Şimdi Ara

Mazda 323 1.5 Familia nasıl bilirsiniz (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
106
Cevap
1
Favori
163.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar, şu an 93' 323 kullanıyorum. bu 3,ncü mazdam, daha önce 98' 1,5 Familia kullandım uzun süre. Tek söylenebilecek şey, temizini bulunca asla kaçırmayın, kullanmaya başladıktan sonra zaman içinde foruma girip diğer arkadaşlara almaları için baskı yapacağınızı göreceksiniz, şu an ki aracım 203,000de 50bin km dir tüpte kullanılıyor, ve herhangi bir durum olduğunda kontağına basıp bir kaç gün içinde 1000 km yol yapıyorum ve içim o kadar rahat ki, otobanlarda 120nin altına düştüğüm pek görülmez, ama bütün mazdalara gözüm kapalı güvenirim, mercedes haricinde hiçbir kul yapısı araçla da karşılaştırma yapmam:))
    ama yaşı olan bir araba alacak arkadaşın da ne istediğini bilmesi çok önemli, bahsedildiği gibi 2000 model altı japon araçlarının hemen hemen hepsinde ses yalıtımı eksikliği vardır, bu da dayanıklılık ve konforla kıyas olunca emin olun gözünüze asla batmıyor..




  • 1998 MODEL MAZDA FAMILIA KULLANICISIYIM.IZLENIMLERIM ŞUNLARDIRKI.ÇOOOK EKONOMİK BİR ARABA VEDE GİRMEDİĞİM İLLET YOL KALMADI BİNLERCE KILOMETRE YAPTIM ARAÇ BANAMISIN DEMIYOR.ÇOK SAĞLAM BIR ARABA.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umudum535

    1998 MODEL MAZDA FAMILIA KULLANICISIYIM.IZLENIMLERIM ŞUNLARDIRKI.ÇOOOK EKONOMİK BİR ARABA VEDE GİRMEDİĞİM İLLET YOL KALMADI BİNLERCE KILOMETRE YAPTIM ARAÇ BANAMISIN DEMIYOR.ÇOK SAĞLAM BIR ARABA.

    eyvALLAH
  • Ben bu hafta 97 1.8 familia aldım. Arabaya ısınmaya çalışıyorum. Yakıtı fena değil gibi. Yalnız bir sorun var. Bazen 1 - 3 veya 5. viteste giderken vites boşa düşüyor. Arada bir yapıyor ama her zaman değil. Neden böyle yapıyor anlamadım. Aldığımda viteste boşluk vardı. Usta onu tamir etti. Ama işte arada boşa düşüyor. (bu arada hoşuma gitmeyen yanı motor ve yol sesini içine alıyor biraz. Onun haricinde performansı çok iyi. Çok güçlü bir araba. Gaza basınca şahlanıyor.) Vites konusunda bilgisi olan varsa paylaşımlarınızı bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akcalimustafa

    Ben bu hafta 97 1.8 familia aldım. Arabaya ısınmaya çalışıyorum. Yakıtı fena değil gibi. Yalnız bir sorun var. Bazen 1 - 3 veya 5. viteste giderken vites boşa düşüyor. Arada bir yapıyor ama her zaman değil. Neden böyle yapıyor anlamadım. Aldığımda viteste boşluk vardı. Usta onu tamir etti. Ama işte arada boşa düşüyor. (bu arada hoşuma gitmeyen yanı motor ve yol sesini içine alıyor biraz. Onun haricinde performansı çok iyi. Çok güçlü bir araba. Gaza basınca şahlanıyor.) Vites konusunda bilgisi olan varsa paylaşımlarınızı bekliyorum.

    japon arabaları içeri çok ses alıyor diye biliyorum. onu da görmezlikden gel.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akcalimustafa

    Ben bu hafta 97 1.8 familia aldım. Arabaya ısınmaya çalışıyorum. Yakıtı fena değil gibi. Yalnız bir sorun var. Bazen 1 - 3 veya 5. viteste giderken vites boşa düşüyor. Arada bir yapıyor ama her zaman değil. Neden böyle yapıyor anlamadım. Aldığımda viteste boşluk vardı. Usta onu tamir etti. Ama işte arada boşa düşüyor. (bu arada hoşuma gitmeyen yanı motor ve yol sesini içine alıyor biraz. Onun haricinde performansı çok iyi. Çok güçlü bir araba. Gaza basınca şahlanıyor.) Vites konusunda bilgisi olan varsa paylaşımlarınızı bekliyorum.

    hayırlı olsun,3 sene önce bendede vardı o araçtan.bağımlılık yapar dikkat edin :) istanbul esenlerde adem ekinci var,google da ararsanız bulursunuz.ona bir danışın yardımcı olacaktır.
  • Teşekkür ederim. Bana da alışkanlık yapacak gibi :) şu vites problemi olmasa zaten tadından yenmeyecek. Trafikte çok seri. Araçları sollarken çok rahat ediyorum. Ama tam sollama esnasında vites atar diye de korkuyorum. Elimi vitesin üstünde tutuyorum. Bu arada araba klimalı tüplü, alt takımı komple yenilettim. 900 TL gibi masrafı oldu. Arabayı 9.250 ye aldım. Fiyat olarak bazıları ucuz bazıları ise pahalı gibi sanki diyor. Arabanın piyasası konusunda bilgisi olan var mı aceba.
  • sağlam araba . 1.5 olanı vardı bizde . güçsüz ve diğer japonlardan fazla yakıt tüketir.
  • s'a değerli ve güzel kardeşlerim bende 1998 1.5 mazda familia aldım çok güzel atik araba g.antepte hiç parça sorunu yok hepsi bulunuyor bende bilen kardeşlerime şunu soracam
  • aracın sigorta kutusunda abs diye bir bölüm var ama boş bu nedir acaba var iptal mi edildi yoksa takılırsa mi diye konmuştur bilen kardeşlerim bir yardımcı olursa ALLAH razı olsun
  • arabanın paspaslarının altında ıslaklık oluşuyor. bazılarına göre kalorifer radyatörü çatlamış. Ne olduğu konusunda bilgisi olan varsa, paylaşırsa sevinirim. fiyat konusunda bilgisi olan var mı??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akcalimustafa

