Şimdi Ara

Max. 2400/2500 TL laptop önerisi yaparmısınız. İstediğim özellikler içerde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.
    Muhtemelen istediğim gibi bir laptop bulmam zor ancak sizlerinde görüşlerini ve tevsiyelerini alabilirsem sevinirim.

    İ7 işlemci (4.Nesil Haswell )
    Minimum 8Gb Ram. Mümkünse 16 Gb olmalı yada 16 Gb destekli olmalı. bir yıl sonra yükseltebilmeliyim yani.
    HDD çok önemli değil aslında. Elimdeki 256 GB SSD yi takıcam çünkü. Ama 1 TB 7200rpm olursa güzel olur. Yada çift HDD li bir model olabilir aslında. Sistemi kurabileceğim 128 yada 256 GB SDD ve 1 TB 7200/5400rpm HDD şeklinde mesela.
    15.6" yada civarında, 1920x1080 çözünürlükte IPS ekran. Dokunmatik olursa güzel olur ama şart değil.
    2GB harici 128 bitlik ekran kartı. Zaten işlemciden dolayı mecburen çift ekran kartlı olacak. Ama harici ekran kartının gerek 3D render yaparken gerekse güncel oyunlarda iyi performans vermesi tercihim. Yani güçlü bir ekran kartı.
    Aydınlatmalı Türkçe klavye.
    en az 4 USB. Bunlardan bir yada ikisi USB 2.0 kalanlarınında USB 3.0 olması gerekli. Yada hepsi USB 3.0 olabilir.
    Fingerprint olursa iyi olur ama şart değil.
    En azından DVD Writer yada BLUray okuyucu/yazıcı
    Ses kalitesinin iyi olmasıda dikkat edeceğim noktalardan birisi. Mikrofon girişi ile kulaklık çıkışları ayrı olması tercihimdir.
    HDMI 4.0 çıkışı olmalı ve bunun haricinde 15 pin D-sub çıkışı olmalı.
    Kart okuyucu şart değil ama standart olarak en azından 2 in 1 şeklinde kart okuyucu olmakta laptoplarda. Buda bana fazlasıyla yeterli. Olmasada olur.
    Full HD yada HD Ready kamerası olmalı. Kamera kalitesinin iyi olması gerekir. Nice Full HD diye lanse edilen kameraların ne kadar kötü sonuçlar verdiğini deneyimlerimle bilmekteyim. Mesela Sony laptopların kameraları kaliteli görüntü veriyor genelde. Tabi Sony laptopların son zamanlardaki kalitesinin kötülüğü ve tasarımının artık geride kaldığını da bilmekteyim.
    En az 6 cell pil. Normal kullanımla en azından 3-4 saat gitmeli. Mümkünse 8 cell pil olursa iyi olur.
    Kasa tasarımının da göze hitap etmesini tercih ederim. Aynı zamanda kasa kalitesinin de üst düzeyde olması tercihimdir.

    Herhalde bu özelliklerin hepsinin bir arada olduğu bir laptop yoktur tahminimce. Varsada herhalde 5000 Liranın üserinde fiyatı vardır.
    Fİyat nedeniyle bazı özelliklerinden ödünler verebilirim. Mesela başlıkta belirttiğim fiyatı bir miktar daha yükseltebilirim. Yada 6/8 hücreli pil yerine 4 hücreli de olabilir ama kesinlikte Full HD ekran ve aydınlatmalı klavye olmalı. Ram zaten 8 GB standartlaştı diyebiliriz laptoplarda. HDD yazdığım gibi çok önemli değil. olmasada olur. Ama HDD sökülerek yerine SSD takabilmeliyim.

    Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
    SAYGILAR...







  • 3000 TL civarında MSI GE70 modellerine bakabilirsiniz. Bahsettiğiniz özelliklerin hepsini karşılıyor mu bilmiyorum ama bir çoğunu karşılıyor.

