Şimdi Ara

Mavi ekran ve donmalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    benim bilgisayarım ile büyük bir sorunum var ve bunu bir şekilde çözümleyebilmek için uğraşıyorum.
    Anlattıklarım doğrultusunda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    Şu an bilgisayarımda celeron 400, 32 mb riva tnt 2, 192 ram, jetway bi eski board ve quantum fireball 7200 rpm harddisk takılı.
    Bu bilgisayar ile şu an yavaş olsa da xp kullanıyorum çünkü win98 ile daha çok çökme ve donma yaşanıyor.XP de ise sorunum bu bilgisayar ile ilk bilgisayarı açtığımda mavi ekran çıkması yani bilgisayar açılıyor xp ye giriyorum bir kaç işlem ve şak mavi ekran veriyor. Sonra yine açıyorum yine bir kaç işlem ve şak mavi ekran ama sonra 3. açılışta saatlerce sorunsuz bir şekilde devam ediyor.
    Bende bu gelişmelerin üzerine bir amd athlon xp 2000+, MSI kt400 board, 400 mhz 256 ddram twinmos aldım.Bu bilgisayarı 1 hafta sanırım sorunsuz kullandımki bunla da devamlı olarak mavi ekran almaya başladım.Ya da direk olarak görüntü donuyordu ve reset atmam gerekiyordu.
    Yeni aldığım parçaları teknik servis e gönderdim testlerinde hiçbir sorunla karşılaşmadıklarını söylediler.Şu an sorunun ne olduğunu tam olarak anlamış değilim.
    Yeni amd ile kullandığım eski bilgisayardan ekran kartı, ses kartı, floopy,hdd ve cd-rom var.Benim şüphelerim hdd üzerinde yoğunlaşıyor.Bi de size şöyle bir bilgilendirme vereyim:
    Celeron 400 olan eski parçalara xp kurarken ilk olarak aygıtlar tanımlanıyor kısımında yarıya gelip mavi ekran verdi tekrar açtım devam etti o kısmı tamamladı, sonra ağ için yine onda çöktü tekrardan açtım onu da geçti, bileşen için de aynısı oldu tekrar açtım onu da geçti ve ondan sonra başlat menüsü filan diyip xp kurulumu tamamlandı.
    Bu anlattıklarım doğrultusunda bana neyin sorun çıkarttığını söyleyebilirseniz sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler







  • Donanımda çakışma olmalı. Bazı kartları söküp öylece deneyin. Benzer sorunlar bende de var. Sanırım virus de olabilir çünkü 1 ay öncesine kadar sorunsuz çalışan makine şimdi anlamsız hatalar veriyor hiçbir donanım ekleyip çıkarmamama rağmen. Yekında çıkar varsa böyle bir virus olayı veya windows açığı.
  • Ben bu eski bilgisayarım ile yaklaşık 2 yıldır bu tür çökmeleri yaşıyorum.Virüs olduğunu sanmıyorum bir çok antivirüs programıyla araştırdım bulamadı.
    Bütün parçaları söküp çıkartmanın bir anlamı yok sanırım.Çünkü bilgisayar açılıyor ama hangi parça sorun çıkarıyorsa bilgisayarda bir sorun oluşuyor.
  • donnaım çakışması olabilir bende de bu sorunu yapan bazı bilgisayarlar vardı biostan kullanmadığım portları kaldırdım (usb, lpt , ve com1-2) sonra ilk açılışta kartların hangi IRQ aldığını yazan kısma dikkat et ay IRQ alan varsa slotu değiştir, ve tüm driverlerin doğru yüklü olup olmadığını kontrol et, en son çıkan driver her zaman en iyi performansta çalıştırmayalir,
  • Donanım çakışması olabilir ama yeni bilgisayarda da aynı şekilde yapması amd 2000 ile çok garip sonuçta board değişti ram değişti işlemci değişti, driver lar, bios güncel yine de mavi ekran ve donma onda da oluyor.
  • microsoftun ve Bill Gatesin
    başından beri çare bulamadığı şeylerin başında gelir mavi ekranlar
    her zaman olabiliyorlar
    eger linux kullanabilirsen linuxa geç
    mavi ekrnlardan ilelebet kurtul ancak linux zor bee
    ben ms windowstan vazgeçemedim walla
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by mehmetmetingülcan</i>
    <br />microsoftun ve Bill Gatesin
    başından beri çare bulamadığı şeylerin başında gelir mavi ekranlar
    her zaman olabiliyorlar
    eger linux kullanabilirsen linuxa geç
    mavi ekrnlardan ilelebet kurtul ancak linux zor bee
    ben ms windowstan vazgeçemedim walla
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    mavi ekran nasil birsey oluyor hocam? [afro]

    amd kullanicilarinin da mavi ekran gorebildigini pek sanmiyorum. istisnalar kaideyi bozmaz. [krl] genelde restart durumlari malum.

    sorun, kingofrepublica'da. hocam, destekleme mevzusu, testten geciyor mu sistem?
  • Mavi ekranda ne yazdığını tam hatırlamıyorum, ilk çıkışında bir kenara yazarım.
    Ama win32k.sys gibi bir dosya genelde hata kaynağı.

    Sistem testten geçiyor full cpu benchmark ları filan çıkıyor. Her iki sistem için de geçerli bu.
    Benim kafamda sorun olan şey hdd ve psu diyorum ben sizce bu ikisi bu bahsedilen sorunları yaratır mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.