Şimdi Ara

Mazda 3 Nasıldır? (Hatchback) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
2.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: GöKHaN 35

    Aracın tasarımı güzelde donanım olarak zayıf.

    donanımdan kastın ne ki araçta birçok rakipinde olmayan donanım özellikleri var. 6'lı cd çalar mesela bunlardan sadece biri
  • quote:

    Orjinalden alıntı: GöKHaN 35

    Aracın tasarımı güzelde donanım olarak zayıf.

    hocam en son söylenecek şeydir o mazda3 için, nettin sen ha comfort modelinden bahsediyorsan onu bilemem ama almayı düsünen arkadas dynamic modelinden bahsediyor anladıgım kadarıyla..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: otomobilci_x

    eskiden beri mazda3 jhayranı olan ben bundan 3 ay kadar önce aracı test etme imkanına kavuştum.
    kullandığım araç aracın full versiyonuydu.
    iç dizaynı ve dış dizaynı mükemmel bence gerçekten çok çok güzel motoruda sınıfınfaki araçlardan çok çok farklı değil performans anlamında. ancak benim en beğenmediğim yönü yol tutuşu oldu 90 km hızla sert girdiğim bir virazjda araç dngesini kaybeder gibi oldu bunu test yaptığım satış görevliside fark etti ve korktu. bende bu araca yakışmadığını söyledim. daha sonra müdürün yanına gittik araç müdürün kullandığı araçmış ve müdür lastik havalarını özelikle fazla bastığını (yakıt için) bu nedenle olduğunu istersem havaları indirerek tekrar deneye bileceğimi söyledi.tabi tekrar denemedim ama içimdede bir kurt oluştu. ancak araba dizayn olarak çok iyi.


    Hocam eminmisin sınıfının BMW 1 serisi ile en iyi yol tutuşuna sahip araçları diyorlar...Tekrar deneseydin keşke

    @murdoc111

    Hocam Sport Dynamic(en full u) modelinden bahsediyorum evet...Gökhanı tanıyorum dün banada söylediğinde şaşırmıştım biraz,teknik ve donanım listesinide attım ona hatta ben bu kadar donanımı başka hiçbir modelde standart görmedim demiştim.Tasarım ve şıklığa önem verenler için sunroof zaten başlı başına bir olay.Hatta broşürünede baktım sedan veya hatchback diye belirtmemişler ama sanırım artık xenon uda standart olarak sunuyorlar(far yıkama ve yük. ayarlı)

    Yalnız en büyük sorunu elden çıkarması işte...Elbet bi zaman sonra satılmaya çalışılacak işte ozaman çok zorluk çekilirmi bilmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gang Starr -- 9 Ekim 2008; 20:23:46 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: burhiuaua


    quote:

    Orjinalden alıntı: GöKHaN 35

    Aracın tasarımı güzelde donanım olarak zayıf.

    donanımdan kastın ne ki araçta birçok rakipinde olmayan donanım özellikleri var. 6'lı cd çalar mesela bunlardan sadece biri


    4 tane hoperlör var.

    @burhiuaua
    @murdoc111

    Konuyu açan kişi başka bi araba alcaktı ben onun donanımıyla kıyasladım. O araca göre mazda 3'ün donanımı zayıf bunu MajestiC de biliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GöKHaN 35 -- 9 Ekim 2008; 21:33:38 >




  • valla arkadaşlar ben durumu anlattım size emin olacak olmayacak bir şey yok.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ceyhunberber


    quote:

    Orjinalden alıntı: CX2

    Merhabalar,
    Ailemizde 92 yılından beri hep bir tane mazdamız olmuştur, Ve şu anda 06 model Mazda 3'ümüz var..Çok kullanılmıyor.0 almıştık ama otopark aracı oldu.Arabayı aktif olarak kullananlardan biri de benim. Çok zevkli bir araba.Bana sürüş keyfini yaşatıyor. Aracımız t.tronic s.roof'lu sedan.Full paket.Otomatik olmasına rağmen performansı başarılı, tüketimi diğer otomatikler gibi abartılı değil.. Ve en önemlisi yol tutuşuna hastayım. Lüzumsuz sorunlar çıkarmaması da ayrı bir artı.. Ailemizde 6 sene falan Vw ve Opel de kullanıldı. Vw'yi bir daha düşünürüz ama büyük konuşamamak gerekse de Opel bir daha tercihimiz olmaz.Nedense Astra bizi çok üzdü. Passat TDI t.tronic ağzımızda tadı kalan bir araçtı. Yol tutuşu, otomatik olmasına rağmen performansı ve tüketimi, kaliteli ve işçiliği yüksek iç mekanı ile Mazda 3 Türkiye' de hakkettiği yerde olmayan bir otomobil.
    Biz memnunuz. Bir daha da alırız.



    Annenler fethiyede sen namazda


    Namaz derken?




