Şimdi Ara

MCSA sertifikasi alan veya bu kursa giden var mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar MCSA kursuna gitmeye karar verdim.BILGE ADAM ve NETRON arasinda kaldim.
    Bildigim kadariyla BILGE ADAM microsoftun TURKIYE ortagiymis,srtifika sinavlari da Bilge adamda yapiliyormus.
    Sizce hangisi daha iyi egitim veriyordur?
    Bu sinavlari sadece bilgisayar muhendisleri mi gecebiliyor yoksa iyi bir kursa giden herkes gecebilir mi?
    Ben elektronik muh okudum o yuzden soruyorum.Yani MCSA kursuna gitsem zorlanir miyim?
    Sizin fikirleriniz MCSA kursuna gidip gitmememde ve eger gitmeye karar verirsem BILGE ADAM a mi yoksa NETRON a mi gitmememde %70 etlili olacaktir...
    Simdiden Cevaplariniz icin tesekkurler...



  • Ben gittim.Bilge Adam ı tavsiye etmiyorum orda eğitim alan arkadaşlarımdan ve orda eğitim vermiş bir CISCO hocasından duyduklarım hiç hoş değil.Ayrıca tonla da para istiyorlar.
    Netron hem daha uygun hemde eğitim olarak daha iyi.Forumda Netron a giden birkaç arkadaş var ve Netron da eğitim alan çok yakın bir arkadaşım var.
    Biraz da eğitmene bağlı.İyi eğitmen denk gelirse iyi eğitim alırsın.
    Ben Bilişim Eğitim Merkezi'nde(Kadıköy) eğitim aldım.Orası da iyidir.
    Ama tavsiyem Netron.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 6 Ocak 2008; 17:16:52 >
  • ben netron da eğitim aldım.açikcası hocaya bağlı birşey.bazı hocalar var söyler geçer hiç takmaz sizi.bazı hocalar var senin kafana sokana kadar anlatır.benim hocam iyiydi ve memnun kaldım.
  • paolo sen netronon hangi subesine gittin?
    yaklasik ne kadar odedin?
  • kardes samimi konusucam ben bilgeadama gidiyorum mcse egitimi icin dünya para verdim ama is bulmakta süpheliyim aynı egitimi netrondanda alabilirsin araba parası verdim yaa cisco alıcam onuda netronda alıcam dünya para veripte bilgeadama tekrardan kazıklanmak istimiyorum arada fark yok kardes piyasada iş bilen adam giriyor egitmen iyise sorun yok dedigim gib iben pişmanım
    keske başka bir egitim merkezine gitseydim netron veya edutime olabilirdi
  • netron daha iyi bilge adam o kadar iyi değil tavsiyem benimde netron
  • edutime 1000 ytl kayıt oldum gecen 19 mayısta kursu ertekedim iş yüzünden
    tabi sırf hocadan dolayı edutlme gidicegim kısmetse



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xfx2600 -- 8 Ocak 2008; 2:17:38 >
  • bence netron bilge adam dan daha iyi. Bilge adam iyice paracı olmuş, kurumsal kimliğini yıpratıyor hatta bu uğurda. Bilge adama gittiğimde, kadın bana bugün kampanyanın son günü, 1 milyar indirim var dedi. Ben de yok dedim düşünmem lazım. Meğer herkese aynı numarayı yapıyorlarmış. Allahın her günü kampanyanın son günü. Böyle ciddiyetsizlik üçkağıtçılık olmaz.

    Herneye ben netron'da cisco kursu aldım. Yukardaki arkadaşa katılıyorum. Hocaya bağlı birşey. Ama netron'dan memnun kaldım diyebilirim ufak tefek kusurları haricinde. Netron ayrıca ekonomik. Taksit konusunda da çok güzel imkanları var. İstersen kursa bitene kadar ödeme yapmıyorsun. Kurs bittikten sonra da 12 taksite bölüyorlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mimox

    paolo sen netronon hangi subesine gittin?
    yaklasik ne kadar odedin?



    altunuzade şubesine gittim....

