Şimdi Ara

Matrix 5 (202?) | Drew Goddard

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • https://www.donanimhaber.com/matrix-5-icin-hazirliklara-baslandi--176000


    Yönetmen: Drew Goddard

    Yapımcı: Lana Wachowski


    Geliyor yeni film.


    Ayrıca 2019'dan şöyle bir haber buldum. https://www.sinemaria.com/matrix-5-geliyor// Buna göre başlangıcı anlatacak yeni film.


    Konu güncellenecektir...

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Gelsin her türlü izlenir 

  • Hiç gereği olmayan dördüncü film ile s*çtıysak beş ile neden sıvamayalım ki dediler herhalde. Sıvayın bakalım.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Son filmi hala izlemedim.


    Belki bir şans verebilirdim ama gördüğüm görüntüler beni sarmadı. Filme de herhangi bir yerde denk gelmeyince kendim ayrıca açıp izlemeye yeltenmedim. Gerçekten nasıl toparlar veya devam ettirirler bilmem, zaten son film bir Matrix filmine bile benzemiyordu. En basitinden Neo'yu John Wick tarzında tutmaları bile John Wick ikonlaştığı için sırıtmış. Kaldı ki, madem nostaljik seri diriltme yapmaya yelteniyorlar, ortada orijinal Morpheus - Laurence Fishburne - yok, orijinal Ajan Smith - Hugo Weaving - yok; öyle Matrix'i kim ne yapsın? Hepsini geri getirdin diyelim, zaten cash crab diye bağıracaktır çünkü bu saatten sonra Matrix'in hikayesini nereye çekebilirsin? Ne üretebilirsin? Hem de bu tarz aksiyon bombası roller için neredeyse yaş haddine varmak üzere olan oyuncularla?

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • zaten dördüncü zırva filmle s.çtılar efsanenin içine hala uzatma peşindeler. Açıklama yapıp dördüncü filmi yok saysınlar bari de bu gelecek olan üçlemenin gerçek devamı tadında olsun en azından. Lana değil de Lily olaydı keşke projede.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dutch van der Linde kullanıcısına yanıt

    Bu film hakkında hani olumlu yorum yapan bir kişiye de denk gelmedim desem yeridir. Hani abartıp gömüyorlar, şu açıdan iyidir veya en azından ortalama bir iş diyen bile yoktu. Herkes film çıktığında filme sövüyordu. Burada da - hala - sövülüyor. O kadar berbat demek. :D

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Matrix 4 konusunda da söylemiştim. Animatrix diye muhteşem bir animasyonun var, kullansana bunu. Oradaki hikayeleri film yap. Hele, 1 ve 2. Rönesans bölümlerini sadece iki part film yapsan gişe rekoruda kırarsın.

    Tahminim Zion'un kuruluş hikayesiyle devam edeceklerdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Felaket felaket...


    Ben bir de heyecanlanıp, aylarca gün sayıp, önden biletimi alıp ilk gün ilk seans izlemiştim. nasıl bir heves nasıl bir heyecanla gitmiştim anlatamam. Evet fragman kötüydü, evet kapitalizm gereği para hırsıyla uyandırılmaya çalışılan bitmiş bir hikayeydi ama Matrix be abi. Ne kadar kötü olabilir yani, kötüsü bile piyasada aksiyon-blilim kurguyum diyen tonla yapımı tokatlar dedim. Demez olaydım. Bol lgbt'li, bol hatalı, kötü senaryolu, oyunculuk denen birşeyin olmadığı, özel efekt ve cgi'lerin berbat olduğu, hiçbir elle tutulur yanı olmayan bir garabet izleyip şok içerisinde dönmüştüm eve. O gün bugündür o çöp iki saatlik görüntüyü (film bile denemez maalesef) zihnimden silmeye ve matrix üçlemesinin harika tadına geri dönmeye çalışıyorum. İzlemeyin, izlettirmeyin :)


    Keşke dediğim gibi bir açıklama gelse de dördüncü filmi yok sayıyoruz, ana seriden bağımsız bir işti falan diye. O zaman beşinci film asıl üçlemeye devam olarak gelecek diye bir nebze heyecanlanırız en azından. Bir başka mantıklı hareket de yine bu tarz bir açıklama yapıp, neo'nun serisi 3.film ile son buldu, yeni gelecek film aynı evrende başka karakterlerin hikayesi olacak demeleri. İlk üçlemenin yıldızları da zaten yaşlandılar malum pek çoğu. İlk filmin tonunda, serinin ruhuna uyan, saglam senaryolu yeni oyuncularla yeni bir üçlemenin ilk halkası olsa keşke.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dutch van der Linde kullanıcısına yanıt

