023’ün ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. İlk üç aylık dönemde şirket, gelirlerini beklenmedik şekilde yüzde 3 artırarak 28,6 milyar dolar kazandı. Net gelir ise yüzde 24 düşerek 5,7 milyar dolar oldu. Ancak konumuz Mark Zuckerberg’in inadı olan metaverse birimi Reality Labs’in kaybettirdikleri.



    İnat etmenin toplam zararı 30 milyar doları buldu



    Meta, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve metaverse işleriyle ilgilenen Reality Labs biriminde bu çeyrekte 3,99 milyar dolarlık işletme zararı bildirdi. Reality Labs, 2020 yılından bu yana Meta’ya 30 milyar dolar kaybettirdi. Açıkçası Mark Zuckerberg’in metaverse inadı, Meta’da finansal “karadelik” oluşturdu. Zuckerberg için tek teselli, mevcut zararın bir önceki çeyrekte kaybettiği 4,3 milyar dolar kadar kötü olmaması.



    Mark Zuckerberg’in inadı Meta’da finansal kara delik açtı!
    Mark Zuckerberg, metaverse hayaline inansa da sayılar yalan söylemez. Evet, başlangıçta çoğu şirket metaverse'e yatırım yapmak için sıraya girmişti ancak analistlere göre bu projelerin çoğu 2025’e kadar kapanacak. Öte yandan mevcut ekonomik koşullar kullanıcıların metaverse ilgisini de etkiledi. VR başlıkların satışı geçtiğimiz yıl yüzde 12’den fazla düştü.



    Ayrıca Bkz.Türkiye, Twitter’a en fazla içerik kaldırma talebi gönderen ülkelerden oldu



    Ancak metaverse'nin karşılaştığı en büyük sorun, üretken yapay zekanın son zamanlardaki yükselişi diyebiliriz. Şirketler, ChatGPT'nin benzerlerini hizmetlerine uygulamak için adeta koşuşturuyor. Meta bile yapay zeka alanında geri kalmamak için bu alanda ciddi yatırımlar yapıyor. Öte yandan Zuckerberg’ün metaverse’e olan inancı sarsılmıyor. Ünlü milyarder önümüzdeki on yıl içinde metaverse’in milyarlarca hatta trilyonlarca dolar büyüklüğe ulaşacağına kesin bir şekilde inanıyor. Bu inancın doğru olup olmadığını ise zaman gösterecek.




    Kaynak:https://www.techspot.com/news/98475-meta-metaverse-focused-reality-labs-lost-399-billion.html
    Kaynak:https://investor.fb.com/investor-news/press-release-details/2023/Meta-Reports-First-Quarter-2023-Results/default.aspx







  • Bu adamların metaverse diye kakalamaya çalıştıkları şey neredeyse 30 yıldır MMORPG adı ile piyasada. En başından beri olaya aşina olanlar fikrin patlayacağını söylediler, öyle de oldu. Kendileri de biliyordu belki. Amaç popüler olan her şeye para döken 3 virgüllü zenginleri kafalamak gibiydi.

    Silikon Vadisi'nde her 3-5 yilda bir birşeyler populer oluyor hypelanıyor cahil zenginin parasi alınıyor ve yok olup gidiyor. Metaverse de bunlardan biri.
  • Başından beri ölü bir fikirdi, ecnebilerin the sunk cost fallacy dedikleri durum söz konusu, büyük yapılar çok hantaldır, hatalarından geri adım atmaları zor olur.

  • Bu adamların metaverse diye kakalamaya çalıştıkları şey neredeyse 30 yıldır MMORPG adı ile piyasada. En başından beri olaya aşina olanlar fikrin patlayacağını söylediler, öyle de oldu. Kendileri de biliyordu belki. Amaç popüler olan her şeye para döken 3 virgüllü zenginleri kafalamak gibiydi.

    Silikon Vadisi'nde her 3-5 yilda bir birşeyler populer oluyor hypelanıyor cahil zenginin parasi alınıyor ve yok olup gidiyor. Metaverse de bunlardan biri.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sanal olup bu kadar büyük paranın kaybolması da ilginç... Ne yaptın da ne oldu? Misal, Mark Bey e-scooter işine girip batsaydı, en azından ortada fiziki scooterlar bir hurdalıkta bekliyor olurdu.