    netron microsoft'un 2007 nin en iyi partner i seçildi...afederseniz bir yerleri kalktı acikcası...aynı olay netron'dada vardı...bugün son gün diyip duruyorlardı....ama 1 ay sonra git hala indirim var...artık hepsi işi ticarete döktü....ortak düşünce belli herşey hocaya bakıyor....tabi ne kadar hoca iyi olursa olsun kendinde istek yoksa hiç birşey olmaz...
  • bende bir kaç sene önce bilge adamın kadıköy şubesinde mcse eğitimi aldım. iyi hocalarada denk geldim çömezlerinede. herkesin dediği gibi eğer denk geldiğin hocaların iyiyse (ki bize ders veren hocalardan bir tanesi tezcan ersayandı) aldığın eğitimde güzel oluyor. aslında herşey sana bağlı sen ne kadar hocaların başını sorularınla ağrıtırsan aldığın eğitimde bir o kadar güzel oluyor.
    bahsetmiş olduğum tezcan ersayan ve bir kaç hoca daha bilge adamdan ayrılıp netrona geçtiler (netron kadıköy şubesi). bence bilge adam eskisi kadar iyi değil artık, netronu tercih etmek iyi bir seçim olabilir.
  • bu yorumlardan sonra netrona basvurmayi dusunuyorum.MCSE sertifikasini alan var mi ?toplam kac sinav ? sinavlarin ucreti ne kadar?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mimox

    bu yorumlardan sonra netrona basvurmayi dusunuyorum.MCSE sertifikasini alan var mi ?toplam kac sinav ? sinavlarin ucreti ne kadar?


    neden cisco düşünmüyosun. Genelde elektronikçiler cisco kursunu tercih ediyolar. Ben de elk. müh üm bu arada ve CCNA. Asıl önemli olan hangisinin ilgini çektiği tabi.
  • kardes akıl vermek gibi olsunda:) ben ben mcse+s yim. microsoft ögrenmek kolay gideceksen cisco ya git. ben yeni aldım şuan sertifikayı bekliyorum 3 ay oldu halen gelecek sertifika.

    bir arkadas kaç sınav demiş. 7 sınavda mcse olunuyor. 1 sınava girersen atıyorum xp ye mcp oluyorsun 4 sınava girersen mcsa oluyorsun 7 sınava girersen mcse oluyorsun. sınav ücreti 87 ytl.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HorBakmaSenTopraga -- 13 Ocak 2008; 15:13:01 >
  • Network veya PC işi ile uğraşmıyorsan yani bu işlerde şuan çalışmıyorsan bu kurslara gitmen manasızdır. Ha yok ben boştayım zaten evimde de pc var ben takılır yaparım diyorsan da yanılmakta olursun.
    Önce pc ile ilgili bir iş bulman lazım yada alanınla ilgili daha sonra bu kurslara gidersen hakikaten yardımcı olur.
    yoksa gidersin ve gittiğinle kalırsın
    ;Şahsen ben BilgeAdam'a gittim ve pek yararını göremedim tamam elbette katkısı oldu ama 7.300 YTL sonunda az oluyor anlatabildim mi?
  • selam arkadaşlar.
    ben bilgisayar öğretmenlğinde okuyorum. 2 sınıftayım. öğretmenlik yapmayı düşünmediğim için piyasada yer edinmek istiyorum. bilgisayar konusunda baya bi cahilim. o yüzden yardımınıza ihtiyacım var. ben web tasarım öğrenmek istiyorum. peşinen sölim hiçbi program bilmiyorum programlama dili de bilmiyorum. ama bu alanda kendimi yetiştirmek istyorum. bana uygun kurs araştırıyorum. bana neler önerebilirsiniz.
    kafamda çok soru işareti var. dediğim gibi hiçbişey bilmiyorum. bana yardıncı olursanız çok sevinirim.
    sana vaktimi ayırıp sorularını cevaplarım derseniz msn e ekeyin lütfen.
    yetginyildirim@hotmail.com
  • Bilgisayar öğretmeni olarak mutlaka kursa gitmen şart:) Ben kurs almadım ama bilge adam hakkaten soyuyo.Bu işle uğraşmayacaklar için gereksiz ama sizin için şart.NETRON unun adını bu ara bende duydum.Microsoft onayıda var seçebilirsin.Piyasada tutunmak için şu an fiyatını aşağı çekmiş olabilir.Belki ileride bilge adamla fiya konusunda aynı düzeye gelir.
  • Bence İTÜ nun kurslarınada goz atabilirsin http://www.itu.edu.tr/academy/ . Ben gectigimiz yaz Cisco egitimi aldim gayet memnunum. Egitimi veren egitmenler bilgi islemde calisan yani isin icinde olan , bilgili insanlar ayrıca bir cok firmayada kurs vs. egitim verdiklerinden dolayi ogretmenlikleride iyi . egitimi verirken size isinizi yaparken karsilasabileceginiz problemleri ve cozumlerini anlatıyorlar.
    Ayrıca bir ITU bir akademi uyesidir egitimlerinizi tamamladıktan , sınavlarınızı gectikten sonra size akademi mezuniyet sertifikası verirler ( diger firmalardan farklı olarak akademi statusundeki yerler akademiden mezuniyet belgesi vermektedir ve egitim icerikleri , materyalleri daha farklı. en azından benim almıs oldugum cisco egitimi boyleydi ) diger firmalar gibi ucretler cok yuksek degildir , ticari kaygı gozeterek egitim vermiyorlar. Eger sitelerinde istedigin kursları bulamiyorsan aynı egitimi almak isteyen 7-8 kisi daha bulup kursda actırabilirsiniz. Yani 8 kisi toplayip biz bu kadar kisiyiz su egitimi almak istiyoruz diye gorusup kursda acilmasini saglayabilirsin. ( Ben egitim aldigim sırada CCNP egitimleri icin bu konuyu egitmenimle gorusmustum oda neden olmasin demisti. Cisco icin CCNA kursu acılmasi icin en az 9-10 ,CCNP 5-6 kisi gibi bir rakam icin soylemisti .MS egitimleri icinde aynı sekilde yardımcı olabileceklerini dusunuyorum) Bu secenekleride goz onunde bulundurmanı oneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thundox -- 14 Ocak 2008; 3:29:38 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: yetgin05

