Şimdi Ara

Masanın Asıl Kaybedeni: İYİ Parti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun uzun analiz yazmaya gerek yok. AKP ve MHP'den İYİ partiye doğru kopuşlar Mansur Yavaş'ın adaylık ihtimali üzerineydi ama iş bugün KK adaylığı ile değişti, yahu millet Kemal Kılıçdaroğluna oy verecek olsa niye İYİ parti desin, CHP der, mantık bu kadar basitti.

    Meral Akşenerin bu akşam aday tanıtımında suratının asık olmasının ana sebebi buydu, masayı dağıttığı gün böyle bir yüz ifadesi yoktu.

    Tabi ki şu an farazi konuşuyoruz, ön fikri anketler, nihai sonucu seçim belirleyecek ama;

    Görünen o ki Sn. Akşener ya tarih olacağız, ya tarih yazacağız dedi. Maalesef tarih olacak.




  • yorgunluk var çok belli buradan bir çıkarım yapılmaz meral başbakan olacağı bir senaryoda nasıl kaybetmiş oluyor hala anlamadım  

  • Muhalefet bu seçim ile tarih olacak sadece İP değil...   

  • richardfeymanınsaçı kullanıcısına yanıt

    Buna gerçekten inanıyor musunuz? Yavaş ve İmamoğlu da tam yetkili yardımcı filan olacak dediler, yanında tuzluk bile olmayacaklarını öğrendik bildiride.


    Kılıçdaroğlu'na, HDP'ye karşı olan seçmeni bir ömür kendine bağlamak varken 2 günde döndü biat etti. Bu saatten sonra alacağı oy sayısı komik oranlarda olacaktır. Kılıçdaroğlu'nun seçmeninin, medyasının ettikleri hakaretleri Akşener yutmuş olabilir ama ben bir ömür unutmayacağım. 2 günde bu zihniyetin akp'den beter olduğunu gördüm. Biri geri zekalılar der, biri sifonu çekin gitsin der, biri bunlar zaten fetöyle, Cengiz ile anlaşmış der, biri akp'ye çalışıyorlardı iyi oldu der. Ben burada sabah akşam Kılıçdaroğlu'nu savunmuş, eleştirenlere saldırmış birisiyim ama bu saatten sonra bu zihniyete de, bu zihniyetin yanında olanlara da benden oy çıkmaz. Seçimden sonra aynı tipler yine çıkıp 'cahil halk oy vermedi biz ne yapalım' geyiğine başlayacak.





  • Aksine İYİP'in masadaki en büyük 2.oy oranına sahip parti olarak pek çok kazanımı var. Mutabakat metni mesela bakanlıkların genel seçimdeki oy oranlarına göre dağıtılacağını belirtiyor. Belirli bir kazanımları olmasa İYİP (sadece İYİP değil, diğer partiler de) masada durmazdı ki. Ondan cüretkar çıkışlarında ısrar edemeyip yeni bir teklif önererek ve pazarlık sonucunda uzlaşmaya razı gelerek dönmek zorunda kaldılar.

  • İYİ PARTİ içişleri bakanlığını aldığın da zaten ülke yönetimince söz sahibi olacak. nasıl masanın kaybedeni oluyor?


    burada tek bir kaybeden vr akp ve onun yancısı mhp




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 7 Mart 2023; 0:52:1 >
  • Bence şu an olması gerekenin en iyisi oldu. Rest çekilmesi sonucu İmamoğlu ve Yavaş'a CB.Yardımcılığı sözü verildi. Yoksa böyle bir durum söz konusu değildi. Akşener zaten her alasılıkta CB. olamayacaktı. Ama şu anda en güçlü başbakan adaylığını korumuş oldu.

  • Kaybeden olsaydı. Aday olarak gösterdiği iki CHP belediye başkanına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı unvanını aldırtamazdı. Meral Akşener öyle bir oyun oynadı ki, iki belediye başkanı için olan aday kavramını değiştirdi. Kaldı ki iki belediye başkanı da aday olmayacaklarını o kadar açıklamasına rağmen vatandaş istedi diye aday olmak istemediler.(olamadılar)


    Bana göre kişi olarak asıl kaybeden ince oldu. Ümit özdağ ile çalış sonra İyi Parti masadan kalktığı gün, özdağ'dan ayrıldı.  

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.