Şimdi Ara

MAZDA 3 AYRINTILI TEST VE GÖRÜŞLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
1
Favori
11.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HERŞEYDEN ÖNCE TÜM OTOMOBİL SEVERLERE TAVSİYE: Lütfen bir mazda bayinde mazda 3 test edin, otomobil dünyasına dair görüşlerinizde mutlaka değişiklik olacağına inanıyorum. Kulaktan dolma bilgilere inanmayın.

    Mazda 3 2011 model 1.6 impresıvve otomatik aracı test eden, kullanan arkadaşlardan aşağıda yazan görüşlerime katılıp katılmadıklarını öğrenmek istiyorum. Ben test ettim. Görüşlerimi nasıl değerlendirdiğinizi merak ediyorum. Ve sizler neler eklersiniz?



    1- Konfor: Test ederken aracın koltuklarını çok beğendim. Biraz iriceyim. Baldır sorunu, sırt sorunu yaşamadım. Koltuk çok güzel sardı beni. İnanılmaz bir sürüş keyfi, yola hakimiyet var. Hatta bundan daha iyisini ben görmedim diyebilirim. Kokpit sürücüyü sarıyor. Yola hakimiyet, honda kadar yere yakın olmaması çok güzel. Süspansiyon konforu da iyidi ama bu konuya çok dikkat etmediğim için testte sonra pişman oldum. Siz ne düşünüyorsunuz. Yol kusurlarını başarıyla ve sesizce savuşturuyor mu? Aklımda kaldığı kadarıyla iyiydi. İnanın aracı kullanmak o kadar zevkliydi ki bir an her şeyi unutum keyfime baktım. Bu araba başka bir şey olmasa bile sürücüye sağladığı sürüş keyfiyle tercih edilir.



    2- Sessizlik: Sessiz değil. Yol sesi sınıf standartlarının üstünde. Ama bunda büyük etkenlerden birinin üzerindeki taş gibi sert toyo lastikler olduğunu düşünüyorum. Nokian lastikle sorunu halletmeyi düşünüyorum. Diğer etken de asfalt kalitesi diye düşünüyorum.


    3- Direksiyon Tepkileri: Tek kelimeyle mükemmel. Bu kadar rahat ve direkt kontrol harika... Ama Allah var bu konuda auriste çok başarılıydı.


    4- YolTutuş: Aşmış, araç bu konuda aşmış diyorum. Rayda gibi dönüyor. Gram kayma yok.


    5- Konfor ekipmanları: Aklınıza bluetoth hariç ne gelirse var. Kör nokta uyarı sistemi, sunroof, çift bölge klima ve tüm üç harfliler dahil...


    5- Arka genişlik: Tüm profesyonel testlerde çok övülmüş ama bence standarttı hatta daha iyi beklerdim ama yeni megane ve astrayla filan kıyaslanmayacak kadar geniş.


    6- Estetik: Görecelidir diyeceğim ama yok arkadaş göz var nizam var bu sınıfta bu kadar güzel bir sedan yok. Hele ki beyaz...


    7- Yedek Parça: Şunu çok insan hala bilmiyor. 2008 den beri Türkiye Mazdayı, Mazda kendisi yönetiyor. Distrübütör mermerler azledildi. Kesinlikle parça sorunu yok ve pahalı değil. İsteyen araştırsın. Renodan, opelden farklı değil. Parça pahalı ve bulunmuyor ŞEHİR EFSANESİ


    8- Servis ve Fiyatları: Araçta triger yok ana bakım 100 binde ve 750 tl. Zaten farklı bir arıza çıkarsa 3 yıl - 100 bin garantili. Rastgele 40.000 bakımını sordum bujilerin değiştiği bakım olduğu halde 260 tl fiyat verdiler. Mükemmel fiyat. Serviste tek sıkıntı servis aralıkalrının 10 bin veya 6 ay olması. Pahalı değil ama yılda iki kere gitmek sıkıntı verici olabilir. (gerçi benim için zevkli. İllaki servise uğrayan bir adamım. Yılda bir az benim için ). Ve ilginin iyi olduğunu biliyorum. Hiç tanımadığım servisteki usat ile 10 dakika mazda ile ilgili sorular sordum. Adam çok ilgili ve beyefendice cevapladı. (Mazda Merser)


    9- Bagaj: Yeterli hatta büyükçe


    10- LPG: Sübap muhabbeti var aslında doğruluğu da var ama sadece mazda da değil, nissan ve honda da var. Neyse olası sübap arızası artık Prinste, brc de ve vialle de yaşanmıyor daha doğrusu yaşanma riski az. Prins özel yağlamalı sistem kkuruyor. Vialle zaten mükemmel ötesi bir sistem. Merak eden araştırır. BRC katkıyla işi çözüyor.

