Şimdi Ara

Mavi Ekran Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 5 ay öncesinde sistem topladım. Oyun haricinde herhangi bir ağır işte kullanmadım veya overclock yapmadım. Fakat 1-2 hafta öncesine kadar mavi ekran almaya başladım. Kaç kere kodu görüp bakayım dedim fakat direk tak diye yeniden başladığı için okuyamadan ekran gitti. C: /windows klasöründe dump bakıyorum oraya kayıt edilen bir dosya da yok.

    Sorunu yaşadığım zamanlar ise şöyle bir gün pcyi kapatıyorum yatıyorum. Sabah kalkıp tekrar açtığımda 1-2 dk sonra mavi ekran yiyorum. Bazen bu 2 defa tekrarlıyor. Bazen de 2 defa tekrar üzerine bilgisayar açılırken bir boot cihazı bağlayın diye hata veriyor ssdyi çıkartıp tekrar taktığımda düzeliyor. HDTune tarzı bir programla ssdyi kontrol ettiğimde 1 sorun dahi gözükmüyor.

    Bu konuda bilgili biri yardımcı olabilirse çok sevinirim.








  • Driverler güncel mi? Otomatik güncelleyen programlar kullanma.

    Güç kaynağının ve kullandığın SSD markası nedir?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi experiment67 -- 5 Nisan 2021; 12:35:37 >
  • Hard disk sentineli indirip bilgisayarınıza kurun. Program açıldığında sağ tarafta diskinizin performans ve sağlık bilgilerinin olduğu sayfa var. O sayfanın görüntüsünü çekip buraya atın. Diskte sıkıntı varsa görmüş oluruz. Programlar her zaman diskteki sıkıntıları %100 göstermez ama bir fikir sahibi olmamızı sağlar.


    Bunların haricinde diskinizin kablolarını kontrol edin. Sata ve güç kablolarını imkanınız var ise değiştirin. Öyle kullanıma devam edin.


    Şimdilik kolay gelsin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.