Şimdi Ara

Mazleme Bilimi ve Mühendisliği ile ilgili yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben Sabancı Üniversitesinde 1. sınıf öğrencisiyim. 2. yılın sonunda bölümümü belirleyip uzmanlık alanımda ilerleyeceğim ancak şimdiden kafamda çok soru var ve bir an önce hedefimi belirlemek istiyorum ki azimle ve düzgün bir şekilde çalışıyim motive olayım. Şimdi benim ilgilendiğim üç bölüm var okulumda mevcut olan. Ekonomi, Yönetim Bilimleri ve Malzeme Bilimi ve Mühendisliği. En çok malzeme mühendisliğini istiyorum çünkü kimyayı organiği filan çok seviyorum ama seçince de pişman olmak istemiyorum. O yüzden aranızda özellikle bu mesleği yapan ve tecrübe etmiş birileri yardımcı olur yol gösterirse çok memnun olurum. Başlıca öğrenmek istediğim şeyler malzeme mühendisi tam olarak ne yapar, kimyayı seven biri bu mesleği de sevebilir mi? İşe başlayınca ne gibi bir işle uğraşır sürekli laboratuvar da mı geçer zamanı? Hangi dersler çok önem arz eder? Zevkli ve tutkuyla yapılabilecek bi meslek mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.







  • okulda ne yapacağın önemli değil,çıkınca ne yapacağın önemli,zaten 2-3 yılın kalmış,çıktığında bir ömür.malzeme aslında önemli olması gereken bir dal.ama ne yazıkki ülkemizde ar-ge çalışmalarının pek bir yeri olmadığı için bu mesleğinde pek bir geçerliliği yok..çünkü örnek verecek olursak ; malzeme uçuş teknolojilerindeki önemini az-çok tahmin edersiniz.şuanda uçak üreticilerinin tek derdi uçaklardaki ana malzeme...ama ülkemizde uçak üretimi var mı? ...yani gerçek ar-ge nin olmadığı , yeni teknolojilerin üretilmediği yerde malzemeyi geçicen.ancak satın alma veya satış bölümlerinde iş bulursunuz benim tahminimce....diğerleri bilemiycem.
  • anladım teşekkürler bilgiler için. haklısın ülkemizde bilime ve araştırmaya verilen önem çok az maalesef. daha başka bu işin içinde olan uğraşan varsa yardımcı olursa sevinirim.
  • hiç yokmu bu konuda bilgisi ve deneyimi olan??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.