    selam arkadaşlar.
    ben bilgisayar öğretmenlğinde okuyorum. 2 sınıftayım. öğretmenlik yapmayı düşünmediğim için piyasada yer edinmek istiyorum. bilgisayar konusunda baya bi cahilim. o yüzden yardımınıza ihtiyacım var. ben web tasarım öğrenmek istiyorum. peşinen sölim hiçbi program bilmiyorum programlama dili de bilmiyorum. ama bu alanda kendimi yetiştirmek istyorum. bana uygun kurs araştırıyorum. bana neler önerebilirsiniz.
    kafamda çok soru işareti var. dediğim gibi hiçbişey bilmiyorum. bana yardıncı olursanız çok sevinirim.
    sana vaktimi ayırıp sorularını cevaplarım derseniz msn e ekeyin lütfen.
    yetginyildirim@hotmail.com



    Microsoft un MCPD kursları var. Netron ve bilge adam da var. Onları tavsiye ederim.




  • Arkadaşlar microsoftta en iyi kim bilmem ama cisco kurlarında türkiyeed en iyisi BT eğitimdir benden söylemesi
  • "Sistemci" olmak isteyen, Bu egitimi alacak arkadaşlar, özellikle egitimi veren firmadan ziyade, hocanın size saglayacagı egitim, uygulama ve dökumantasyondan sonuna dek faydalanınız.

    Hatta bir sınava girdikten sonra dogrudan TechNet üyeliginiz de beraberinde geliyor, ve özellikle ingilizce dökuman okumanız şart.

    Bu arada sistem uzmanlıgı sadece egitimi almak ile olunmuyor, ozellikle bir yerden sonra konu ile ilgili terimleri, nasıl yapıldıklarını görmek için ev içine bir sanal laboratuar kurup 4, 5e kadar adet sanal makine ile çalışmak şart.. Server 2003 üzerinde Virtual PC de XP ile çalışmak güzel sonuç veriyor.

    Ha bir de sertifikaları toplamak için belli bir süre çalışmaya ara vermek dahi gerekebiliyor.

    Çünkü bundan evvel girilecek ufak tefek işlerde kendinizi kanıtlamak için bazı şeylerden ödün vermek bile gerekiyor.

