Şimdi Ara

MDF Kasa projesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
5.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vipmail123

    Birincisi su basma yönünden fark etmez çünkü kapalı devre olduğundan bu sefer aşağıdaki suyu geri çekmek için güç harcayacak. İkincisi radyatöründe oluyormu bilmiyorum ama fanların havayı radyatöre basması değil radyatörden çekmesi daha performanslı hem böyle yaparsan kasanın diğer tarafına 3 tane 12cm'lik fan deliği açarsın hava sıkışmadan dışarı atılır soğutma performansında baya artar.

    denemeye başlamadan önce bende öyle düşünüyordum aslında fakat banyoda kovalar kullanarak yaptığım deneylerde herzaman pompa yukardayken pompa daha fazla su dolaştırdı. sonunda sebebini düşündüm ve pompayla uğraşırken buldum pompanın yanındaki su haznesinin girişinde, pompa suyu basmaya başladığı zaman acayip bir vakum oluşuyor. yani pompa haznenin içindeki suyu pompalamaya başlayınca giriş kısmından hortumu çıkarıp parmağımı koyduğumda parmağımı içeri çekmeye çalışıyo resmen. bu vakum içerdeki su gidince içeri hava girmeye çalışmasından dolayı oluşuyor. ve kaç sefer denedim hep aynı sonucu aldım bu vakumum şiddeti gelen suyun yukarı çekilmesine fazla fazla yetiyor. yani özetle pompa ilk olarak aşağı gönderdikten sonra o suyu yukarı tekrar çıkarmak için uğraşmıyor aşağı indirirken haznede oluşan vakum suyu kendisi yukarı çekiyor.
    biraz uzun oldu ama anlatabildim sanırım :)




  • evt son olarak üst rafı yani PSU ve cdromları tutucak bölümü vidaladım birazdan radyatör bölümünüde ayırma işlemini bitirip resim koyucam.
    pompa konusuna gelince kardeşimin söylediği ufak bir cümle sayesinde kesinlikle aşağı konması gerektiğini farkettim. pompaya dolum yaparken veya bir problemden dolayı pompada ufak bir su kaçağı olursa bütün kasanın berbat olucağı ve sıvının tüm anakart ekran kartı gibi parçalara geliceği aklıma geldi. pompayı kesinlikle en alta koymaya karar verdim. çünkü bağlantı noktalarında su sızma ihitmali 3 se pompadan sızma ihtimali en az 10 dur heralde.
  • Hevesini kırmak istemem fakat bu işlerle epey haşır neşir olmuş birisi olarak (MDF den kasa da yaptım) söyleyebilirim ki eğer kasayı bitirdikten sonra macunlayıp boya atmayı düşünüyorsan.O macun kısa süre içerisinde çatlayacak.Çünkü ahşap havadaki nem oranının zamanla değişmesi ile şişme yapıyor ve üstündeki macunu çatlatıyor.Boya çatlayınca emeklerin boya gitmiş olacak.

    Sadece bir hatırlatma yapmak istedim, macuna fazla güvenme kolay gelsin
  • herkes aynı şeyden bahsediyor yukardaki mesajları okuduysanda görmüşündür zaten ben ahşabın görüntüsü yapısı hoşuma gittiği için böyle yapıyorum. eğer boyayacak olursam metal kasadan hiç hiç bir farkı kalmaz bence . yani boyama yapmıcam bu ahşap haliyle kullanmak istiyorum. tavsiyen için teşekkürler.
  • Böyle kullanacaksan sorun yok, o zaman keşke daha farklı bir malzeme kullansaydın.Yani ham mdf yerine kaplı olanlardan daha güzel gözükürdü.
  • son durum PSU ve cd romları ayıran üst rafı kablo geçiş kısmını keserek monte ettim.
    radyatör kısmınıda ayırdım
     MDF Kasa projesi


     MDF Kasa projesi


     MDF Kasa projesi




  • Eğer eski bir kasadan kalma 5.25, 3.5 yuvaları, pci slotları ve Anakart tablan yoksa işin çok zor görünüyor.
  • var hepsinden fazla fazla ama ben dvd rw leri başka şekilde monte etmeyi düşünüyorum. tabi halen çalışıyolarsa az önce kasayı çevirirken serbest olduklarını bi an unuttum 2 dvd-rw de 2 metre aşa uçtu inş bozulmamışlardır.

    Kasanın son hali önden bakarken sağ yan taraf yani radyatör havalarının çıkıcağı kısmı kestim ızgarasını monte ettim.
     MDF Kasa projesi


     MDF Kasa projesi




  • çok güzel gidiyor. ama sanırım yine aynı formatta yaptığın için eleştiri alacaksın. yani normal kasa görünümünde yaptığın için. neden mdf gibi kolay işlenir bi malzemede farklı bir şekil denemiyorsunuz...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Şeffaf Kasa

    çok güzel gidiyor. ama sanırım yine aynı formatta yaptığın için eleştiri alacaksın. yani normal kasa görünümünde yaptığın için. neden mdf gibi kolay işlenir bi malzemede farklı bir şekil denemiyorsunuz...

    valla işin aslını sorarsan malzemeleri kestirip falan eve geldikten sonra kabaca birleştirirken ya ben nie farklı bi şekil yapmıom dedim

    bide benim PC masasında kasa için olan yer en fazla bu ölçülere izin veriyo yani bundan farklı şekilde bi kasayı koymam mümkün değil anca ön paneli falan farklı olabilir belki.
    ön paneli en son yapıcağım için daha pek bişi düşünmedim ona.




  • Bilgisayar kasalarının metal seçilmesinin en etkili sebebi metal kafes oluşturarak dışarıdan içeriye girecek ve bozucu etkiler yapabilecek elektromanyetik dalgaları tamamen kesmesi. Sen MDF yaptığında dışarıdan gelecek tüm parazitler, elektromanyetik dalgalar direkt anakartına ve bileşenlerine etki edecektir. Teknik çevreler ve donanım üreticileri yan kapakları cam kaplı şeffaf kasaları dahi sistemin performansı ve stabil bir sistem açısından tavsiye etmiyorlar ki seninki bundan daha kötü durumda

    Buna ek olarak bir de topraklama problemi var ki o daha ciddi bir durum. Normalde bilgisayar kasasının dış kısmı şebekenin toprağına bağlıdır. Vücudunun üzerinde birikebilecek binlerce voltu bulan statik elektrik yükü herhangi bir temasta anakart ve diğer bileşenlerine gelmeden genelde kasa aracılığıyla toprağa akar. Ama senin MDF iletken olmadığından direkt o yüksek yük anakartına ekran kartına ve hassas çiplerine atlayıp yakabilme ihtimali üst düzeydedir

    Hevesini kırmak istemem ama MDF projesi PC için hiç sağlıklı değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelihTR -- 19 Ağustos 2007; 23:59:40 >




  • ii güzelde benim kasanın aynısından yapmıssın plan ve proje neredeyse aynı....
  • toprklma olayini yapan varmi
  • Benimde Aklımda vardı Böyle Birşey, Takipteyim. Kolay Gelsin
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.