Şimdi Ara

MAVİ EKRAN SORUNU , TÜM BİLGİSAYAR DEĞİŞTİ SORUNA DEVAM :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
3.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, 1 aydır süren bir sorun saçımızı başımızı yoldurdu. Ekran mavi ekrana düşüyor, ram'ler tek tek denendi sorun devam etti, bilgisayarcım HDD de sorun dedi, yenisini taktı, sorun devam etti, Anakart bozulmuşttur dedi.. yeni pc topladı HDD SD ile yeni bir sistem toplayalım zaten 7 yıllık bilgisayardı eskisi dedik... Tam sorunlar bitti şükür dedik, yeni PC de mavi ekran hatası verdi :( .. PC UPS'e takılı olarak mavi ekrana düşünce, UPS ten çıkarıp direk elektrik prizi ile aynı hata devam etti. En son olarak wireless adaptör e suç bulduk , denemek üzere laptop a adaptörü taktık , 1 gece takılı kaldı laptop da mavi ekrana düştü... Oh çok şükür sorunu bulduk dedik gittik yenisini aldık,, Yeni adaptör de soruna devam 1 gün sonra mavi ekran. Dün sabah kablo ile bağlanın dedi bilgisayarcı gittim 10 metrelik kablo ile bağlandım... 6 saat sonra mavi ekrana düşmeden direk reset attı PC. Bu gece PC yi açık bıraktım denemek üzere sabah geldiğimde tüm programlar kapanmış reset atmış yine... :( Bilgisayarcı kafayı yemek üzere tabi bizde .. Yazıcı portları hata verir dedi yazıcıları yüklemeden denedik yine aynı sorun devam ediyor. Yeni PC 2 defa format yedi sorunlar yüzünden,, İşime gücüme bakamıyorum bu sorunlar yüzünden ,,, lütfen akıl fikir verin

    eski  MAVİ EKRAN SORUNU , TÜM BİLGİSAYAR DEĞİŞTİ SORUNA DEVAM :( MAVİ EKRAN SORUNU , TÜM BİLGİSAYAR DEĞİŞTİ SORUNA DEVAM :(
     MAVİ EKRAN SORUNU , TÜM BİLGİSAYAR DEĞİŞTİ SORUNA DEVAM :( MAVİ EKRAN SORUNU , TÜM BİLGİSAYAR DEĞİŞTİ SORUNA DEVAM :(







  • genellikle mavi ekran hataları yanlış driver yüzünden gelmekte. driverleri kurarken dikkatli olmanızı öneririm. temiz bir format atın. driverleri orjinal sitelerinden indirip kullanın.
  • ahter1 A kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım yeni pc toplayalım dediniz. Peki yeni pc demekle. Kasanın bütün parçaları mı değişti? Değişmeyen aynı kalan parçalar var mı? Örnek;

    -Kasa'nın kendisi ve power supply
    -Anakart
    -İşlemci
    -Ekran kartı
    -Ramler
    -Hard Disk


    Bu parçalardan ramler ve hdd'den başka değişmeyen parça yok mu?

    Power supply'den kaynaklanan bir sıkıntı mavi ekran almanıza neden olabilir. Ve O bilgisayarda kullanılan diğer parçalardan bazıları da power supply yüzünden bozulmuş olabilir. Bozulmadan kastım tamamen değil bir kısmı.

    Kolay Gelsin.
  • İlk mavi ekran hatasından sonra HDD değiştirdik yeni takıldı, sorun devam etti.. Bunun üzerine sıfır bir sistem alındı yeni bilgisayar toplandı.. Yalnız eski kasada yeni olarak alınan HDD bu yeni pc ye takıldı... Yeni PC de eski hiç bir parça kullanılmadı. Yeni PC iki defa format atıldı hata alındıktan sonra... Ama sorun devam etti. Dün hata devam edince bilgisayarcı ram ı teke düşürüp deneme yapmamı istedi.. yarım saat sonra PC tamamen kapandı.. Allahtan bilgisayarcı arkadaşın yanında oldu olay. Ve PC dün tamamen çöktü.. güvenli modda son yedeklerimi de alabildim allahtan.. sonrasında güvenli modda da açılmadı ,, Bilgisayarı götürdüler dün .. Bu gün eski PC ile çalışıyorum.. Bugün arkadaş yeni sistemin tüm parçalarını sıfırdan değişip yarın getireceğini söyledi.. Ne olacak yarın görüceğiz..