    11- Şanzıman ve motor gücü: 105 bg ve otomatiksizi aldatmasın. Bu araçtan hemen önce 124 bg auris otomatik kullandım. Bence bu işlerde bir yanlışlık var. Mazda çok daha performanslıydı. Sonra araştırdım tork ve şanzıman yapısından dolayı kağıt değerlere göre çok başarılı. Vites geçişleri sarsıntısız. İvmelenme yeterli. Performans arabası değil zaten. Ben çok yeterli buldum.

    12- Piyasadaki her atmosferik motor ve klasik şanzıman gibi şehir içi istanbul trafiğinde 10 litre yaktığı söyleniyor. (bu forum ve diğer mazda forumlardan edindiğim bilgidir). mazda çok yakıyor da efsane gibi. Bende tam otomatik toyota var o da 10 litre yakıyor. Reno bva hala sıfır satılan benzinli bir otomatik o da 10 litre yakıyor vs vs vs


    13- SORUNSUZLUK: Mazda bu konuda dünya lideri. Mazda 3 meşhur Alman dergisi autobildi n 100 bin testini rekor puanla ve birincilikle bitirmiş bir araç. Düşünün dergi Alman araç japon. Üstüne bu modelin 90 dan fazla ödülü var. Ve mazda sadece japonya da ütretim yapıyor. Dünya da başka fabrikası yok. Yüzde yüz japon harikası yani :)

    CANIM ÜLKEMİN TERCİHLERİNİ HER ZAMAN ANLAYAMADIĞIM GİBİ YİNE ANLAYAMIYOR VE HONDA VE TOYOTADAN DAHA SAFKAN VE BAŞARILI OLAN BU ARACIN HAK ETTİĞİ İLGİYİ GÖRMEMESİNE ÜZÜLÜYORUM. Yalnız burada tabiki 55.000 TL etiketin de rol oynadığını biliyorum ama yine de en azından ikinci el de kapışılmalı bence. Edit: 55 bin tl lik sıfır parasını bende kabul edilemez buluyorum. Yalnız pahalı bulmamın nedeni kalitesizlikten değil tercih edilen motor şanzıman birlikteliğinin 2012 yılına ekonomik yansıması nedeniyle... Rakiplerin vites motor seçenekleri çok fazla. Mazda biran evvel skyactiv motoru getirirse durum dengelenecek. Yalnız mazda 3 ikinci el fiyatı sunduklarına göre gayet makul bence. ki ben bunu değerlendirdim ve almaya karar verdim.

    Hem kendi görüşlerimi paylaştım, hem de sizlerin görüşlerini de merak ettiğimden güncel bir konu olsun istedim bu değerli araçla ilgili.

    Saygılarımla...

    NOt: Bugüne kadar sahip olduğum veya fikir sahibi olacak kadar kullandığım araçlar: Lada, Şahin, 2000 Fiesta, 2001 corolla otomatik, 2002 Clio hb, 2006 Forester otomatik, 2011 Dizel jetta dsg, 2008 Honda civic, 2009 Golf, 2010 i30 otomatik, 2004 megane, bmv x5, 2000 uno, 2010 polo, 2010 focus hb, peugeot 206, mercedes vito, fiat doblo, 2012 model ford mondeo dizel otomatik vs vs



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karabatak58 -- 1 Temmuz 2012; 20:17:33 >







