Şimdi Ara

Mavi Ekran (Detaylı+SS'li)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar beni tanıyan tanır ne boşa mesaj atarım ne de boşa konu açarım.
    Velasıl 1 aydır beni yiyip bitiren bilgisayarımdaki sorun çıldırtacak seviyeye geldi.
    Ekte gönderdiğim mavi ekranları veyahut her seferinde farklı mavi ekranı alıyorum.
    Sistemim imzamda belirttiğim gibi.
    İlk zamanlar işlemci ısısından şüphelenip termal macunu yeniledim. 1 günlüğüne çözüldü sandım ama ertesi gün yine aynı sorun.
    Ertesi gün işlemci heatsinkine dokunduğunda ısınmadığını gördüm. Gerek speedfan gerekse bios ekranından işlemcinin 60 dereceyi geçmediğini gördüm. Ancak resetlediği anda kuzey köprüsünün pasif soğutucusuna dokunduğumda elimi yakacak kadar ısındığını gördüm. Bu sebepten ötürü KK karşısına 8cm lik bir fan yerleştirdim. O gecelik sorunum yine çözüldü. Ancak akabinde 1-2 oyundan sonra bilgisayar yine mavi ekran verdi. Mavi ekranı vermeden önce ekrandaki herşey birbirine karışıyor ve sonra mavi ekran geliyor bu sadece 1 sn. sürüyor.
    Derken teknik destek almak için bir bilgisayarcıya götürdüm bilgisayarımı;
    -Şahsa yukarıdaki gibi hatta daha detaylı olarak anlattım derdimi.
    O da ısınmadan kaynaklı problemlere yönelerek bilgisayar bileşenlerini test programlarıyla yorarak ısınması ve reset atmasını sağlamaya çalıştı bu testler 2 gün sürdü.
    Ancak testler esnasında 1 kere bike mavi ekran vermedi. Aşırı da ısınmadı.
    Derken bilgisayarımı eve getirdim ve tekrar kurdum.
    Açıldı bi sıkıntısı yoktu. Oynadığım tek oyun olan Dota2'ye girdim. Girdiğimde bir problem yoktur oyunu gayet güzel açtı ancak tam oyun bulupta oyuna başlayacakken mouse 2-3 saniye bekleme ekranında sabit kaldı ne yaparsam yapayım pc tepki vermedi ve mavi ekran verdi tekrar.
    Google'a "mavi ekran" yazıp ilk 5 sayfayı hatim ettim. Yönergeleri uyguladım. Bios Update'den tutunda bileşenleri tek tek sökmeye kadar.
    Ram'im Dual tektek kullanmayı denedim ama her ikisi takılıyken de mavi ekran verdi.
    Problemi işletim sistemine de yormuyorum çünkü her parçayı muadiliyle değiştirip her seferinde format atarak denedim.
    1'i sata 1'i SSd olmak üzere 2 sabit disk im var onları da birbiriyle değiştirip denedim. Ama işin içerisinden çıkamadım :(
    Ama şunu söyleyebilrim. Genelde Dota2'ye girdiğimde tam oyuna girerken mavi ekran veriyor. O yüzden ekran kartına çok ihtimal verdim ama testlerde ekran kartında da bir problem yok. Ram uyumsuzluğu için (ki zatıalileri 2,5 yıldır beraber cayır cayır çalışmaktalar) memtest i de çalıştırdım flashbellekle ama o da problemsiz çıktı.
    HDD lerin her bölümüne Chkdsc attım. Bu kadar çaresiz kalmasam ve her yolu denemesem konuyu açmazdım. Uzun bir yazı olmuş olabilir ama hiçbir yorum cümlesi katmamaya sadece sorunumu ve denediğim çözüm yollarını anlatmaya çalıştım.
    Şimdiden yardımcı olanlara teşekkür ederim.
    ,
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1240992/13e16eb5-8a7a-4509-b7af-0c626c5753fc.jpg
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1240992/a352d637-9223-4543-a82b-7c25f80a639b.jpg







  • Sisteminizde tek bir sorun yok, birden fazla sorun var. Fark ettiyseniz zaten her defasında birden fazla ve farklı hata kodları vermiş. Bu hata kodlarını nette araştırarak çözümler bulabilirsiniz, özellikle microsoft destek bölümünde zaten daha önce açılmış konular var. İnceleyin, araştırın. Bu tür sorunlar başıma çok gelirdi benim de, en umutsuz anımda çözerdim hep. (:

    Kolay gelsin.

    Bkz:
    http://www.windowshata.com/page_fault_in_nonpaged_area-0x00000050-hatasi-ve-cozum-yontemleri.html
    http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms854882.aspx
    http://support.microsoft.com/kb/955076/tr




  • Merhaba,

    Hemen, hemen bütün denemeleri yapmışsınız.

    Benim size tavsiyem chipset driverlarını kaldırın ve güncel olan driverları yükleyerek test edin. Aslında ısınmadan dolayı bilgisayar reset atmaz, kendisini korumaya almak adına kapatır.

    Yada en olmadı chipset driverlarını kaldırıp sistemizi o şekilde bir süre test edin.
  • Ekran kartının memoryleri gidik. Farklı bir ekran kartı denedin mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: peugeot206WRC

    Ekran kartının memoryleri gidik. Farklı bir ekran kartı denedin mi?

    TÜM cevaplar için teşekkürler :)
    Ancak alıntıdaki cevap biraz kafama takıldı. bu kadar net ve kesin bir cevap beklemiyordum :D Yarın Ekran kartı bulmaya çalışacağım. Chipsetlerin driverlarını da deniyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ROV3R

    quote:

    Orijinalden alıntı: peugeot206WRC

    Ekran kartının memoryleri gidik. Farklı bir ekran kartı denedin mi?

    TÜM cevaplar için teşekkürler :)
    Ancak alıntıdaki cevap biraz kafama takıldı. bu kadar net ve kesin bir cevap beklemiyordum :D Yarın Ekran kartı bulmaya çalışacağım. Chipsetlerin driverlarını da deniyorum..

    oyunlara girerken hata alıyorsun. Her defasında farklı farklı mavi ekran mesajları çıkıyor. Önce RAM derdim ama farklı ramle denemişsin. 2. şüphelim ekran kartı çünkü oyunlarda problem oluyor. Kesin gibi söylemişim ama tabii PC bu kesin diye birşey yok. Ama görüntü bozulup mavi ekran verme olayı benim de bir zamanlar başıma gelmişti. EK'nın kondansatörleri şişmiş ama onda hata hep aynı idi görüntü birimi yanıt vermiyor vs.




  • Cevaplar için teşekkürler. :D
    Donanımları değiştirmeden önce son defa yazılımsal olarak bişeyler yapayım derken bazı konularda yada internette okuduğum bir yazıda BIOS update'in de durumu kontrol altına alacağını görmüştüm ve denedim. 3 Gündür hiçbir sıkıntı çıkmadan çalışıyor bilgisayar ve ısı değerlerinde 4-5 derecelik bir düşüş oldu tabi buda acaba istemeden voltajlarda bir oynama mı oldu diye bir düşünce getirdi aklıma. Neyse sonuçta bilgisayarım artık ben istediğimde kapanıp açılıyor. :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.