Şimdi Ara

MEB'in yerli e-posta sistemi hizmete giriyor: 100 bin okulda kullanılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MEB'in yerli e-posta sistemi hizmete giriyor: 100 bin okulda kullanılacak
    Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yerli ve milli imkanlarla geliştirilen yeni nesil kurumsal elektronik posta sistemini 5 Nisan'da erişime sunacak.



    MEB'den yapılan açıklamaya göre, TÜBİTAK işbirliğiyle yerli ve milli imkanlarla geliştirilmiş elektronik posta sistemiyle, diğer sistemlerdeki özellikler tek bir platformda toplanacak.



    En az 100 bin okul ve eğitim kurumunun anlık elektronik posta sistemini aktif kullanabilmesi amaçlanıyor. Ayrıca sistemle okul ve Bakanlık kurumlarının ihtiyacı olan yeni nesil elektronik posta ihtiyacına cevap vermesi, mobil kullanım özellikleri ile iş hayatında da kullanıcılarına avantajlar sağlanması hedefleniyor.



    Uluslararası standartlar tabanında geliştirilen ve 5 Nisan'da erişime açılacak sistem, kullanıcısına bağımsız olarak hizmet vermesinin yanı sıra iki faktörlü kimlik doğrulama ile güvenli erişimi sağlıyor.



    Ayrıca Bkz.Spotify, masaüstü için mini oynatıcı özelliğini kullanıma sundu



    Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) ile tam uyumu bulunan sistemde, kurumların isteklerine göre yeni yetenekler kazandırılabilirken, takvim kayıtlarının yönetimi ve mail gruplarını kontrol etme desteği de sağlanabiliyor.



    Ayrıca sistemin yerli ve milli imkanlarla geliştirilmiş Milli İşletim Sistemi (PARDUS), Milli Akıllı Kart (AKİS), Milli Donanım Güvenlik Modülü (DİRAK), Milli Sertifika Makamı, Zaman Damgası (MA3 SM) ve Milli Bulut Depolama Servisi (SAFİR DEPO) gibi diğer TÜBİTAK ürünleriyle de entegrasyonu bulunacak.




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/egitim/mebden-yerli-ve-milli-yeni-nesil-elektronik-posta-sistemi/3171487







  • Amerikan istihbaratından en azından çocuklarımızı koruyalım. Güzel bir gelişme. Ben şahsen çocuğumun bilgilerinin kafir bir ülkenin veritabanında olmasını istemem yarın bir gün savaş çıkar ooo bu çocuk bizim için tehlikeli deyip vurup öldürürler. Aselsanda bir sürü intihar haberi duyduk.

    Hiç böyle bişey olmasa hollanda veri avı ile burdaki deneyimli mühendisleri kendine çekiyor yarın bir gün akıllı zeki çocukları yapay zeka yardımı ile ülkeden kaçırabilirler.

    Bakın Amerika kıçı kırık tiktok'u bile yasaklamak için neler yapıyor biz ise çinin amerikanın ne veritabanı varsa tüm bilgilerimiz ellerinde.

    Bizimle onların farkı işte bu bizdeki avanaklar google senin bilgilerini ne yapacak sanki dünyayı kurtaracan der amerika ise dünya bir uygulama google instagram whatsapp hendini olduğu halde yüzde 1 kullanılan tiktoku kapatmaya uğraşır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi javaprof -- 24 Mart 2024; 23:40:59 >




  • javaprof kullanıcısına yanıt
    Bu ülkenin kendi çocuklarına verdiği zararı hiçbir ülke veremez. En vatansever olanın bile yeşili görünce nasıl bir ihanet içinde olduğunu çok defa gördük. Kafir, mafir, Amerika İsrail falan geçiniz efenim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Blok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • javaprof kullanıcısına yanıt

    Okullarda ULAKNET olsa bile bu işin telefonu var işlemcisi var işletim sistemi var. Debian tabanlı Linux dağıtımlılar d açık kaynaklı olmasının da dezavantajı ile aslında çekirdek seviyesinde de yerli olmayışı filan ile her açıdan kaçarı yok ...


    Rusya gibi dış internetine kesin kapatılacak olsa bile uydular var. Uydu internetti ile dağıtımlar var ...


    Var da var ...



    Amerikan İstihbaratı sadece teknolojik değil içerden de veriyorlar ...



    Kafayı kuma sokmakla tehlike neyse size göre kaçarı da yoktur ...

