Şimdi Ara

Mazda, Türkiye'deki satış operasyonlarını durdurdu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
0
Favori
10.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mazda zaten az satıyordu, sıkıntı olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YakopsObiWan -- 9 Kasım 2023; 14:47:36 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aptalca vergi sistemimiz yüzünden gitti adamlar. Muhteşem verimli 2.0 ve 2.5 motorlar geliştirdiler ama bizim salaklığımıza satamadılar. ÖTV kaldırmayacaksınız zaten öyle bir ümidimiz yok ama güncelleyin arkadaşım. ÖTV de MTV de aracın resmi WLTP yakıt değerleri ve karbon salınımına göre alınsın. İsterseniz lüks araçlar için Euro'ya bağlı olmak üzere matrah da koyun ama şu motor hacmine göre vergi ilkelliği artık terk edilmeli. Ne yüksek hacimli motorlar var 4 lt - 5 lt yakıtları var. Hem az yakandan az vergi alınması sadece çevre amaçlı değil, aynı zamanda petrol alımını azaltarak dış açığı kapatma amaçlı yapılmalı zaten. Örneğin Mercedes CLS400D'deki 3.0 litre dizel motor 5 lt ortalama yakıta sahip... Benzer başka bir otomobil ise 12-14 litre yakıyor, şimdi bu ikisinden aynı vergiyi almak saçmalık. MTV de yine karbon salınımı ve araç yaşı ikilisine göre alınmalı.

    Bu gidişle Subaru'yu da kaybedeceğiz, adamlarda sadece 2.0 hibrit motor var, bir de pahalı bir elektriklileri var. Subaru da çekilirse gerçek Japon ruhluların ikisini de kaybetmiş olacağız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 9 Kasım 2023; 14:49:05 >




  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

    Bloklanmayi kesin hak etmişsindir. Sana Mazda battı mı diye soru soruyorduk? Halen cevap veremiyor kem küm ediyordun. Mazda Türkiye'den çekildi dünyadan değil. Sanayiden çıkmayan 200bin küsürde aracın vardı. Ne oldu okutabildin mi? :))


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahlanan ülkemde çekilen çekilene inşallah maşallah hamdolsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz bunun olacağını söylemiştik.


    Tutulan araba alın demiştik.


    Darısı Çinlilerin başına.


    Geldikleri gibi giderler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSkyWalker -- 9 Kasım 2023; 15:6:28 >
  • Kör ölür badem gözlü olur kel ölür sırma saçlı olur demiş atalarımız.

    O misal herkes üzüntüsünü paylaşmış. Peki satış rakamlarına bakalım:

    2020 yılı satış adedi 156
    2021 yılı satış adedi 44
    2022 yılı satış adedi 181

    Allah aşkına yılda sattığı aracı günde satan markalar var. 2021'de 44 adet Mazda satılmış. Bu satışa günde ulaşan premium markalar var. Sen doğru düzgün araç satamamışsın. Sonra rezil olup pazardan çekiliyorsun ama forumda herkes salya sümük.

    Alsaydınız o zaman kardeşim. Kaç kişi Mazda aldı? Kaç kişinin hedefi hayali Mazda almaktı? Herkes başka markalara koştu, ama Mazda çekiliyor diye sanki Toyota çekiliyor gibi matem havası var.

    Daha bu hiç bir şey. Çağ değişti. Çağa ayak uyduramayan her marka batmaya bitmeye mahkum. Çinliler geldi peynir ekmek gibi sattı. Mazda satamadı. Rekabet edemeyen herkes biter.

    Sony çekildi geçen sene neden? LG ve Samsung gibi küresel markaların yanı sıra Vestel ve Arçelik gibi yerel markalarla da rekabet edemedi ve çekildi.

    Sen doğru düzgün satış yapamadın. Adam gibi yedek parça havuzu bile kuramadın. Kimse de senin yüzüne bakmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • çeri ye bincez artik..eve gelinceye kadar bozulan araclara

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alemburda34 kullanıcısına yanıt
    Hocam nesnel olaylara öznellik karıştırdığınızı söylemeye çalıştım ben. Nesnel olarak bakarsak, pazarlama olayı, tr pazarına önem verme ve bir çok durumda sınıfta kalır. Ancak kimisi alfa sever hiç bir neden yokken evden çok sanayiye götürsede aracı sever. Benim aklıma gelmez araç ama kimisinin rüyasıdır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hokans H kullanıcısına yanıt
    Mazda sahibinin yarası kanamaya devam ediyor. Gerçekler acıtmaya devam etsin. Mazda bana batmadı ama sizin geleceği olmayan markayı ananızı babanızı savunur gibi savunmanız 15 yaşındaki ergen bebelerin sevdiği rapçiyi savunmasından farksız bu yapınız adamı güldürüyor

    Türkiyeden çekildi ve Türkiyede yaşadığına göre artık yurtdışındaki videoları izler oturur ağlarsın olur mu

    Sanayiden çıkmayan derken? Sen ona sanayiden çıkmayan değil bakımları aksatılmayan araba olarak değerlendir daha iyi olur. Cebinizde 200.000km premium araba yürütme paranız yok, kafam ağrımasın diye atmosferiklere binmeye devam edin. Yokuşta (gerçi düz yoldada) selektör manyağı yaparım gününüz stres dolu geçer arkadaşım

    200.000 de aldığım araba şuan 250.000km de buna cevabın var mı? Sanayiden çıkmayan arabayla nasıl 50.000 km yaptım söylesene?

