Şimdi Ara

Marştan Sonra Stop Etme veya Zor Toplama / i20 1.4 CVVT OV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    2014 model, Hyundai i20 Sense Otomatik Vites, Benzin+LPG arabam var. Son 2 aydır şöyle bir problem yaşıyorum;

    Arabayı çalıştırmak için kontağı çevirdikten sonra devir 1'e yaklaşıp 1 saniye içerisinde 0,5'in altına düşüyor. Bu durumda ya hemen stop ediyor, ya da 0,5 devirin'in altında 0,5 saniye kadar kaldıktan sonra titreyerek toparlayıp 0,6 - 0,7 devire falan çıkıyor. LPG'yi devre dışı bırakıp, direkt benzinde çalıştırsam da aynı problemi yaşıyorum. Bazen arka arkaya 4-5 marşta da stop ediyor. Böyle durumlarda arabayı çalıştırır çalışmaz, vites P konumundayken biraz gaz vererek 0,5 Devirin altına düşmesini engelliyorum.

    Rölanti halindeyken de 0,5'in devirin hemen üzerinde konumlandığı için titreme de yapıyor haliyle.

    Problem neden kaynaklanıyor olabilir? Bu hafta arabamı sanayiye bıraktım hem bu problem hem de 30KM/hızın altındaki tekleme problemi nedeniyle. Tekleme problemi, Bobin değişimi ile çözüldü ama bu stop/düşük devir problemini çözemediler. Bizdeki bilgisayarlar yetersiz, yetkili servise götürüp orjinal bilgisayara bağlatıp beynine bakılması gerekiyor dediler.

    Can sıkıcı bir durum. Daha önce böyle bir problem yaşayan oldu mu?







  • Genelde LPG enjeksiyon haritası ile benzin enjeksiyon haritası arasındaki farktan kaynaklanan bir durum. Bunu anlamanın kolay bir yolu var. Gün sonunda aracı stop etmeden önce benzine alın bir kaç dk benzinde kullanıp öyle bırakın, sabah ilk marşta problemsiz çalışırsa beyindeki enjeksiyon haritasının yeniden sağlıklı oluşmasını sağlamak ve ardından LPG ayarı yaptırmak gerekir.

    Diğer akla gelen sebepler ise rölanti valfi, conta yanığı ve subap erimesi ihtimali...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yanıtınız için. İlk bahsettiğiniz yöntemi deneyeceğim bugün.

    Sanayide arabama bakan usta da sorunun Kelebek Boğazından kaynaklanabileceğinden bahsetmişti. Onunla bir ilgisi olabilir mi?
  • Kelebekten kaynaklansa sürekli devirde dalgalanma şeklinde ortaya çıkardı diye biliyorum. Siz ilk çalıştırmadan kısa bir süre sonra kaybolduğunu söylemişsiniz. Ama yine de bir ihtimal tabi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.