Şimdi Ara

Marka ve Kombi Türü Tavsiye, Öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    Bu işten hiç anlamadığım için tavsiye ve önerilerinize ihtiyacım var. Edirne'de yeni evim için kombi almayı düşünüyorum ancak konvansiyonel, yoğuşmalı, Buderus, Viessmann derken internetteki yorumlarla iyice kafam karıştı. Ev güney cephede, sabah gün doğumundan akşam gün batımına kadar güneş alıyor ve net alan 120m2 civarında. Petek uzunluğu toplamda 5,5m ve dış cephe mantolama binada mevcut. Son kattayım ama tavan arasına da 50mm strafor konulmuş. Pencereler kalın profil PVC ve camlar çift kat. Sizlere sorum öncelikle bu ev için konvansiyonel mi yoğuşmalı kombi mi? Bunun yanında markada ilk tercihim Buderus. Bu markada ya da sizin önerebileceğiniz başka bir markada tavsiye edebileceğiniz bir model mevcut mu?

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: ampuR

    Herkese merhaba,

    Bu işten hiç anlamadığım için tavsiye ve önerilerinize ihtiyacım var. Edirne'de yeni evim için kombi almayı düşünüyorum ancak konvansiyonel, yoğuşmalı, Buderus, Viessmann derken internetteki yorumlarla iyice kafam karıştı. Ev güney cephede, sabah gün doğumundan akşam gün batımına kadar güneş alıyor ve net alan 120m2 civarında. Petek uzunluğu toplamda 5,5m ve dış cephe mantolama binada mevcut. Son kattayım ama tavan arasına da 50mm strafor konulmuş. Pencereler kalın profil PVC ve camlar çift kat. Sizlere sorum öncelikle bu ev için konvansiyonel mi yoğuşmalı kombi mi? Bunun yanında markada ilk tercihim Buderus. Bu markada ya da sizin önerebileceğiniz başka bir markada tavsiye edebileceğiniz bir model mevcut mu?

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

    Merhabalar,

    1. Edirne'de son kat, güney cepheli, net 120 m2 eviniz iyi derecede ısı yalıtımına sahip olsa bile, yaklaşık bir hesaplama ile 13000 kcal/h civarı maksimum ısı kaybınız olur. Tavan yüksekliği 2,7m ve 1 m3 hacim başına maksimum 40 kcal/h ısı kaybı alarak, Q = 120m2 x 2,7m x 40kcal/h.m3 = 12960kcal/h)

    2. Mevcut 5,5m petek boyu (PKKP 22/600 panel ise) ile alabileceğiniz ısı miktarı ise (1m petek başına yaklaşık 2000 kcal/h) maksimum 11000 kcal/h olup, ancak peteklerden 80C sıcaklıkta su geçtiğinde bu ısıyı alabilirsiniz. Bunun pratik anlamı şudur: Mevsim normali olan soğuklarda bile kombiyi (ne tip olursa olsun) 60C veya daha üst sıcaklıklarda kullanarak ancak ısınabilirsiniz. İleri derecede soğuk gecelerde ise kombiyi maksimum sıcaklıkta kullanmanız gerekebilir ve üstelik buna rağmen yeterli ısınma (20-22C oda sıcaklığı) sağlayamayabilirsiniz.

    3. Bu durumda konvansiyonel kombi alsanız bile mutlaka petek ilavesi yaptırmanızı öneririm. Toplam metrajda 2m kadar artış yoğuşmalı kombi işletmesi için yeterli olabilir. Yoğuşmalı kombi düşünmeseniz bile en azından petek olmayan alan varsa (koridor vb) en az 1m petek koydurmanızı öneririm.

    4. Buderus'un yoğuşmalı olarak GB022, GB072, GB042; konvansiyonel olarak ise U062 veya U052 (tek eşanjörlüdür) modellerini öneririm. Sizin için öncelikli konu, petek metrajlarını arttırıp arttıramayacağınızdır. Yukarda açıkladığım nedenlerden ötürü, eğer peteklere 2m kadar lave yapamayacaksanız kesinlikle yoğuşmalı kombi düşünmeyin. Zira yoğuşma verimi alamazsınız. Yoğuşma verimi için petek suyu en fazla 55C, ideali 40-45C olmalı; ısınma konforunun sağlanması için de bu koşullarda oda sıcaklığı en az 20-22C olmalıdır.

    5. Kombi için ayırdığınız bütçeyi de belirtirseniz başka marka/model ürünler de önerebiliriz...




  • Öncelikle emek verip bu kadar ayrıntılı bilgi verdiğiniz minettarım, çok teşekkür ederim.