    Konularım hepinizi kudurtmaya devam edebilir. Öyle iç çekip "sanayiden çıkmıyor" yaftası yaparsınız işte ama kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş

    Mazda, Türkiye'deki satış operasyonlarını durdurdu

    Senin araban bu rahatlığı yaptığında haber et. Zira tek elimde kahvede olabiliyor bunu yaptığımda. Sen ise iki elinle sımsıkı sarıl o japonuna yoldan çıkmaması için

    Mazda, Türkiye'deki satış operasyonlarını durdurdu

    Pamuk ellerin cebinize girsinde göreyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 9 Kasım 2023; 15:31:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • zero fear kullanıcısına yanıt

    Otomobil satışları, 2023 yılı Ocak-Ekim döneminde geçen yıla göre yüzde 67,8 oranında artarak 749 bin 501 adet (aylık 75 bin ortalama), hafif ticari araç pazarı yüzde 50,6 artarak 209 bin441 adet oldu.


    Mazda, Türkiye'deki satış operasyonlarını durdurdu

    (aylık 103 bin) adamlar bir ayda senin tüm markalarının satışlarından %37 daha fazla satış yapıyor Mazda, Türkiye'deki satış operasyonlarını durdurdu 

  • crista galli C kullanıcısına yanıt

    sorun sadece insanlarda mı acaba? mazda bu ülkenin insanlarına kendini iyi anlatabilmiş mi? ülkeye hitap edecek araçları getirmiş mi? doğru düzgün distrubitör vs ağı kurup ülkeye satış ve sonrası hizmet vermiş mi? fiyatlandırmasını ülke koşullarını dikkate alarak rekabetçi yapmış mı? vs vs vs...Mazda, Türkiye'deki satış operasyonlarını durdurdu 

  • Gavrann G kullanıcısına yanıt
    Ticaret sevdaya bakmıyor günün sonunda globalde marka kaç adet sattın yarın ne satacaksın diyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mazda klasik japondan farklı. Toyota ile lexus arasında kaliteye sahip. Motorları da verimli 2 lt ve üstü.

    Son kasa mazda 3’ün kokpitine bakarsanız hiçbir arabada olmayan estetiği zerafeti şıklığı ve sürücü odaklı olduğunu görebilirsiniz. Süren, ileride tekrar mazda almak ister her zaman. Vazgeçemez

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bütün konu motorların uymaması ile ilgiliyse aşağıdaki rakamları açıklar mısın ? Mazda, 2022'de 181 otomobil satabilmiş.



    Porsche 668

    Lexus 336

    Maserati 314


    Bu firmalara vergi indirimi mi vardı da 2-4 kat arası fazla satmışlar ? Mazda'da bir dönem satılan 2 ve daimi satılan MX5 dışında hepsi yüksek vergi dilimine giriyor üstelik bu markaların modelleri...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan_26 -- 9 Kasım 2023; 15:40:47 >
  • Acaba mx5leri nasıl getirtecek aydındaki ve bostancıdaki mazda bayileri? MX5 Ülkemizde güzel satış rakamlarına sahip ki bende bir tane almak istiyordum, yeni mx5ler nasıl gelicek

  • Forumda mazda öven kişi sayısı kadar araç satsaydı marka bu halde olmazdı. Çinliler bile gelip patır patır araba satıp rekor açıklarken mazda Türkiye'de araç satamıyorsa şapkasını önüne koyup düşünmeliydi ki anlaşılan düşünmüşler ve akıllıca olan hareketi yapmışlar. Geçen 1-1,5 senelik süreçte dört teker bir direksiyon getirseler satardı kendileri getirmemeyi tercih etti.

  • ozan_26 kullanıcısına yanıt

    Merhaba, 181 otomobilin büyük ihtimalle 170 civarı MX5. Kalanı CX5tir. Mazda bayileri ülkeye 2 model sokuyor. Türk insanının çoğunun tek atışlık hakkı olduğu için mx5 gibi araçları tercih etmiyor aile aracı alıyor almışken. Bahsettiğiniz premium marka satış rakamları zaten mx5 kitlesine veyahut altsınıf-ortasınıf bütçeli insanlara hitap etmiyorlar. Örnek veriyorum 911 cabrio veya Targa4S alıcak kişi gidip mx5 almaz zaten bütçesi var onun iyisini alıyor. Lexus ise d ve e sedan/suv kitlesini anlatmaya gerek yok sanırım. Maseratiler ile MC20lerin çoğu yurtdışından gelmiş olup bayi satışlı olarak Levante ve Grecela var ki bunlar da premium suvlar yani Mazda ile karşılaştırabilecek markalar değillerdir.


    Edit: Sıfır MX5ler, Honda civic exe+ fiyatları bandında bulunabiliyordu en son. Bu ay arayıp sormadım fakat +-1.6Milyon TL civarında olduğunu düşünebiliriz. Böyle bir premium markalalarla fiyat kıyaslaması yapılabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thiler -- 9 Kasım 2023; 15:46:7 >




  • thiler kullanıcısına yanıt

    Ben de onu diyorum zaten, satış adetlerinin çoğunluğu MX5 iken, Mazda ile yan yana gelmesi bile abes markalar bu firmayı 2'ye 4'e katlarken tek suçu motora ve vergi sistemine atanlar var.


    Getiren satıyor, satamayan veya satmak istemeyen kendi düşünsün. Mazda ne global ne Türkiye ofisi olarak hiçbir şey yapmadı ve sonunu kendisi hazırladı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozan_26 -- 9 Kasım 2023; 15:50:2 >
  • Böyle giderse firmalar tek tek çekilecek ülkeden . Gözümüz farklı ve güzel araç görüyordu o gitti. Yazım bu ülkeye bu sisteme


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.