    Aklıma para aklama geliyor. Kimbilir belki de Trump ile bağlantısı vardır.

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Sadece sanalda değil gözlük işindende zarar ediyo büyük ihtimal

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ava giden avlanır.

  • Aslında Meta çok gerekli ve teknolojiye çağ atlatacak bir şey. Ancak askeri amaçlı gözlükler ile de uğraştıkları için çok yavaş ilerliyor. Ya da askeri kullanımı yüzünden zorla yavaşlatılıyor, olabilir. Bildiğiniz gibi askeri teknoloji son kullanıcıya her zaman geç gelir. Şuan tanıtılan Meta için bir örnek vermem gerekirse en iyi seçenek konsollar ile anlatmak olur. Bize tanıtılan Meta ,Ps1 dönemindeki ortalama bir oyun gibi. Göstermeleri gereken teknoloji ise en azından Ps3 kıvamında olmalıydı. Çağın çok gerisinde bir şey sunuyorlar bana göre ama bu geleceği olmadığı anlamına gelmez. Bir yerden sonra vücudumuzu direk kopyalayacaklar hem oyun, film için hem de alışveriş için. İşte o zaman Her evde sanal gözlükler hatta belki lens veya kabinler olacak! Şuan bu teknoloji için emekleme dönemi sadece..

    çok eski filmlerde tanıtılan pek çok şey gelecekte üretildi ve kullanıldı. Meta da gelecekte vazgeçilmez bir teknoloji. Belki Meta da batar ama gelecekte bu kavramın kalacağı kesin!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 28 Nisan 2023; 20:25:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • VR gözlükler popülaritesini kaybedince yeni bir isimle tekrar ilgi çekmeye çalıştılar. Fakat vaat edilenler zaten uzun süredir sahip olduğumuz şeyler. Sanal ortamda vakit geçirmek için kafaya kask takmaya gerek yok. İnsanların kendi karakterlerini/avatarlarını oluşturup sanal dünyalarda yaşadığı online oyunlar 15-20 sene önce bile vardı.

    Bu Metaverse konusunun gözümüze hafif bir gözlük, lens falan takıp ayrı dünyalara geçme noktasına gelmesinin önünde daha uzun bir yol var. Ama bu yolu ne kadar sürede alırız onu bilmiyorum.

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Şöyle oluyor:
    Zukerberg abi, bana 5 milyon versene bahsettiğin masayı modelleyeceğim sanalda , takım olarak 2 ay kapanmamız lazım malum masraflar falan ...

    böyle böyle zımbırtıları topla dönem sonunda şirket 100 milyon dolar harcamış fakat 57gb büyüklüğünde sanal dünya malzemesi var...

  • 5 Ara 2021
    Metaverse'te arsa fiyatları 16 ayda 200 kat artacak

    29.03.2023
    The Wall Street Journal yazdı: Metaverse arsalarının değeri yüzde 90 eridi


  • Mesut Çevik en başından söylemişti metaverse'in tutmayacağını...

  • Metaverse ve AR teknolojisi hala emekleme aşamasında hatta beşikte bile diyebiliriz son beş senedir bununla ilgili bir çok yazılım yapmış biri olarak konuşuyorum.
    Ama şu kripto dalgasını arkasına alarak insanların dikkatini çektiler ve bunun planları dahilinde olduğunu tahmin ediyorum internet de bu şekilde yavaş yavaş ad duyurarak çıkmıştı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akasha_Ether kullanıcısına yanıt
    Aslında çok büyük potansiyeli olan bir sektör ancak gerekli ekipmanlar herkesin ulaşabileceği seviyede değil ve gerekli ekipman üretimi de yapılmıyor zaten örneğin yenilenmiş xbox kinect ve vr gözlükleriyle ve saire çok güzel ve eğlenceli şeyler yapılabilirdi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bitanede bi ülke biliyorum ben. Yöneten muhterem, 20 küsür yıldır inadından sebep ekonomide ve oturduğumuz yerde koca bir kara delik açtı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.