    Kendimi o zaman garabetten koruduğumu şimdi daha iyi anlıyorum. Dediğim gibi bana orada burada karşıma çıkan sahnelerine baktığımda Matrix gibi gelmedi. Matrix özentisi bir parodi veya lower budget fan-fiction gibi geldi. Milletin de sövdüğünü görünce tamamen atlamışım. Bu konu karşıma çıkana kadar bu filmin varolduğunu bile unutmuş gibiydim. Demek ki aranızdaki en şanslıymışım.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4. Film yok sayılarak devam eder inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine bir sıvama filmi olacaktır, gelmese de olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi bir senaryo olmadığı sürece benim için en ufak önemi yok. 4. film benim için yok hükmündedir.

  • Neyseki başlangıç çekilecek. Morpheus'un gençliği anlatılabilir ya da oyundaki gibi Morpheus'un ölümüne kadar olan Neo ve Trinity'i bulma hikayesi devam ettirilebilir. Matrix evreninde farklı filmler hikâyeler çıkabilirdi. 4. Filmi Lana W. keyfe keder çekmiş, zaten filmin içinde bile filmin çekim hikayesini anlatmış. O yüzden kötü bir filmdi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Son filmi izlememekle iyi yapmışsın. İçinde izlenebilir bir şey yok. Aşk hikayesiyle oldu bittiye getirmişler. Aksiyon zayıf, senaryo zayıf, oyunculuklar vasat veya kötü, yeni koyulan karakterler soytarı gibi, berbat. LGBT, SJW saçmalığı unutulmamış. Bir de önceki filmlerde de yer alan karakterler de yaşlı olunca o eski hissiyatı da alamıyorsun. Bence sorun Keanu'nun JW kılıklı olması değildi, imajdır değişir, yaş ilerliyor malum. Ama film olmamıştı, filmin kendisi olmamıştı.

    Eski önemli karakter/oyunculardan bazıları yoktu. Var olanlar yaşlıydı ve yaşlı gösterildi de. Mesela filmin konusunu gördüğümüzde Fransız karakteri için heyecanlanmıştım ben. Nasıl olacak filan diye. Epi topu 5 dk gördük ya da görmedik. Evsiz kılıklı sakallı bir şey yapmışlar. Etkisiz bir sahne koymuşlar. Halbuki öyle esgeçilecek bir karakter değildi, filmde anlatılmayan bir derinliği vardı. Niobe ihtiyar olarak karşımıza çıktı mesela o çevik Niobe gitmiş yerine bu gelmiş. Napalım bunu şimdi. Morpheus zaten yok. Hikayeye göre de ölmüşmüş zaten çoktan (Film spoiler'ı değil oyunda da böyleymiş, Matrix filmlerinden sonra yakın bir zamanda Morpheus ölüyormuş.) Oyununu oynamadım, bilmiyorum ama okuduğum yazılarda durum bu idi.


    Ya o değil de son film vizyona girmeden önce Matrix evreniyle ilgili ne mükemmel teoriler, ne fikirlere tanık olmuştum. Youtube olsun Ekşi olsun, mükemmel şeyler dinlemiş ya da okumuştum. Şunları senaryolaştırıp koysan film yapsan yüksek prodüksiyonla bu film kıtlığın gişeleri alt-üst ederdi. Ama gitmişler salak saçma basit bir aşk-kurtarma hikayesini dallandırıp budaklandırıp anlatmışlar. Matrix teorilerinin de içine etmişler. Her şeyi çok basite, çok sıkıcı hâle indirgemiş, oldu bittiye getirmişler. Senarist o kadar umursamamış filmi, o kadar yüzeysel yazmış geçmiş ki Matrix'miş, evrenmiş tınlamamış. Daha önceki filmlerdeki o akılda kalan soru işaretlerini giderecek olan en mantıklı açıklamaları o teori yamalarını hiç yapmamış. Hiç o toplara girmemiş bile. Biraz ilk filmdeki görsellerden de yararlanıp nostaljiyle seyirciyi vurmaya çalışma ucuzluğuna gitmiş. Biraz da yeni Ajan Smith ve Analizci üzerinden sanki ortada ciddi bir senaryo varmış gibi yapıp anlamsız bir kafa karıştırma hâline girişilmiş. Başka hiçbir şey yok. He bir de filmde film yapımcıları, filmin yapılması için ısrar eden firma vs bu ısrarcılığı sebebiyle video oyunları geliştiren şirket üzerinden eleştirilmiş. Seyirciyi ve Mateix evrenini ilgilendirmeyen gereksiz bir eleştiri. Bunun filmde olmasının anlamı yok ki bizene. Çekme o zaman.