  • idrisezman kullanıcısına yanıt
    En vatansever yeşili görünce ihanet ediyorsa bu çanakkele'ye kınalanıp gönderilen 14 yaşındaki şehitlerimize yeşili göstermemişler mi?
    Bu ülkenin vatanı için canını verecek milyonlarca çocuğu vardır. Yeşili görünce saf değiştiren bu ülkenin evladı değildir.

  • Şimdiye kadar olmayışı bile başlı başına büyük eksiklikti nihayet bir yerden başlanmış tebrikler, Bunun gibi milli yeterlilikler üzerine konuşulacak çok mevzu olsa da biz burada hayallerden bahsetmiş oluyoruz. izleyelim bakalım.

  • Debian kullansak en azından açıklardan faydalanarak hacking yaparlar biz de o konularda geliştirme yaparız bir bilgi birikimi olur kamuda windows kullanınıca ise her şey bizden soyut gerçekleşiyor.

    Yıllarca nsa apple açıklarını kullanarak rus istihbaratını dinlemiş. Rusya dünyada hacking ve siber güvenlikte en iyi bi kaç ülkeden biri. Onlara bunu yapan apple veya google bize ne yapmaz?https://www.theregister.com/2023/06/01/fsb_apple_nsa_spyware_kaspersky/

  • javaprof kullanıcısına yanıt
    Şu an için konuşalım konu dağılmasın. O insanlar nere şimdikiler nere. Canını verecek çocuklar kaçırtılıyor. Namusunu satacak insanlar ülkede söz sahibi. Durum çok kötü çokkkkk.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Daha önce de whatsapp kullanmıyoruz demişlerdi. Kesin eline yüzüne bulaştırırlar yine.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dünya da nternet trafiği ABD merkezli olduğu için istediğiniz kadar yerli sisteme geçin fark eden bir şey olmayacaktır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir üyeyi dikkate alıp almamanız gerektiğini, hatta hakkında güzel bir not ekleyerek bloklamanız gerektiğini üyenin profilinin gizli olmasından anlayabilirsiniz. Savunduğu şeye kendisi bile inanmayan yada ileride bigün sistem değiştiğinde gerekirse o zamanın yeni düzenine yanladığı zaman şimdilerde savundukları karşısına çıkmasın diye profillerini gizliyo bu tipler. O yüzden güzel bir not ile bloklayın ki şimdinin trolleri ileride saf değiştirmeye kalktıklarında yüzlerine vurmak için sebebiniz olsun

  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    Yerli ve milli kavramı gereksiz yere fazlaca kullanılmakla birlikte o işler tam da senin düşündüğün gibi değil. Bir şeyler çöktüğünde bile mimari olarak yönlendirmeler ve trafiğin aktığı yerler hakkında bilgi veriyor.

  • javaprof kullanıcısına yanıt
    İslama düşman olanları Allah ıslah eylesin.İslah olmaya niyetleri yoksa Allah kahreylesin.

  • Sağlık bakanlığında outlook altyapısını kullanıyoruz email için. Yazışmalar için dys var ama maillerde güvenlik sorunu olabilir.

  • joven kullanıcısına yanıt

    Amin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • idrisezman kullanıcısına yanıt

    Yani parayı görünce en namuslu insan bile satıyor demişsiniz ama ben mesela yazılımda 3 ayda kazanacağım maaş için gidip covid zamanı 6.5 ay askerlik yaptım. Orda tanıştığım insanlar arasında doktor avukat yine yazılımcı bir sürü işini gücünü bırakmış vatan borcunu ödemeye gelmiş insan vardı.


    Yine gözümde kusur olması nedeniyle komiserler özel harekata hazırlarken Sağlıktan geçemeyip kaldım 3 ay sonra devletten bir sürü tazminat alan vardı babam devletin parası alınmaz dedi dava açmadık binlerce Sivas ta yozgatta Karadenizde böyle aile var.


    Hiç mi değilse bir deprem oldu sadece diyanet milyar dolar topladı dahası diğer yerlerden 10 milyarlarca dolar toplandı demek ki birileri paraya önem vermiyormuş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçimizdeki bir güruh kesim var,kendil bozuk zihinlerini herkesi öyle görme hastalığına kapılmış durumdalar.Ülkemizde çok şükür dinine ve ülkesine bağlı insanlar sayesinde bu ülke ayaktadır.


    Diğer kesime kalsa bıraksak.Allah muhafaza ülkeyi bölüp parçalayıp dağıtırlar.

  • İdris, herkesi kendin gibi bilme. Senin durumun çok kötü.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.