Şimdi Ara

MATEMATİK YOK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • yok olmuyor arkadaş 7. sınıf matematik yapamıyorum 5. sınıfta pandemi yüzünden derslere giremedim 4 ten sonrsı yok yapmaya calışıyom sinirden ağlıyom yok delircem 7. sınıfın bitmesine aylar kaldı ben hatamı fark etti özel ders filan alıyom ama olmuyor yok anlamıyom ders filan olmuyor calışıyom gelmiyor 8 olmadan kendimöe geldim burdan düzeltmem gerek bir lise için allah rızası için yardım edin denemelerde 2 net filan var matta hayır türkçe fen diğer dersler HEPSİ oluyor bu yok allah rızası için yardım edin yoldaşlarım... birde taktiniz varmı nasıl ders çalışma alışkanlığı yapılır





  • Ortaokulda 20'de 15 yaptım. Lisede ilk üç senemi sağlık meslek lisesinde, son senemi lise programı sözel alanda geçirdim ve liseyi sözelden bitirdim. Ortaokul matematiği için konuların bir listesini çıkaracaksın - en azından bu benim yöntemim-


    mesela;


    1.Olasılık

    2.Eşitsizlik

    3.Çarpanlara Ayırma

    4.Standart Sapma

    5.Karekökler


    gibi. sonra her bir konuya özel çalışıp, youtube videoları izleyebilirsin. Ayrıca her bir konudan bol bol test çözeceksin


    mesela bunları çözdün diyelim;


    1. Olasılık 18 doğru 2 yanlış
    2. Eşitsizlik 16 doğru 4 yanlış
    3. Çarpanlara Ayırma 2 doğru 11 yanlış
    4. Standart Sapma 20 doğru 0 yanlış
    5. Karekökler 11 doğru 7 yanlış


    testlerden geldi diyelim, bunlardan en fazla yanlış Çarpanlara Ayırmadan gelmiş, hemen özel ders öğretmenine çözemediğin soruları bu konudan anlamaya çalışarak çözdürüp konuyu anlatmasını isteyeceksin. Sonra ortalama olan mesela 2.en çok yanlış kareköklerden çıkmış diyelim karekökleri çözeceksin.


    Böyle böyle lise giriş sınavında emin olduğun 15-18 arası soruyu yap. Mutlaka yapamayacağın 3-5 soru çıkacaktır. Onları yanlış çıkacaksa sakın yapma bence. Ben bu yöntemle üç sene sbs ye girdim 418 ortalama yaptım, sosyal bilimler lisesini birkaç puanla kaçırmıştım ama ortalama üstü anadolu liseleri geliyordu. Belki bu bir rehber olabilir.


    Not: 32gb ya da 64 gb bir flash bellek al istersen. Ayrı olarak youtubeda konularına göre matematik dersleri anlatan kanallar var. Matematik konu videolarını playlist olarak topluca indir. ve konusuna göre bilgisayarda ya da tvde izlersin. Böylece konu anlatımlı kitap almana da gerek kalmaz. Mattan bol bol soru bankası çözersin.


    Not 2: Sınava yakın da uygun deneme sınavları alır, kendini denersin. Ordan da çözemediğin matematik sorularını özel ders öğretmenlerine sorabilirsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Denamint -- 14 Mayıs 2023; 17:36:31 >




  • Ama tabii ki ben sözel öğretmenlik- sosyal bilimler mezunuyum. tyt- ayt forumunda matematik mezunu olanlar da vardır. Onların daha kapsamlı bir çalışma yöntemi varsa sorabilirsin.


    Ama lisede sayısal sınıflar 11.sınıfta ve 12.sınıfta 6 saatten fazla çalışıyorlar. Mutlaka çok çalışma gerektirir sayısal alanlar. Sözelde bu şekilde çalışanlar da zaten ben dahil ilk 20 bine giriyorlardı.

  • Teşşekürler hemen deneyeceğim: )

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.