    Mesajınız üzerine eve gidip radyatör boylarını nasıl uzatabilirim diye baktım ve 1,2m'lik bir uzatma yapabileceğimi tahmin ettim. Maalesef 2 metreye ulaşamıyorum. Yani; 5,5+1,2 = 6,7m radyatör uzunluğuna erişiyorum. Ek bir radyatör takmak benim için zorlu bir iş olacak ve uzatma yolunu seçtim. 2 metre uzatma sağlayamadığım için sizin dediğiniz gibi konvansiyonel bir kombi alacağım. Montaj dahil kombi için 2000 lira gibi bir fiyat ayırmıştım. Sizin tavsiye ettiğiniz Buderus U062 bütçeme uyuyor. Şimdi merak ettiğim 2 nokta var:

    1. U062'nin bir 24Kw'lık bir de 28Kw'lık olanı var. Seçeneğim hangisi olmalı?
    2. Ayrıca Buderus'un bu modelinde Salus'un kablosuz programlanabilir termostatlarını kullanabiliyor muyuz?

    Bunun yanında bu fiyat aralığında başka marka/model önerileriniz olursa bunlara da açığım. Önemli olan kombinin benim için sorunsuz çalışması ve ekonomik tüketimi.

    Tekrar teşekkürler.




  • Birşey değil...

    Eğer antre-koridor kısmında petek yoksa mutlaka koymanızı öneririm. Evinizin ısı dengesi bakımından isabetli olur. Diğer alanlardan koridora ısı kaçışı olmaz.
    Eğer yapabileceğiniz toplam petek ilavesi 1,2metrede kalacaksa, önceki mesajımda da belirttiğim gibi yoğuşmalı kombi çok verimli olmayabilir. En azından Buderus'un pahalı (kalitesine diyecek yok) premiks yoğuşmalı kombilerine fazladan vereceğiniz paranın düşük faturalarla geri dönüşü çok zaman alacaktır. Belki 1600-1900 TL aralığındaki F/P premiks yoğuşmalı kombiler, düşündüğünüz Buderus U062'den daha düşük veya yakın fiyatları nedeniyle tercih edilebilir. Bosch Classic Condens, ECA Confeo Premix-S 24Kw, Ariston Clas Premium 24Kw bunlara örnektir. Isıtma sezonunda 2-3 ay hariç faturalarınızı % 10-15 düşük getirirler.

    Ama tercihinizi Buderus'tan yana yapmak istiyorsanız 24Kw U062 size rahatlıkla yeterlidir. Buderus kombiler oda sıcaklığına göre de modülasyonlu çalışan ve ileri elektronik hassasiyete sahip ürünlerdir, bu yüzden oda termostatı düşünüyorsanız mutlaka markanın kendi RC serisi modülasyonlu oda kumandalarını almanızı öneririm. Diğer marka oda kumandaları ile çalışmayabilir, üstelik garanti süresi içinde Isısan servisi farklı bir cihazı onaylamayabilir. Bahsettiğiniz Salus ürünleri incelediğim kadarıyla modülasyonlu cihazlar değil: http://www.salus-tech.com/upload/download/RT500ROF.pdf
    Buderus'un en ileri kumandası ise: http://213.155.100.140/bayi/uploaded_files/file//Buderus/RC35_Kullan%C4%B1m_K%C4%B1lavuzu.pdf

    Alternatif konvansiyonel kombi olarak Vaillant turbotec plus 242/3-5 (banyoyu sık kullanmayacaksanız 202/3-5 de olabilir), Ferroli Domitech 24Kw (tek eşanjörlüdür), ECA Confeo Plus 24Kw öneririm.

    Karar verirken bu markaların ilinizdeki servis durumunu ve kalitesini de dikkate almanız yararınızadır...




  • Verdiğiniz kıymetli bilgiler için tekrar teşekkür ederim.