    -i7 Haswell
    -GTX765m ekran kartı 3D render için bu fiyat aralığındaki en iyi karttır.
    -17'' olduğu için çift HDD yuvası var.
    -1080p Full HD ekrana sahip.
    -İyi bir kasa kalitesi ve soğutma sistemi mevcut.
    -Aydınlatmalı klavye.
    -Ram beklentilerini karşılıyor diye biliyordum.

    Kamera, HDMI çıkışı gibi özelliklerini tam bilmiyorum. Bilgisayarın forumdaki konusuna bakıp ordaki arkadaşlara diğer kafana takılan soruları sorabilirsin.

    Ayrıca bu modeli beğenmezsen Monster Bilgisayara da bakabilirsin. Yanlış hatırlamıyorsam aynı MSI kasaya sahip bir modelleri vardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirius144p -- 17 Şubat 2014; 15:26:02 >
  • Bütçenizi biraz aşıyor fakat Lenovo Y510p modelini de incelemenizi tavsiye ederim. GT755 Ekran kartı var

    http://www.notebookadresi.com/lenovo_ideapad_y510p_59_59407130_notebook?keyword=y510p



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kont-Drakula -- 18 Şubat 2014; 9:58:22 >
  • Asus N550JV-CN211D i7-4700HQ 2.4GHz 8GB 1TB 4GB GT750M 15.6

    http://www.ebrarbilgisayar.com/asus-n550jv-cn211d-notebook-pmu276089
  • Arkadaşlar, yorum ve önerileriniz için içtenlikle teşekkür ederim.
    Üç gündür kafayı yiycem neredeyse. Önerdiğiniz marka ve modelleri zaten takip etmekteyim. Önceden MSI i7 li 15.6" lik modellerini düşünmekteydim (Gamer modellerini). MSI da ısınmanın zaman zaman sorun yaratabileceği, optik sürücüsünün kalitesinin zayıf olması gibi soru işaretleri var kafamda... Ama SSD olması (yada msata yuvalarının olması) benim için en büyük artılarından birisi. Birde birçok orta/üst seviye laptoptan farklı olarak 4 usb girişinin olmasıda benim için artı bir avantaj. Basit gibi görünsede şu anda kullandığım Samsung Cronos Series 7 (NP700Z5A-S04TR) laptopta 2 USB 2.0 ve bir USB 3.0 girişi bana yetmiyor çoğu zaman. Bu sebeple USB girişlerinin çok olmasıda bende önemli artılardan birisi. Gene önerdiğiniz tüm modellerde olan ışıklı klavye olmasıda geceleri karanlık ortamda çalışmalar yapmamdan dolayı benim için olmazsa olmazlardan birisi gibi aslında. Ama genede diğer özellikleri çok üst seviyede olan bir modelde bu özelliği gözardı edebilirim.

    Monsterde de güzel modeller var olduğunu biliyordum ama detaylı incelememiştim yakın zamanda. Dün gece yaptığım araştırmalarımda bu markanında özellik ve fiyat olarak benim kriterlerime yakın modeli olduğunu gördüm. Ama çok fazla kullanıcı yorumu olmadığı için bu markada da soru işaretleri var kafamda. gerçi geçmişte kullandığım monsterden çok memnun kalmıştım ama kasa kalitesinin zayıf olduğunu düşünmekteyim. Şu anki kasalarının kalitesini ise bilmiyorum. Yorumlarda da genelde diğer markalardan daha zayıf kaldığı yönünde izlenim edindim. Yanılmıyorsam önerdiğiniz modellerini içinde kasasın en kötü olan monsterdir.
    Lenova yı daha önceden kullanmadım ama dikkatimi çeken bir marka ve özellikle tasarımı çok hoş olan üst seviye bir laptop olsada SLI olması ve optik sürücüsünün olmaması bende soru işaretleri oluşmasına sebep oluyor. Bunun haricinde 8Gb lik SSD de kafamı karıştırmıyor değil. Kullandığım Samsungda aynı özelliklerde ve normal HHD yi sökerek yerine SSD taktığımızda tam anlamıyla yeni SSD yi kullanamıyoruz bildiğim kadarıyla. Bunda da benzer bir durum varmıdır yoksa mevcut SSD sökülerek msata SDD takılabiliyormudur diye merak etmekteyim. Ancak bununla ilgili net bir bilgiye ulaşamadım.