    arabanın paspaslarının altında ıslaklık oluşuyor. bazılarına göre kalorifer radyatörü çatlamış. Ne olduğu konusunda bilgisi olan varsa, paylaşırsa sevinirim. fiyat konusunda bilgisi olan var mı??

    Aracınız su eksiltiyorsa büyük ihtimalle kalorifer peteğinde sorun vardır, su eksiltmesi yoksa ön cam fitillerinde sorun vardır... Parça fiyatı konusunda bilgim yok...


    Öncelikle su seviyesini kontrol ederek sorunun kaynağını tespit etmeye çalışın... Veya kalorifer bölümüne gelen hortumları direkt bağlayarak da kontrol yapabilirsiniz...
  • arkadaşlar mazda 1.5 glx familia yeni kasa 97 model araba buldum arabada abs, 2 airbag, klima vesaire donanım var. bu model ve serilerde bu özellikler standartmı yoksa bu araca sonradan takildı. araba konusunda çok acemiyim. yardımcı olursanız sevinirim
  • ben mazda familia 1.5 kulandım fakat sonradan sattım su an siena 1.6 16 valf klimalı bir arac kullanıyorumkı mazda dan cok daha iyi.
    altı yere alcak degil, sürat konusunda mazdayı ezer gecer, ve cok problem cıkaran bir aracta degıl o yuzden sevdım ve 2 yıldır kullanıyorum
    haa unutmadan mazda sıenadan daha saglam bir araç onuda ekleyelım ama sıena 1.6 kadar hızlı degıl kesınlıkle
  • sigorta kutusundaki ABS yazısını ben de gördüm Aceba sonradan mı takılabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akcalimustafa

    sigorta kutusundaki ABS yazısını ben de gördüm Aceba sonradan mı takılabiliyor.

    Üretim esnasında en üst donanıma göre planlama ve üretim yapılır, donanımında eksik olanlar için (klima, abs, sis farı) yerleri mecburen boş kalır...

    Yani; her üretilen araç için aynı malzeme kullanılır ama en üst donanımında olan modelin malzemesi kullanılır... Donanımda bulunmayan özelliklerin sigorta yerleri de boş kalır...

    Kazasız günler.
  • slm arkadaslar yaklasık 1.5 yıl önce 94 model 323 aldım kesinlikle memnunum..gerçektenden pek çok 2000 üstü bir çok araca göre daha iyi oldugunu ve daha keyifli olduğunu düşünüyorum..kademeli olarak mazda klasmanında arabamın modelini yüksetmek istiyrum..mazda astina 99 düşünüyorum...ama piyasada 90 94 aarası olan mazda 323 ler kadar çok olmaması biraz kafamı karıstırdı..ne deersiniz bu astina için 99 model astina alayımmı yoksa 94 mazdamla devam etmek ve doğrudan mazda 3 e gecmek daha mı iyi olur ???
  • Sevgili mazdacılar size bir sorum olacak. ayrıntısı uzun olduğu için sadece şu kadarını soruyorum. herhangi bir orjinal mazda parşası üzerinde (örneğin far, sinyal lambası vs.) o parçanın hangi araca ait olduğunu gösteren barkot ya da seri numarası bulunur mu? yani yolda orjinal bir mazda familia farı, ya da sinyali, o parçanın falanca şasi numaralı, falanca plakalı araca ait olduğu bulunur mu? sizce bu mümkün mü? parçacılar ve servis kesinlikle olmaz diyor ama sizin görüşünüz nedir bu konuda. bilgisi olan varsa ve yardımcı pşursa sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akcalimustafa

    Sevgili mazdacılar size bir sorum olacak. ayrıntısı uzun olduğu için sadece şu kadarını soruyorum. herhangi bir orjinal mazda parşası üzerinde (örneğin far, sinyal lambası vs.) o parçanın hangi araca ait olduğunu gösteren barkot ya da seri numarası bulunur mu? yani yolda orjinal bir mazda familia farı, ya da sinyali, o parçanın falanca şasi numaralı, falanca plakalı araca ait olduğu bulunur mu? sizce bu mümkün mü? parçacılar ve servis kesinlikle olmaz diyor ama sizin görüşünüz nedir bu konuda. bilgisi olan varsa ve yardımcı pşursa sevinirim.

    Aracı nereye çarptın ??



    Belli olur ama profesyonel çalışma yapmak gerekir, daha başka ip uçlarının olması gerekir...




    Bir suça karıştıysan ömür boyu bu suçtan kaçamazsın bunu da bilmiş ol...

    Geçmiş olsun.




  • teşekkür ederim.
    bir yere çarpmadım. böyle birşey olduğunu bana iddia etti birsi sadece. ben de işin bilirine sormak istedim. çarpmış olsam herkese açık bir paylaşım şitesine yazmazdım :) hatta ben far yazdım ama daha ufak parçalardan bulunabileceğini iddia etti. bana da garip geldi biraz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.