    Yoğuşmalıda tam verim alınamayacaksa gerekli değil diye düşünüyorum. Son önerilerinizden olan Vaillant turboTEC Plus 242/3-5 bana cazip geldi. Bu cihaza Vaillant calorMATIC 360f modülasyonlu kablosuz oda termostadı alsam tasarruf için faydalı olur mu acaba? Yoğuşmalı kombilerde bahsettiğiniz yumuşak havalarda elde edeceğimiz %10-15'lik tasarruf bu şekilde kazanılabilir mi? Ayrıca programlanabilir oda termostatını eşimle birlikte çalıştığımız için istiyorum. Gündüz evde kimse olmadığı için düşük devirde otomatik olarak çalışması kullanışlı olacak gibime geliyor. Kablosuz tercih etmemin sebebi de tamamen estetik kaygılardan. Kablosuz oda termostatlarının dezavantajları var mıdır?
  • Yoğuşmalıda tüm sezon boyunca olmasa bile, ısıtma sezonunun yaklaşık yarısında tam verim almanız mümkün olabilir. Vaillant turboTEC plus 242/5 çok iyi bir konvansiyonel kombi, ama buna vereceğiniz paranın 100-150 TL üstüne ECA Confeo Premix-S, 200-250 TL üstüne Bosch Classic Condens gibi uzun yıllardır piyasada kendini kanıtlamış, kaliteli premiks yoğuşmalı kombileri alabilirsiniz. Bunlar için fazladan vereceğiniz para 2-3 yılda size geri dönecektir. Yani yıllık doğalgaz harcamanız Vaillant ile sözgelimi 1000 TL oluyorsa diğerleri ile aynı koşullarda 900-925 TL olacaktır. Tabi ki petek boyu tüm sezon için yeterli olsaydı, yıllık harcama 800-850 TL civarı olurdu...
    Kablosuz oda kumandaları ile diğer kablosuz cihazlarla frekans karışımı nedeniyle sorun yaşanabileceği söylenegelir, ama forumda bu şekilde bir sorun yaşayana rastlamadım. Bununla birlikte bir mekanın her odasına da oda termostatı konması/götürülmesi ısınma dengesi bakımından uygun değil. Öncelikle evin diğerlerinden daha çabuk ısınmayan bir alanına (salon, koridor gibi) konulmalı/monte edilmeli. Kombi bu alanın sıcaklığını referans olarak kabul eder ve buna göre yanar/kapanır. Dolayısıyla sizde salon veya koridor gibi referans alacağınız alan, kombinin bulunduğu yere yakın veya bitişikse, kablolu oda termostatı da kullanabilirsiniz.
    Tercih sizindir...




  • Peki üstad Bosch Classic Condense ZWB 28-3 C ile Bosch TR 20 RF oda termostadını onaylar mısın? Sanıyorum bu termostatta modülasyon yok? Modülasyonlu termostatların ekonomik katkısı ne kadardır, değer mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ampuR

    Peki üstad Bosch Classic Condense ZWB 28-3 C ile Bosch TR 20 RF oda termostadını onaylar mısın? Sanıyorum bu termostatta modülasyon yok? Modülasyonlu termostatların ekonomik katkısı ne kadardır, değer mi?

    Estağfurullah, firma zaten onaylamış bu termostatın tüm kombileriyle kullanımını...
    Ama ben size bunun yerine FR-100 öneririm Bosch Classic Condens ile kullanmak için. Hem modülasyon hem günlük/haftalık proğram özelliği var. Tek eksiği (!) kablolu olmasıdır. TR 20RF ile yapamayacağınız, kombi gaz sarfiyatını azaltmaya dönük bazı ayarları bunda yapabilirsiniz. Eğer günlük/haftalık proğram özelliğini kullanmayacaksanız, aynı ürünün yine modülasyonlu modeli olan FR-10 da olabilir.
    Modülasyonlu termostatların faydası olmasa Buderus, Vaillant, Bosch gibi firmalar bu işe el atmazlardı diye düşünüyorum...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: memint
    Estağfurullah, firma zaten onaylamış bu termostatın tüm kombileriyle kullanımını...
    Ama ben size bunun yerine FR-100 öneririm Bosch Classic Condens ile kullanmak için. Hem modülasyon hem günlük/haftalık proğram özelliği var. Tek eksiği (!) kablolu olmasıdır. TR 20RF ile yapamayacağınız, kombi gaz sarfiyatını azaltmaya dönük bazı ayarları bunda yapabilirsiniz. Eğer günlük/haftalık proğram özelliğini kullanmayacaksanız, aynı ürünün yine modülasyonlu modeli olan FR-10 da olabilir.
    Modülasyonlu termostatların faydası olmasa Buderus, Vaillant, Bosch gibi firmalar bu işe el atmazlardı diye düşünüyorum...
    Tüm yardımların için gerçekten çok teşekkür ediyorum. Vaktini emeğini harcadın, Allah razı olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ampuR

    quote:

    Orijinalden alıntı: memint
    Estağfurullah, firma zaten onaylamış bu termostatın tüm kombileriyle kullanımını...
    Ama ben size bunun yerine FR-100 öneririm Bosch Classic Condens ile kullanmak için. Hem modülasyon hem günlük/haftalık proğram özelliği var. Tek eksiği (!) kablolu olmasıdır. TR 20RF ile yapamayacağınız, kombi gaz sarfiyatını azaltmaya dönük bazı ayarları bunda yapabilirsiniz. Eğer günlük/haftalık proğram özelliğini kullanmayacaksanız, aynı ürünün yine modülasyonlu modeli olan FR-10 da olabilir.
    Modülasyonlu termostatların faydası olmasa Buderus, Vaillant, Bosch gibi firmalar bu işe el atmazlardı diye düşünüyorum...
    Tüm yardımların için gerçekten çok teşekkür ediyorum. Vaktini emeğini harcadın, Allah razı olsun.

    Bir şey değil!..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.