    Asus ise güzel görünmesine rağmen pilinin biraz zayıf kaldığını düşünüyorum. Bu sebeple kafamda tam olarak şekillendiremedim bu modelide.

    Sizin yorumlarınızı ve önerilerinizi dün akşam gördükten sonra gece saat 4e kadar, sabahta saat 10dan beri araştırıp yorumlara bakmaktayım. Daha öncesindende araştırdığımı düşünürsek çok uzun süredir tam anlamıyla bir karar veremediğimi anlamışsınızdır zaten. Tabi bu arada fiyatlarınıda incelemekteyim. O kadar çok kararsız kaldımki... Ancak biraz daha farklı bir marka ve modele doğruda kayma ihtimalim var şu anda. Ekran kartından biraz ödün verecek olursam 17" lik HP ler var. çift HHD yuvasına sahip, 8 yada 16 GB Ramli filan. Fiyat olarakta sanki biraz daha uygunlarmış gibi geldi bana. Gerçi son bir yıldır Hp kalitesinin düştüğünü, kronik sorunlar yaşandığınıda bilmekteyim ancak geçmişte uzun süre HP kullanmış birisi olarakta bir kalemde silinmemesi gereken bir marka olduğunu düşünmekteyim.

    Sonuçta daha çok kafa karışıklığı ve bilgi kirliliği içinde debelenmeye devam edicem herhalde alıncaya kadar. Birazda dövizler düşüp fiyatlara yansısaydı kısa vadede keşke...

    Neyse. Tekrar teşekkür ederim yorum ve önerileriniz için.
    SAYGILARIMLA...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadetkocal -- 19 Şubat 2014; 19:11:34 >




  • Sizce bu laptop nasıl?

    http://www.istanbulbilisim.com.tr/hp-envy-17-j170-leap-motion-notebook-fiyati,104047.html

    ÜRÜN ÖZELLİKLERİ
    İŞLEMCİ Intel Core i7-4702MQ 2.20 GHz, (Turbo Boost Teknolojisi İle Max. 3.20 GHz ) 6MB Akıllı Bellek
    İŞLEMCİ TÜRÜ Intel Core i7
    RAM 8 GB DDR3
    SABİT DİSK 1 TB SATA (5400 Rpm) HDD
    OPTİK SÜRÜCÜ DVD±RW
    İŞLETİM SİSTEMİ Windows 8.1
    EKRAN KARTI NVIDIA GeForce GT 750M 4 GB Paylaşımsız Ekran Kartı
    EKRAN BOYUTU 17.3" HD LED Ekran (1600 X 900)
    SES ÇIKIŞI Dahili Hoparlör ve Mikrofon Çıkışı
    BATARYA 6 Cell Batarya
    WEBCAM HD Webcam ve Mikrofon
    NETWORK RJ45-ETHERNET
    10/100/1000
    WIRELESS LAN 802.11 b/g/n
    BLUETOOTH Var

    AĞIRLIK 2.76 KG
    ARAYÜZLER USB (3.0)x4
    HDMI 1
    KART OKUYUCU Multi Card Reader
    MİKROFON GİRİŞİ 1
    KULAKLIK ÇIKIŞI 1
    PARMAK İZİ Var
    MINI DISPLAY PORT Yok

    Bana iyimiş gibi geldi ama. Ekran çözünürlüğü düşük biraz ama idare eder, ekran kartı GTX değil, HDD düşük hızlı (Benim için o kadarda önemli değil aslında)

    Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    SAYGILAR...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.