Şimdi Ara

Mavi ışının zararları..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, herkese iyi günler dilerim. Ben size yaşadığım bir sorunu anlatmak istiyorum. Son zamanlarda kafam, beynim hiç doğru çalışmıyor gibi geliyor. Yani sanki tamamen uyuşmuş, çökmüş, kendinde değil gibi. Çocukluğumdan beri bilgisayar ve telefonda çok uzun saatler geçiren biriyim. Bunun sebebi küçükken oyun oynamamdı, ancak bu liseye geçtiğimde programlama ve bilgisayar alanlarına ilgimin olmasıyla daha da arttı.


    Günümün neredeyse +10 saati bilgisayarda ve telefonda geçiyor ve kafamın bu denkli uyuşuk olmasının sebebi bu olmalı diye düşünüyorum. Sanki zeka seviyeme kadar etkilemiş gibi geliyor. Uzun yolda direkt gözlerim kapanıyor.


    Ayrıca sınav senem geldiğinden dikkat eksikliği ve odaklanma sorunu da çok etkiliyor. Artık vereceğim kararları bile doğru düşünemiyorum, birde motivasyonsuzluk ve psikoloji de etkiledi sanırım. Demek istediğim sizce bu sorunu nasıl çözebilirim? Eskiden kitap okurdum çözmek için ve bir miktar etkiledi fakat artık yardımı dokunur mu bilemiyorum. Açıkçası bilgisayar mühendisliği de okumak istediğimi hesaba katarsak zor olacak gibi geliyor. Yardımlarınız çok değerli benim için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bu 10 saatte sosyal medyada falan gezmiyorsun anladığım. Sürekli kod falan yazıyorsan normal ki benim de kafam çok yoğun çalıştığında iş bitince mal gibi oluyorum en güzeli işin bitti ya kapat her şeyi uzan biraz uyumak değil istersen tavana bak istersen gözlerini kapa uzan ve hiçbir şey yapma ses mes kes olabildiğince girdiyi azalt beynine. Bir yarım saat sonra kendine gelirsin.
    Konsantrasyon sorunu odaklanma sorunu yaşadığını sanmıyorum yanı bozukluk olarak, senin daha çok ilgini çeken bir şey var bir tarafta diğer tarafta da okul sınav falan. Doğal olarak konsantre olamazsın :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • furkanta_resmi kullanıcısına yanıt

    İyi bir noktaya değindiniz hocam. Sanırım olan şey biraz da fazla bilgi yüklenmesi. Sürekli dizi izle, yeni şeyler öğren, yazılım, dersler derken artık önemli şeyler bile aklımda kalmıyor ve günün sonunda da aynı şekilde kafam allak bullak oluyor.


    Verdiğiniz tavsiyeyi kesinlikle uygulayacağım, bir süre gün içerisinde kafamı dinlendireceğim ve işlerimi, öğrendiğim şeyleri biraz daha planlı ve programlı yapacağım. Çok teşekkürler hocam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.