Şimdi Ara

Matlab Simulinkte dc dalgıç pompa tasarımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar,

    simulinkte basit bi 12v dc dalgıç pompa kurup simule etmem gerekiyor ve ben dc dalgıç pompa bulamadım araçlarda.yardım edebilirmisiniz?



  • merhabalar,

    hangi simulsyon programini kullanirsaniz kullanin, dalgic pompa sisteminin olacagini sanmiyorum zira bunun yerine ayni voltaj da calisan DC motor

    kullanabilirsiniz(Akim ve Guc`u istediginiz gibi ayarlayin)...En pratik ve kolay cozum budur.Kolay gelsin...
  • benim bu dc pompanın akımla değişen debisini izlemem gerekiyor.o yüzden dc dalgıç tip pompa bloğu lazım bana.
    aslında güneş enerjisiyle çalışan bir dc pompa sistemi benim uğraştığım şey.ama panelleri simule etmeyecem sadece bir akım kaynağı gibi gösterecem ve buna bir dc dalgıç pompa bağlayacam.ama ben bu dc pompayı bulamadım.
    teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdaraydinalay

    merhabalar,

    hangi simulsyon programini kullanirsaniz kullanin, dalgic pompa sisteminin olacagini sanmiyorum zira bunun yerine ayni voltaj da calisan DC motor

    kullanabilirsiniz(Akim ve Guc`u istediginiz gibi ayarlayin)...En pratik ve kolay cozum budur.Kolay gelsin...

    serdaraydinalay ın dediği doğrudur. bunları yaptıktan sonra gerisi size kalır. bu yüzden motor haricindeki dalgıç pompa nasıl çalışır biraz araştırıp gerisiniz sizin modellemeniz gerekir.
    motor tamam buna bağlı bir pompa düzeneği olacak sanırsam ayrıca suyu nereden nereye götüreceksiniz.

    önemli yer şurası;
    su taşınırken sisteme ne kadar yük bindirecek?
    bu pompa düzeneği ve motor belirtilen voltaj ve yükte ne kadar bir basınç farkı oluşturacaklar?

    bundan sonrası ise biraz akışkanlar mekaniği. yanlış hatırlamıyorsam bir boyutlu bernoulli denklemi işini görecektir debi konusunda.




  • şöyle anlatayım:

    benim yapmaya çalıştığım güneş panellerinden ürettiğim elektrikle suyu bir yerden başka bi yere terfi ettirmek.panel simülasyonu yapmayacam, elimde excel tablosunda 1 aylık panelin ürettiği akım değeri var zaten(başka bi yük bağlayarak elde etmiştim bu akım değerlerini) ve ben simulinkte paneli simgeleyen bir dc akım kaynağı ve kuyuya daldırmayı düşündüğüm dc 12v pompa kulanarak bi simülasyon yapmayı düşünüyorum.excel tablosunu matlaba import edip burdaki değerleri function bloğuyla akım kaynağına yönlendirecem ve bunu da pompaya göndermiş olacam.
    kısacası ben bi dc akım kaynağı ve bi dc dalgıç pompa içeren devre tasarımı yapmayı istiyorum.ben bu dalgıç pompayı nasıl bağlayacam bu dc akım kaynağına?hangi bloğu kullanacam?dc motor bağlarsam ben pompayı nasıl bağlayacam bu motora?

    elimde pompanın grafikleri var ve graffikte hangi akım değerine karşılık hangi debi olduğu belli zaten.bi nevi enterpolasyon olacak.

    sağolun.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.