  • Yazdıklarınız altına imzamı atarım
  • En sevdiğim Japon markası. Türkiye'de tutulmamasının sebebini hala çözemedim :/
  • abd'de kiralik olara 2010 modelini 1000 km, 2011 modelini 4000 km uzun yolda kullandim. kendi aracimdan cok yakiyor diye daha alt sinif olmasina ragmen kiraladim ve dediginiz gibi iyi bir arac. tek sorun otomatik sanzumanini cok begenemedim 5' ten 4'e dusup rampayi cikabilecekken illa ki 3 e dusurup 5500 devirde rampa cikartiyor, kaldi ki 5'te bile bogulmadan cikabilir. manuel'e aldigimdada yine beni dinlemeden vitesi dusurmeye devam etmesi iyice sinirlendirdi. onun disinda iyi bir araba koltuklari dediginiz gibi agri sizi yapmiyor. 3 kisi ve bagajini surucuyu yormadan 7000 km esek gibi tasidi gik demeden. Fluence'yi ezer diye dusunuyorum, astra'nin ise tabiki gerisinde ama arka koltuk hacmi haric. hb olsada aurisle kiyaslarsam basabas gibi geldi sanzuman olayini saymazsak.
  • Güzel yazmışsınız fakat sadece olumlu izlenimler gibi olmuş biraz..
  • Mazda hak etmediği yerde çünkü hak etmediği fiyata satılıyor.

    Kusura bakmayın da Opel Astra 39'dan, Volkswagen Golf 36.900'den, Toyota Auris 37.900'den başlıyorken;

    Mazda 47,150'den başlıyor.

    Bu durumda tercih edilmemesi kadar normal bir şey yok bence. Doğru düzgün donanımlı bir Mazda 3 almak isteseniz fiyat 55.000TL'ye yaklaşıyor hatta aşanlar var.

    Şahsen 55.000TL Mazda'ya vereceğime 5 daha koyarım, aradan göz kırpan bir BMW 116i var.
  • Şanzumanı bilemiyeceğim ama motor kısmına katılmıyorum.
    Aynı motorlu düz vites Mazda 3 üm varken,eniştemin Civic le arka arkaya bir seyahetimiz olmuştu.Civic beni iyi madara etmişti.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arabanın hakkı en az 130 hp ve skyactive.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum.

    Linkte ben de izlenimlerimi yazmıştım.

    Muhtemelen bizim çocuklar da yazmışlardır:)

    http://forum.donanimhaber.com/m_49551522/mpage_6/key_/tm.htm

    http://forum.donanimhaber.com/m_49551522/mpage_21/key_/tm.htm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Phantoka

    bu arabanın hakkı en az 130 hp ve skyactive.

    Bunun 2014'te olacağını söylüyorlar. Lafta kalmaz ve skyactivli 6 ileri otomaitk bir şanzımanlı mazda gerçekten mükemmel olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beamer

    Mazda hak etmediği yerde çünkü hak etmediği fiyata satılıyor.

    Kusura bakmayın da Opel Astra 39'dan, Volkswagen Golf 36.900'den, Toyota Auris 37.900'den başlıyorken;

    Mazda 47,150'den başlıyor.

    Bu durumda tercih edilmemesi kadar normal bir şey yok bence. Doğru düzgün donanımlı bir Mazda 3 almak isteseniz fiyat 55.000TL'ye yaklaşıyor hatta aşanlar var.

    Şahsen 55.000TL Mazda'ya vereceğime 5 daha koyarım, aradan göz kırpan bir BMW 116i var.

    Bu dediğinize katılıyorum zaten. 55 bin gerçekten yüksek bir rakam. Ama alış için sadece fiyat sorunmuş gibi gözükmüyor. 20 binde 1,5 yaşında bir aracı kaça aldığımı yazdım. Sıfır değil ama ikinci elde şahsi kullanım için bence fırsat aracıdır. Sanki insanlar da genel bir aracı tanımama, genel ve malesef yanlış bir marka algısı sorunu var.

    Bu mazda 3 sahiplerinin hoşuna da gidiyor. Ne güzel az ve özel bir araca sahibiz diye :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: haluk 23

    Yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum.

    Linkte ben de izlenimlerimi yazmıştım.

    Muhtemelen bizim çocuklar da yazmışlardır:)

    http://forum.donanimhaber.com/m_49551522/mpage_6/key_/tm.htm

    http://forum.donanimhaber.com/m_49551522/mpage_21/key_/tm.htm



    Bu testleri şimdi okudum, çok teşekkür ederim.

    Ama hiç okumadan neredeyse aynı düşünceleri dile getirmişim ben de...

    Sevindim, alacağım aracı doğru değerlendirmişim.

    Bu arada kimse beni vazgeçirmeye çalışmadı şu mesaja kadar ona da sevindim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karabatak58 -- 7 Haziran 2012; 2:08:26 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karabatak58

    quote:

    Orijinalden alıntı: Beamer

    Mazda hak etmediği yerde çünkü hak etmediği fiyata satılıyor.