    Şöyle ki, ilk işinizde sizin karşınıza çıkacak, hatta ufak çaplı derme çatma işyerinin patronu olacak adam şöyle birşey olacaktır :

    Kulaktan dolma bilgiler ile iş yürütmeye çalışan,

    "Windowsun ustasıyım, Linuxun hastasıyım" diyen ve hepi topu tüm bilgi külliyatı 9 baytlık " F O R M A T C : " komutundan oluşan,

    ömrübillah övünecekleri tek şey olarak da "10 seneden beri aynı firmada 500 lira paraya yaptıgı amelelik" veya "Dogru düzgün lise egitimi bile almayıp, vakti gelince de en eziğinden 18 ay kışlada askerlik yapıp, devletin kaynaklarını boş yere tüketmek ve bunu da vatana hizmet ettim diye marifet sanmak [Cephede ve operasyondaki Kahraman askerlerimizin konu ile alakası yoktur] "

    olan adamlardır bunlar. Bu tip adamların desiseleri ve sizin üzerinizden yapmaya çalıştıkları aşıramentolarına karşı biraz burun sürtülmesi gerekiyor. Çünkü bunu ilk etapta teknik servislik ile ayıramayanlar ve ikisine ait olan konseptleri yarım yamalak birleştirip kullanmaya çalışan adamlar var.

    (Teknik servis olup da çift çekirdekli makinede problem çözmek için Dir çekmeye çalışan, üstüne SiS anakartlı sisteme niteliksiz bir ethernet kartı takıp ISA kurup eline yüzüne bulaştıranlar, veya AD kurdugunda etki alanına giriş yetkisini vermeyip fellik ellik admin şifresi aratanlar ve tüm bu olan bitenin suçunu size atmaya kalkanlar gibi. Ha aynı adamlar sizin bench yazılımlarınızı tiye alıp, 360 derecelik her yönü aynı olan intel fanını niçin yan degil de düz taktın diye yadırgamaya dahi kalkarlar... )

    Çünkü tam kalifiye eleman olarak gittiginizde, yırtık ve hazır adam istiyorlar. Tabi pat diye de hazır adam olunmuyor, bir süre okur iken , ya da hazırlanırken çalışmak gerekiyor. Yukarıda anlattıgım tiptei adamlar ile resmen sidik yarıştırmak zorunda kalıyorsunuz.

    Bu tabi işin Türkiye Gerçeği kısmı.


    En az 1.5 - 2 sene bunun gibi bilişim işlerinde, öğrendiğiniz şeyleri pratikte deneyip, konu ile ilgili ek yazılımlar hakkında da bilgi edindikten sonra bu metozori ameleliğe bir son verip, karşınızdaki insanın çenesini bilginiz ve bu bilginin uluslararası beratı olan sertifikalarınız ve (tercihen)konu ile ilgili diplomanız ile kapamak zamanı geliyor.

    İşte o zaman asılıyorsunuz konulara çalışmaya, o zaman farklı farklı sorular ve çözümler görüyorsunuz ve o zaman bir yol çiziyorsunuz.

    Yani, sadece egitimi almak ya da 70-270 sınavı vermek ile ben sistem mühendisiyim heyooo diye dolaşmak ile olmuyor işin aslı.

    Yani en azından CV nizde konu ile ilgili irili ufaklı birkaç iş bulunması lazım, o zaman sertifikalarınız gerçekten işe yarıyor. Ve tabi, hakkını vere vere, soru havuzundaki 500 er soruları hatim ede ede ve soruların altlarındaki explanationları okuya okuya (tabi mümkün ise sanal laboratuarda test edin bunları) tam bir sistem uzmanı oluyorsunuz.

    Microsoft, Generic Certification yerine konu ile alakalı sertifikasyonlara yönlendirmeye başladı insanları. (MCTS : Microsoft Certified Technology Specialist)

    Ancak MCSE+S+M ler de 2003 ler de Server 2008 ortamı için 3 ayrı upgrade sınavı ile beraber, verdiklerinde kartvizitlerine yan yana şunları yazabilirler :

    MCITP : Enterprise Administrator
    MCITP : Server "
    MCITP : Enterprise Messaging
    MCTS : ISA 2006
    -
    Tabi istege baglı olarak :

    MCSE +S +M
    MCSA +S +M
    MCP

    Konu ile ilgili referans da verebilir ise güzel iş bulunur. Özellikle saklama ve yedekleme sistemleri, tlephony sistemleri hakkında ek araştırmanız var ise süper oluyor. Çünkü hepsini devamlı yapabilmek biraz zaman ister..

    Ayrıntılı olarak konuşmaya kalksam sabahı ederim sanırsam. Gereken iletişim bilgileri profilimde mevcuttur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acharad -- 22 Nisan 2008; 1:46:25 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.