    Burada yazılanlara katılıyorum. Son filmi yok sayıp iyi oyuncularla yeni bir seri yapacaklarsa (Yeni sürüm Matrix'ler veya eski sürüm Matrix'ler vs) Matrix evrenindeki soru işaretlerini giderecek, evrenin aslında ne kadar derin, senaryonun ne kadar derin olduğunu gösterecek yama niteliğinde yeni iyi bir senaryo ile geleceklerse bu iş olur. Yoksa hiç bulaşmasınlar. Bu arada Keanu ve diğer oyuncuları beğensem de maalesef yeni Matrix filmleri için çok yaşlandılar artık. Son Matrix filminde de bunu gördük. Yani ille de yeni Matrix çekilecekse onların yeni filmde olmaları için ısrara gerek yok bilakis olmasalar daha iyi olur. Her şey zamanında güzel. Keanu'lu ve diğer oyuncuların yer aldığı Matrix filmleri çekmek için çok geç kaldılar. Bunu 2000'lerde yapmalıydılar. Sen araya 18 sene koyarsan o iş olmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Güzel ve çok aydınlatıcı bir yazı. Teşekkür ederim. Filmin parça parça sahnelerinden aldığım özensizlik hissini sanırım orada yapımcıların ve firmanın eleştirilmesini söylemen sayesinde çözebildim. Bu bence seyirciye karşı yapılmış saygısızlığa giriyor.


    Seyirciye saygısızlık boyutunu gerçekten anlayabilmem mümkün değil. Hani firma ile sorunun varsa dediğin gibi gerçekten filmi niye çekersin? Firma ile kişisel bir sorunun varsa onu kendinle firma arasında tutarsın; seyirciyi dahil etmene lüzum bulunmaz. Seyirci sevdiği bir ürünü de talep edebilir. Talep ettiği için ona saygısızlık etmemelisin. Bunu yaptığın anda günün birinde senin tercih ve taleplerine saygısızlık etmelerine karşı sen ne diyebilirsin? Herkesin birbirine sadece el hareketi çektiği ve birbirinin hakkını teslim etmediği bir dünyada el hareketinden başka bir şey olmaz. Hiç güzellik olmaz. Filmi o zaman zorla çekenin yaptığı asilik veya izleyiciye hayat dersi değil, basbayağı aymazlık. Ya hakkını vererek çekmeliymiş ya da reddedip hiç çekmemeliymiş.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yorumları görünce şaşırdım doğrusu. Hala bir yapım için büyük beklenti içinde olabilmeniz tuhaf. İsmi Matrix olunca kesin mükemmel bir film olmalı bu düşünce artık doğru değil. Yılda kaç tane kaliteli film çıkıyor artık? 20 yıl öncesinde değilz, kendine has güzel bir atmosferi olursa çerezlik niyetine izleriz.

  • Valla son filmi izlemeyenler çok şanslı hala o efsane 3 lemeyi hatirliyorsunuz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık gelmesinin bir önemi yok üçlemenin kalitesinin yanında geçmeyen bir dördüncü film sonrası bir önemi yok artık yeni filmlerin.

  • Matrix benim için 3 filmdir

    4. Filmi izlemedim izlemeyi de düşünmüyorum, yok hükmündedir.

    5’in de benzer bir kaderi paylaşacağı kuvvetle muhtemel

    Lana Wachowski denen zirzop kendi saçma fikirlerini sergilemek için Matrix’i araç olarak kullanıyor hepsi bu, 3leme ile bir alakası yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • matrix üçleme olarak bırakılsa daha iyi olurdu. sonradan eklenen filmler genellikle kötü oluyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.