    Birkaç sorum olucak bilen arkadaşlar cevap verirse sevinirim. İşletim sistemi olarak XP PRF kullanmak zorundayız. LKS2 hesap programı versiyon yükseltmesi yapmadığımız için başka işletim sistemi kullanamıyoruz. Çünkü program win 7-8 -10 ve üstünde çalışmıyor. Versiyon yükseltemiyoruz patron paraya kıyamıyor :) hazır kurulu bir pc bu yüzden gidip alamıyoruz. XP kurulu hazır bir sistem yok artık mağazalarda. Bilgisayarcının toplama PC lerinden acayip soğudum bu olaydan sonra .. Gidip hazır kurulu bir bilgisayar alsam bu XP olayını nasıl çözerim ?




  • İşlemciye yeterli elektrik gelmediğinde de mavi ekran çıkar. Powersupply yeni mi?
  • ahter1 A kullanıcısına yanıt
    Yeni pc'ye format atılıp xp yüklenebilir ama donanımın için xp sürücüleri bulmak acayip zor ve meşakatli olacaktır. Hatta bazı parçalarının ki büyük bir çoğunluğunun sürücülerini bulamayacaksın. Sürücü uydurmaya çalışacaksın ki bu da sıkıntılı bir sistem deneyimi olur senin için.


    Aslında yeni sistem içinde sanal windows oluşturup xp çalıştırılabilir. Yani window 7 8 10 içinde masaüstüden program açar gibi xp'yi de açabilirisin. Sanal xp içinde sizin kullandığınız program kurulup çalışır mı bir deneme yapmak lazım başka bir bilgisayarda.


    vmware workstation programı ile ben kendi windows 7 içinde tam 4 tane sanal windowsu aynı anda çalıştırabiliyordum. Tabi sistem özelliklerin iyi olacak. Windows 7'de program açar gibi windows 8 windows xp windows 8.1 windows 10 deneme sürümünü aynı anda açmıştım. :)

    Misal çok meşhur bir ingilizce türkçe sözlük vardır MTU tabi eski versiyonunda bahsediyorum şimdiki saçma sapan versiyonu değil. Neyse bunun bu versiyonu 64 bit windowslarda çalışmıyor. Bende sanal 32 bit windows kurup orada çalıştırıyordum.

    Kolay Gelsin.




  • kesin anakart driver'ın dan diyorum başıma geldi çünkü.yanlış driver yapıyor bunu genellikle.
  • Yeni pc geri gitti..teste sokmuşlar iki gün çalıştırmuşlar..Ama hiç bir sorun yokmuş. Ofiste kurduk açık bıraktım pc yi.. Bu gün ofise gittim yine mavi ekrana düştü..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahter1 A kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım sizin ofiste elektrik hattında özellikle senin bilgisayarı bağladığın yerde bir sıkıntı var. Bu bilgisayarı alıp evine götürmek için izin iste. Evde açık bırak test et. Bakalım evde ne ediyor. Aynı durum mu var diye kontrol et.
  • Eski bilgisayar yeni bilgisayar aynı hata kodu alıyorum.. Bu bilgisayar dışında başka bir sorun olabilirmi sorusuna itiyor? Wifi Modem değişti.. Mause klavye değişti.. Elektrik kablosu değişti..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxpayne53

    Arkadaşım sizin ofiste elektrik hattında özellikle senin bilgisayarı bağladığın yerde bir sıkıntı var. Bu bilgisayarı alıp evine götürmek için izin iste. Evde açık bırak test et. Bakalım evde ne ediyor. Aynı durum mu var diye kontrol et.



    Bilgisayarcı götürdü iki defa. Sorun yok diye geri getirdi.. Hiç kapanmamış.. Hata vermemiş.. Eve götürürüm sorun değil.. Ama başka yerde test edildi..sorun yok.. Ups ile elektrik alıyorum.. Ups harici de aynı hatayı aldık..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahter1 A kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım durumunu anlıyorum ama yapacak bir şey yok. Eğer senin orada ups veya ups'si aynı hatayı veriyorsa, sıkıntı bulunduğu yerden kaynaklı olabilir. Ups işini yapmıyor da olabilir. Elektrik hattındaki sıkıntı yüzünden ups'de gelen voltajları tam ayarlayamıyor olabilir. İhtimaller çok. O yüzden Denemekte fayda var.