    Kusura bakmayın da Opel Astra 39'dan, Volkswagen Golf 36.900'den, Toyota Auris 37.900'den başlıyorken;

    Mazda 47,150'den başlıyor.

    Bu durumda tercih edilmemesi kadar normal bir şey yok bence. Doğru düzgün donanımlı bir Mazda 3 almak isteseniz fiyat 55.000TL'ye yaklaşıyor hatta aşanlar var.

    Şahsen 55.000TL Mazda'ya vereceğime 5 daha koyarım, aradan göz kırpan bir BMW 116i var.

    Bu dediğinize katılıyorum zaten. 55 bin gerçekten yüksek bir rakam. Ama alış için sadece fiyat sorunmuş gibi gözükmüyor. 20 binde 1,5 yaşında bir aracı kaça aldığımı yazdım. Sıfır değil ama ikinci elde şahsi kullanım için bence fırsat aracıdır. Sanki insanlar da genel bir aracı tanımama, genel ve malesef yanlış bir marka algısı sorunu var.

    Bu mazda 3 sahiplerinin hoşuna da gidiyor. Ne güzel az ve özel bir araca sahibiz diye :)

    Evet ikinci elde cok mantikli bi araba orasina hic bir sey demiyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • iki sevdiğim marka(mazda/citroen) iki sevdiğim modeli(3/c4)..mazda 3 te yeni motor ve otomatik vites kombinasyonu olsaydı karşılaştırma yapıp kararımı verecektim..haliyle yeni c4 dizel otomatik aldım..memnunum..yazdıklarınıza da genel itibariyle katılıyorum test etmiş biri olarak..
  • çok güzel bir inceleme olmuş. nedendir bilmiyorum ama mazdaya hayranım ve hep bir mazda 3 hb arabam olsun istiyorum
  • servis işi kötüymüş. 6 ay da bir gitmek sıkıcı olur
  • Mazda3

    Sedan Comfort 47,150 -
    Sedan Touring 49,750 -
    Sedan Touring otm. 51,650 -
    Sedan Impressive 53,350 -
    Sedan Impressive otm. 55,250 -
    Sedan Mirai otm. 58,550 -
    HB Touring 50,200 -
    HB Touring otm. 52,100 -
    HB Impressive 53,800 -
    HB Impressive otm. 55,700 -

    Mazda3 dizel
    Sedan Comfort 56,600 -
    Sedan Touring 59,250 -
    Sedan Impressive 61,750

    Bu fiyatların üstüne mazleme kalitesizliği, rakiplerinden geri kalan motoru'da(astra 1.4t 140hp, leon tsi 122hp, golf tsi 122hp, auris 1.6 132hp,honda 1.6 125hp) ekleyince arabanın neden alınmayacak bir araba olduğu ortaya çıkıyor. Arabanız hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler.
  • yeni nesil Mazda 3 serisinin tipini begenmiyorum, bu konuda koreliler ( i30,ceed ) daha basarili.
    Alan arkadaslara simdiden hayirli olsun
  • Kuzenimde var çok memnun, süper konforlu diyor ama ikinci el zayıf kalıyor nedense tutulmadı sonuçta toyotada japon peynir ekmek gibi gidiyor, bu mazdanın şansı alınıp uzun süre binilecekse güzel tercih olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RAN99

    Mazda3

    Sedan Comfort 47,150 -
    Sedan Touring 49,750 -
    Sedan Touring otm. 51,650 -
    Sedan Impressive 53,350 -
    Sedan Impressive otm. 55,250 -
    Sedan Mirai otm. 58,550 -
    HB Touring 50,200 -
    HB Touring otm. 52,100 -
    HB Impressive 53,800 -
    HB Impressive otm. 55,700 -

    Mazda3 dizel
    Sedan Comfort 56,600 -
    Sedan Touring 59,250 -
    Sedan Impressive 61,750

    Bu fiyatların üstüne mazleme kalitesizliği, rakiplerinden geri kalan motoru'da(astra 1.4t 140hp, leon tsi 122hp, golf tsi 122hp, auris 1.6 132hp,honda 1.6 125hp) ekleyince arabanın neden alınmayacak bir araba olduğu ortaya çıkıyor. Arabanız hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler.

    Diğerlerine katılabilirim ama malzeme kalitesizliği eleştirisine katılmıyorum.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.