Şimdi Ara

Masaüstü apu veya eşdeğer sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba ve vericeğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.

    Bilgisayarı yenileme zamanı geldiğini düşünüyorum. Sistemi buraya yazsam gülersiniz. (amd athlon 64 x2 3800+ -Nvidia gt 220 -
    3 gb ddr2 800mhz kingston ram - Gigabyte GA-M56S-S3 ) Gördüğünüz gibi eski bir sistem ha beni gayet yeterli düzeyde götürüyor tık demeden çalıştı bukadar sene. :) Buarada sistem satılıktır bu yazdığım parçalar haliyle alıcak olanlara duyurulur. Fiyatı ne eder bilemem bununda bi fikrini verirseniz çok iyi olur :)

    Biraz lafı uzatan biri olarak Siz ustalardan ricam elimde bulunan 350w psu ve 1 tb sata 3 hdd'yi göz önüne alıp fiyat dışı bırakarak
    bana maksimum 900 Tl tutarında aşmam mümkün değil sistem tavsiyesi rica ediyorum.
    Buradaki herkesin malum isteği olarak oyun oynayabilecek bir sistem olursa çok süper olur. Yaş 30 ama genç ruhlu birisi olarak
    oynadığım mmorpg tarzı oyunlar oluyor sürekli. Özellikle Tera isimli oyunu baya oynarım fakat low ayarlarda oynamaktan gına geldi.
    Böyle Tera - kardeşimin oynadığı Lol vb. tarz oyunları düzgünce çalıştırıcak sistem olarak Apu düşündüm.
    AMD 7850k - Asusun uygun bi kartı model bilmiyorum ve 8gb 1600 mhz ram yaklaşık 870Tl gibi bir fiyat çıkıyor. Sizce bu sistemi kurmak mantıklımıdır yoksa şunu ekle bunu çıkar daha iyi olur gibi fikirleriniz bütçeyi aşmadığı takdirde varmıdır. ?







  • herseyi bilen adam H kullanıcısına yanıt
    8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 2133MHz CL11 1.65V Dual Kit Ram
    Apu'nun içinde grafil biribi Vram olarak normal rami kullandığı için çalışma frekansı çok önemli,1600 mhz yerine 2133 mhz ram alın ,örneğin 1600 mhz ramla 25 fps alacagınız oyundan 2133 mhz ile 30+ fps alırsınız kesin olarak
    anakart olarakda x88 chipsetli olanları seçin sata 3 için ve ileriye dönük olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skörtıl_Nimo -- 2 Temmuz 2014; 11:07:52 >
  • Skörtıl_Nimo kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim. 2133 mhz olarak dediğiniz rami alırım. Peki yukarıda yazdığım gibi bu paraya oyunlardan alabileceğim maksimumu alırmıyım bu sistemle.
  • herseyi bilen adam H kullanıcısına yanıt
    alırsınız zaten bundan başka o fiyata ne alıcaksınız
  • Skörtıl_Nimo kullanıcısına yanıt
    Zaten bende fiyat ve performans olarak sistemlerden anlamadığım için bütçeyi belirterek tavsiye istedim. Belki bilmediğim öneri olarak gelicek başka sistemler olur diye. İlginiz için teşekkür ederim.
  • herseyi bilen adam H kullanıcısına yanıt
    Sizin durum icin en mantiklisi AMD APU. Bu oyunlari rahat kaldirir. Monitor ne bu arada ? Full HD mi ? (1920x1080) Eger daha dusuk bir cozunulukse, daha da rahat kaldirir.
    Arkadasin dedigi gibi A88x cipsetli anakart, 8GB hizli ram ve A10 / A8 islemci.
  • oracle8 O kullanıcısına yanıt
    Evet monitörüm 1920x1080 Lg M227wd olan modelden. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Benim büyük çekincem forumu biraz araştırınca apu sistemlere okadar kötü denmişki bi an tereddütte kalmıştım. Madem bu fiyatlara alınacak iyi sistemlerden birisi bu 7850k neden forumda bukadar kötülenmiş ?
  • herseyi bilen adam H kullanıcısına yanıt
    forumda ofis bilgisayarina 500 liralik ekran karti tavsiye eden de var. herkese hayallerindeki bilgisayari aldirmaya calisanlar az degil.
    Sen arastir, dusun, tasin kendi bildigini yap derim.
  • oracle8 O kullanıcısına yanıt
    Dediğin olay benimde dikkatimi çok çekti. Bütçe ve performansa odaklı sistemleri niyeyse bir türlü tam olarak tavsiye eden olmuyor.
    Bende bilirim bunun üstüne 20 koy onun üstüne 50 koy daha fazla performans alırsın diye fakat iş totale gelince fark 300-500 artmış oluyor.
    Ben standart ev kullanıcısı olarak arada sırada oyunları takılmadan açsın iki tık ateş ediyim mmo oyunlarda can sıkıldıkça level kasıp savaşlara gireyim veya boş zamanda bluray film izliyim derdindeyim. :)
    Foruma danışma amacım yeni sistemlerden uzak kaldığım için bilgi toplamak. Mesela ram araştırmalarım hala sürüyor bir türlü karar veremedim. Tam bi ram alıcaktım xmp yazıyor kıyısında baktım neymiş intel ile alakalı otomatik oc yapıyormuş galiba tamda emin değilim. Benim toplayacağım sistem amd onun içinde amp gerekiyormuş iyice kafam karıştı. :)

    Ayrıca bir konuda açtım onada göz atarsanız sevinirim.

    http://forum.donanimhaber.com/m_94215816/tm.htm




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.