    Çok tuhaf bir sıkıntı ama donanım değişmesine rağmen sorun gitmiyorsa sıkıntının bulunduğun yerden kaynaklı olma ihtimali baya bir artıyor. Tabi ihtimal kesin bir şey diyemem elimizdeki verilere dayalı konuşuyorum. Bilgisayar yanımda değil. :)

    Kolay Gelsin.
  • Bu gün teknik ekip elektrik voltajını ölçtü hiç bir dalgalanma yok.. Site yeni ve böyle bir şey mümkün değil diye cevap verdiler. Şu anda iki bilgisayarı da farklı bir prizden elektrik bağladım .. birinde internet yok birinde var.. bu gün de bu şekilde test edicem
  • ahter1 A kullanıcısına yanıt
    Dostum parçanın özellikleri nedir ? alırken keşke buraya sorsaydın okudum yazılanları çok garip durum her şey değişmiş, özellikle RAM'lerin değişti mi diye tekrar sorayım olmuyorsa ayır parçaları sat yeni toplayalım yani ne diyim çok acayip hatalı bir parça var ama yoksa yapmaz bunu.
  • ahter1 A kullanıcısına yanıt
    driver booster full ile guncellemeleri yap birde biostan sicakliklara baktinizmi ve cakismalara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahter1 A kullanıcısına yanıt
    hocam hic tahmin etmedigin parcadan cikabiliyo arkadasiminda basina gelmisti kablosuz mausenin wireless alicisindan kaynaklaniyomus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar pc yi ben değil bilgisayarcım toplayıp bana getirdi, ben teknikten anlamam. donanım olarak alttaki liste verildi bana

    İşlemci Özellikleri
    Marka intel
    Model İ7
    Çalışma Frekansı 2.00GHz
    Max Turbo Frequency 2.80GHz
    Ön Bellek 6 MB
    Anakart
    Marka İ7 UYUMLU H55 ASUS CHİPSET
    Model H55
    Anakart Giriş / Çıkış
    SATA PORT 4 ADET
    RAM SLOT 2 ADET
    PCİ SLOT 1 ADET
    PCİ EX1 1 ADET
    Bellek
    Dahili Bellek 8GB
    Azami Bellek Desteği 8GB
    Desteklenen Bellek Hızı Hİ-LEVEL DDR3-1600MHz SOĞUTUCULU
    Depolama
    Dahili Disk Adet
    Dahili disk 2
    128 gb ssd yük hız disk
    Dahili Disk 1TB
    Disk Arabirim Serial ATA-3
    Disk Hızı (RPM) 7200
    Toplam Disk Yuvası 4 x SATA 3Gb/s (SATA2)
    Ekran Kartı
    Model O/B DAHİLİ
    Bellek 1 GB
    Görüntü Giriş ve Çıkışları VGA

    Arka Panel Giriş / Çıkış
    Dsub (VGA) Var
    USB 2.0 4
    PS2 Klavye Var
    PS2 Fare Var
    Ses Line-Out 1
    Ses Line-In 1
    Ses Mikrofon 1
    LPT Port Var
    Com Port Var
    ETHERNET 10/100
    Kasa
    Marka TURBOX - 29A
    Güç Kaynağı 300W
    GARANTİLİ
    GARANTİ 2YIL




  • İnternet e baglı olan pc bu gün üç defa mavi ekran verdi.. Yeni de internet yok.. O hala kapanmadı.. Elektrik sorunu değil bu durumda.. Yarın yeni pc yi komşu da baglıycam. Kablo ile internet vericem.. Bakalım nolucak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahter1 A kullanıcısına yanıt
    hocam bilgisayarci sadece kasayi goturuyorsa kesinlikle tak kullan cihazlarda pc ti mausesiz klavyesiz sadece monitorle calistir birde oyle dene

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sorunu cozebıldınızmı benım basımada geldı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.