Şimdi Ara

MBP Fan arızası - Servis Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar
    Yurtdışından alınma MacBook Pro 5,1 öğütücününkine benzer fan sesleri çıkarmaya başladı.
    Fan değişimi için makul ücret alan, işini iyi yapan , stoğunda yedek parçası olan, Beşiktaş-Levent civarlarında servis önerisi alabilir miyim??
    Ayrıca HDD oldukça yavaş okuyor sizce SSD ye geçmek için yazı beklemek mi gerek fiyatlar açısından?



  • Fanı kapağı açıp sizde temizleyebilirsiniz baktınız olmadı servise verirsiniz sıfır fan takarlar, servis olarak herhangi bir apple bayisine vermenizi öneririm mesela istinye parktaki olabilir.

    Hdd konusu biraz sıkıntılı, şimdi maclerde 5400rpm disk var ve bu ciddi anlamda çok yavaş 40-45mb okuyor saniyede, 7200.4rpm seagate momentus diskler ortalama 80-85mb okuyor ve taktığınız gibi ciddi anlamda hız farkını hissediyorsunuz fakat bu seferde şarj 1 saat daha az dayanır, diskin sesi duyulur, masada titreşim yapar hımmlama sesi olur. Dediklerim mesela beni hiç etkilemiyor çünkü ben masaüstü olarak kullanıyorum cihazı, uzakta sesini bile duymuyorum ama cihazı laptop olarak kullanıca bu şarjı ve titreşimi beni sinir ediyor bazen.

    Ssd olayı ise biraz macosx ile sıkıntılı. Trim desteği yok snow leopard'ta bu hem performansı hemde diskin ömrünü etkiliyor, ben ekstradan paranız var ise geçilmesini tavsiye ediyorum yurtdışı forumlarındada çok takılırım özellikle vertex2 kullanan çok fazla mac kullanıcısı mevcut ama bir okadarda lion ile geçiş yapmayı düşünende var tabi dediğim gibi fiyat sorun değilse alır kullanırsın ama bütçe kısıtlı ise uygun bir fiyata 7200rpm disk takabilirsiniz çok rahatlatır cihazı sizde hızlandığını hissedersiniz. Bana 7200 yetiyor ve ssd'ye Lion ile geçmeyi düşünüyorum artık karar size kalmış. Son olarak ssd fiyatlarının uzun süre düşeceğini sanmıyorum yani 160-320-500gb falan bunların fiyatlarını düşmesi neredeyse imkansız önümüzdeki yaz için, anca diğer yaza düşerler o da sata2 olanlar 300mb sınır olduğu için seneye 600-700-800mb/sn gideceği için 300mb okuyanlar bayaa değer kaybedebilir bizde ozmn alabiliriz şöyle 320gb ssd.




  • Teşekkürler.
    SSD'ye geçmek isterdim ama sanırım onu bekleyinceye kadar yeni nesil macbook almış olurum.
    Seagate Momenus a geçeceğim, ben de masaüstü olarak kullanıyorum iphone ve ipad varken.

    Ayrıca EFI güncellemesiyle MacbookPro 5.1 ler (late2008) 8gb a kadar ram destekliyormuş.

    TR'de satılan Bigboy Ram'lerin (1066mhz ddr3) Apple'ın stok ram olarak kullandığı samsunglar olduğunu duydum. 2x4gb alıp Hibrit Seagate ile 1 sene daha idare etmeyi düşündüm.

    450 tl gibi bir maliyeti olacak. Ne dersiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.