  • Yorum yapan kişilerin bir çıoğu mazdayı tanımadan konuşuyor...mazdanın bir eksiği otomobili tanıtamıyorlar bizlere...
  • Bir çok kompakt aracın girdiği bir testte Mazda 3 0-100'de birinci oluyordu ama hız ve mesafe biraz daha artınca 0-400 metre hızlanmasında geride kalıyordu.
    0-100'ü iyi olsun diye çok kısa vites oranları koymuşlar araca. O yüzden düşük hızlarda seri ama yüksek hızlarda esnekliğini hızlanma değeri olarak kaybediyor. Aynı testte 120 hp'lik 147 vardı ve 0-100'de Mazda3 az bir farkla öndeydi ama devir ve hız arttıkça 0-400'de Alfa fark koyuyordu.
    Mazda çok kaliteli araçlar yapıyor. Alfa ve Lancia'dan sonra alabileceğim ilk araç. Özellikle Mazda6'yı seviyorum. Ve hatta nette LPG'si takılı çok temiz ve uygun fiyatlı Mazda6'lar vardı. 2. elde çok parlak bir seçenek. Mazda'nın sorunsuzluğu, donanımı ve yol tutuşu artı sportif imajınıda göz önüne alırsak gayet iyi.
    Fakat 105 hp ve dizel motor seçeneğinin olmaması Mazda'nın Türkiye'deki en büyük handikapı.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: scald

    Mazda nın burda yapılan yorumlar kadar kötü bi araç olduğunu düşünmüyorum...Bence kalite bi araç performansı da i bnce dış görünüşüde çok güzel...Bazı arkadaşlar wv hayranlığından çıkıp durumlara objektif bakmayı ne zmn örenicek acaba??

    İlginç gerçekten , mesajınızın üstünde kimse Vw ve Golfü tavsiye bile etmemesine rağmen ''Vw fanatikliği yapmayın'' diyerek bir serzenişte bulunuyorsunuz.
    Üstelik yukarıda corollanın 1.4 dizel motorunun 1.6 ları ezdiği üstüne 2.0 lt lik motorlara kök söktürdüğünü yazan varken hala Vw fanatikliğinden bahsetmek absurt kaçıyor.

    Birçok konuda görüyorum.Kimse Vw i tavsiye etmese bile direk Vw fanatikliği yapmayın deniliyor.Ancak ben Vw fanatiklerinden çok AntiVw fanatiklerini görüyorum.Boşuna insanları tahrik edip tartışma ortamı çıkarmaya çalışmayın bunun modası geçeli çok oldu.
    Bu gözlemimi paylaşmak istedim.
    Hayırlı günler
    edit:imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dobest -- 10 Ekim 2008; 21:59:05 >




  • Bugün alternatiflerim arasında olmayan Mazda3 1.6 MZR Activematic sedan impressive modelini test ettim. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine forumlarda yaptığım 2 günlük araştırma sonrası arabayı test etmeye karar verdim. Mazda satış olarak çok yüksek rakamlarda olmadığından kelli satış sorumluları müşterilerle oldukça yakından ilgili ve alakalı. Teste geçersek; Önce göreceli özellikler: Arabanın dış tasarımı çok başarılı (avrupada bir çok ödül aldı ve kendi kategorisinde birinci seçildi), iç tasarımı ve malzeme kalitesi de oldukça yüksek. Sadece tek kusur olarak gri siyah koltuk döşemeleri olabilir. sordum bir de düz siyah ve düz sarı varmış ki onlar daha kötü. Direksiyon ve kumandaları çok beğendim, ön konsol çok modern ve gece yolculuklarında mavi çizgili ışıkları ile çok havalı. Kısacası araba dış ve iç tasarım olarak beni fazlasıyla tatmin etti (golf dahil ama asla bir delta olamaz tabi). Sürüş özelliklerine gelecek olursak; bu arabanın en çok 4 ileri otm şanzıman performansını merak ediyordum, DSG yi test ettikten sonra mazdanın bu activematik denilen ama aslında bildiğimiz eski teknoloji 4 ileri tam otomatik şanzımanını beğenmek zor tabi. Geçişlerde çok kararsız değil ama tepkide maalesef çok zayıf. Düz viteslerde bu motor çok başarılı ama bu otm. şanzıman maalesef motora da gölge düşürüyor. Artık üreticiler 4 ileri tam otomatikten ziyade DSG SMG Duallogic gibi teknolojileri tercih etme nedenleri belli. Bu eski teknoloji otm şanzımanlar artık kullanıcıları tatmin etmiyor. En azından beni etmedi. Yol sesi içerde hissedilmiyor ama motor sesi yüksek geldi. Süspansiyonları ise maalesef beklediğim gibi sert çıktı ve çukurlarda beni zıplattı. Yol tutuşu çok başarılı, görüş açıları sorunsuz, kullanışı çok rahat, direksiyon hafif, frenler harika. Bu arabanın rakiplerinden asıl farkı zengin donanım paketi. impressive paketinde yok yok sunroof koltuk ısıtma bile standart! şerit değiştirirken kör noktada araba varsa onu bile sizi aynadan ışık ve içerden ses ile uyarıyor. Yani bu modeli alırsanız opsiyon olarak hiç birşey ekletmenize gerek yok. Fazlası var eksiği yok. Fiyatı ise 44 bin TL. Pazarlık yapmadan bayii bu fiyatı verdi. Bu fiyata golfte bırakın sunroofu park sensoru bile alamıyorsunuz! 40 bin TL olan touring modelinin bile donanımı müthiş! Yani özetle düz vites araba düşünen, otomatik şanzıman performansı benim için çok önemli değil diyen biri kesinlikle bu arabayı gitsin bir denesin. Ama ben yumuşak süspansiyon ve konfor meraklısı biri olarak bu arabayı almayı düşünmüyorum.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.