Şimdi Ara

mbrwrwin.exe ve rtmbr.bin dosyaları yok!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, yeni aldığım Acer 8730g dizüstüne xp yükledim. fakat görüntü kartı problem olunca tekrar vistaya dönmek zorunda kaldım. Normal olarak Alt+f10 çalışmadı tabii. Daha önce sistemimin norton ghost imajını aldığımdan ordan yükleyerek eski durumuna getirdim. Fakat ben yine de Alt+f10 fonsiyonunu çalışır hale getirmek istedim. fabrika imaj dosyalarının bulunduğu pqservice adlı gizli partition'u görünür hale getirdim. Ama ne yazık ki içinde tüm diğer yedek dosyaları bulunmasına karşın mbrwrwin.exe ve rtmbr.bin dosyaları yok. Acer'ın vistadaki empowering erecovery programı halen çalıştığından "Restore system to factory default" yapayım dedim. Sisteminiz yeniden başlayıp fabrika ayarlarına dönecek ve tüm dökümanlarınız silinecek uyarısını verdikten sonra tamam diyorum bilgisayarı yeniden başlatıyor ama hiçbir şey yapmadan normal bir restart işlemi gibi tekrar vista açılıyor. Büyük ihtimalle bu iki dosya bulunmadığından geri yükleme aynı manuel olarak alt+f10 'un çalışmadığı nedenden dolayı başlayamıyor. Bu iki dosyayı nereden bulabilirim? kaldı ki bir yerden bulsak bile rtmbr.bin dosyası her bilgisayarda vistanın seri numarasına veya donanıma bağlı olarak farklı içeriğe mi sahiptir? Teşekkürler.







  • Az önce farklı bir yöntemle fabrika ayarlarına döndürdüm makinayı. Fabrika yedek dosyalarının bulunduğu gizli partitiona 07 numarasını atayarak görünür hale getirdim. Sonra Hiren boot cd ile dos açıp bir partition programıyla bu partition'ı aktif hale getirdim. Tabi bilgisayar doğrudan burayı okuyarak açtı. Acer otomatik yükleme sihirbazı da direk olarak karşıma çıktı. Ordan fabrika ayarlarına dön seçeneğini seçtim ve bilgisayar ilk aldığım haline döndü.ama f+10 seçeneği yine de tekrar aktif olmadı ve bu iki dosya yine gizli partitionda yok. Yedek partitiona daha önce dokunmadığıma, herhangi bir dosya silmediğime göre demek ki acer bu dosyaları zaten koymamış olabilir diye düşünüyorum. Bununla ilgili bilgisi olan bir arkadaş aydınlatırsa sevinirim.
  • Ben de aspire 6530G ye format atma gafletinde bulundum. Ama alt+F10 u anlatılan şekliyle çalıştırdım. Formatttan önce recovery cd de yapmıştım ama artık recovery bi iş yapmıyor ve o iki dosya benim gizli diskte de yok
  • bende aynı dertden muzdaribim. yokmu konu ile ilgili ileri dercede bilgili bi arkadaş?
  • Arkadaşlar 500.000 küsür kayıtlı üye den bizdeki sorunun aynısıyla karşılaşan yokmu?
  • selam arkadaşlar
    cihazım acer 5230

    pqservice duruyor fakat içinde bahsettiğiniz iki dosya yok. rytools dahil bütün klasörleri inceledim. fakat bu pqservice içinde boot.ini isimli bir dosya var. notepad ile açtığımda pek anlamamama rağmen windows xp professional falan yazıyo. sanırım boot yerini xp olarak algılıyo. ve xp kurulu olan partition 4 ten boot etmeye çalışıyor. bunu pqservice olan bölüm yani partition 1 yapabilirsem sorunu çözmüş olurum sanırım.bu boot in dosyasını nasıl doğru bir şekilde editlerim?

    şunuda belirteyim

    pqservice bölümü yani yaklaşık 8 gb olan partitionun image ını aLDIM. ve buradan boot etmeyi denedim yine hüsran...


    yokmu derdime bir çare :)
  • Ayni sorunu bir kac gün önce bende yasadim. ALT+F10 u kaybetmistim. Ne yaptimda düzelttim tam anlayamadim ama ugrasirken baktim düzelmis.
  • arkadaslar bu soruna bi cvp bulabildinizmi ben daha önce yedek dvd olusturmadım ama gizli partitona da dokunmadım ve şimdi fabrika ayarlarına geri döndürmek istiyorum bilgisayarı ama bende bu dosyaları bulamadım cvp verebilecek arkadaslar varmı
  • galiba bizden baska bu sorunu yasayan yok
  • "http://hotfile.com/dl/83199568/7934c45/MBRwrWin.rar.html" arkadaşlar bu adresten indirebilirsiniz. indirip rardan çıkartıp c: ye kopyalayın. sonra çalıştırdan cmd komut sistemini açın. Vistada daha kolay arama boşluğuna cmd yazın çıkan cmd.exe yi tıklayın.
    Burada C: kök dizinine inmemiz için bir üst klasöre geçme komutunu kullanıyoruz. Bu komut (cd..). İki
    yada üç kez (cd..) yazıp C: ye varınca şu kodu yazıyoruz: mbrwrwin install rtmbr.bin yani şu şekilde
    gözükecek: “C:>mbrwrwin install rtmbr.bin” enter tuşuna bastığınızda bazı yazılar yazacak. sonra programlardan çıkıp bilgisayarı yeniden başlatın biosta
    d2d yi enabled yapın kaydedip çıkın. sonra alt+f10 sistem açılırken tuşlayın karşınıza windows loading file yazısı gelecek hepsi bu kadar.

    Ben kendi acer notebookumda denedim wiindows 7 64 bitle formatladım c yi sonra bazı program ve oyunlar uyumsuzluk yapınca tekrar acer recoverysine dönmek istedim. alt f10 kullandım önce çalışmadı. bende araştırdım bu çözüme ulaştım. alt f10 başlangıçta çalışıyor artık. upload ettiğim benim kendi bilgisayarımdaki dosyadır farklı versiyonlarda işe yararmı bilmem. acer 5930g.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forevergs -- 17 Kasım 2010; 20:18:06 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.