Şimdi Ara

MEBS OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI/ANKARA Mamak Bedelli Yeri Olanlar (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
589
Cevap
13
Favori
142.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen bedelli celpinde ben burada bedelli askerliğimi yaptim. Burada askerliğini yapacaklar özellikle bedelliler okusun beğeni yapın da üste çıksın.

    1- askeri hat almayın. Cadirdaki turkcellciler sizi iyi korkutarak kandırabilirler yok askerde yasak yok yasal hat olmadan komutanlar telefonu gönderiyorlar. Yok Öyle şey arkadaşlar. Komutanlar çok tinlamiyorlar. Sadece saat 6 ya kadar telefonla haşır neşir olmayın yeter. Zaten askeri hat 6ya kadar aktif değil. Beni 120 TL tokatladilar. Bir de Turkcell'in tuşlu telefonu nu almayın gidin telefoncudan 50 TL'lik tuşlu ikinci el alın daha ekonomik. Turkcell özelliği olmayan tuşlu telefonu 250 tlye satıyor askeriyede. Eski bir tuşlu telefonla aynı özellik var. Ve normalde kullandığınız bireysel hattı alın yanınıza

    2- mebs okulunda kaldığım bölük mikrop içindeydi. Tuvaletleri askerler sadece suyla veya dokerlerse birkaç sabunla yıkanıyor. Mikrop öldürücü kimyasallar ben gittiğimde yoktu. Komutanlar da bundnq şikayetçi hefhalde asker içer diye izin vermiyorlar. Yanınıza grip ve vitamin ilaçları kesinlikle alın. Bina küçük kişi sayısı çok fazla. Temizlendikten birkaç saat sonra yine eski haline dönüyor. Haliyle günde bir kere içtima temizliği yapıldığı için her zaman kirli kalıyor. O yüzden mikrop çok. Ben 2 kere hastalandım. Komutanlar vs çok ilgilenmiyor zar zor birkaç hap bulabildim. Siz siz olun ilaç götürün. İlaciniz var mı diyen komutana bir şey söylemeyin kontrol etmiyorlar.

    3- üst rütbeli komutanlar on numara kişiler. Ancak bazı onbaşı ve bazı cavuslarda bedellileri biraz kıskanıyorlar gibi. Onlar da asker sonuçta. Bazı saçma sapan basit ama sinirbozucu görevler verebilirler. ama hakikatte çok iyi ve kötülüğümüzü istemeyen kişiler.genel olarak komutanlar iyi. Emre çavuşa selam olsun buradan

    4- eğitimler takım komutanına göre degisiyor. Bizim komutan eğitime çok ağırlık vermediği için ben zorluk yaşamadım. Ama diğer bölüğün komutanları bizimkinden biraz daha zorluyordu. Ben bu konuda şanslıyım. Eğitim denilen şey zaten ilkokul çocuğu beden dersinde bile yapar yani gözünüz korkmasın

    5- sağa dön sola dön uygun adım marş tekmil verme birgün silah eğitimi bir gün atış egitimi gördük. Hepsini toplasan 1 güne bile sigdirilabilir. Silah ise 30 yıldan eski g3 leri veriyorlar. a4 kağıdına ortadan siyah bir alana tek tek atış yaparak 3 el sıkıyorsunuz .isterseniz 12 den vurun isterseniz kağıda hiç denk gelmesin önemli değil bir şey söylemiyorlar. albay bazen kağıtları kontrol ediyor iyi atış yapanı tebrik ediyor sadece bu. hatta komutanımız 3ünü tutturana albayla çay içme ödülü verilecek demişti nekadar doğru bilmem. yani çok kasmayın kendinizi. hatta bazı arkadaşlar olası seferberlikte bizi çağırmasın diye bilerekten kağıt dışına ateş etti.

    Silah atışına katılmak zorunlu değil ancak şarjör taşıma, mermiyi sarjore takma veya temizlik işi yaptırıyorlar katılmayanları. Eğer yaz ayında iseniz atışa katılın daha iyi çünkü güneşte pisersiniz. Atışa katıldıktan sonra illa atış yapacağım diye bir şey de yok alanda elinizi kaldırın ben heyecanlandım deyin komutanlar sorun yapmıyor. Atış yaparken heyecanlanacak ve korkulacak bir tarafı yok. Zaten başınızda başka askerler var ve yatarak silahı sabit bir yerden ateş ediyorsunuz. Silahı uygun yere konumlandirirsaniz oyuncak silah kadar tepmesini hissedersiniz. Sesten rahatsız olabilirsiniz kulak tıkacı götürün bence.

    6- fiziki olarak yormuyorlar ama psikolojik olarak bizi yordular. Mesela zırt pırt bizi askerliğimizi uzatacagimizla uyariyorlardi. Mesela yatak çarşafı çok iyi gerilmesi lazım yoksa komutan gelir disipline verir vs.. biz de bazı zamanlar yerde oturmaya mecbur oluyorduk. Ama gelen giden hiç olmadı.

    7- yemekler çok güzel. Sabah kahvaltısı doyurucu ve güzel değil pek ama akşam ve öğlen çok güzel yemekler var. Fabrikasyon yemeği olduğu için ev yemekleri gibi değil 2 öğünde her zaman bol bol et veriliyor ve porsiyonları da doyurucu. Her yemekte meyve çikolata tatlı biskuvi puding vb şeyler veriliyor. Sabah kahvaltıya katılmak zorunluydu ancak öğlen ve akşam yemeğine katılmak zorunlu değil. Bunun için yemek ictimasindan sonra manga kidemlisine veya manga komutanina söyleyin ki sayıda eksik çıkıp nerede demesinler.

    8 - bedellilerle çok içli dişli olmayın. Bir süre sonra abartiyorlar. Bedelli diye çok eğitimli kişiler gelecek bir şey yok. Hatta öyle ki lise mezunu işsizin bile geldigini görebilirsiniz. Yaşı büyük olduğu halde 10 yaşındaki çocuk gibi davranan o kadar insan var ki şaşıracaksınız. O kadar sinir bozucu insan vardi ki kavga çıkartmamak için kendimi tutuyordum son birkac gün kalmış diye. Tuvalete kirli donunu atıp tıkatanı ve bundan dolayı bir gün sussuz kaldığımızı yaşadık.

    9- bedellileri ayirmislardi. Arkadaşlarımın dediğine göre hakim savcı milletvekili oğullarını bir binaya diğer toplumun alt kattaki kişileri de diğer binaya alınıyor. Benim olduğum yerde çok memur vardı. Yaş ortalaması 27 felandi. Çoğu kişi 20-30 yaş arası vardı. Yaşlı hiç denilecek kadar yoktu.

    10- güneşten rahatsız oluyorsanız ben rahatsız oluyorum diye gölgeye geçebilirsiniz. Yarbay bir keresinde bize " siz komando değilsiniz size komando gibi davranamayiz eğer rahatsız olduysaniz güneşten söyleyin " demişti. O yüzden zorlamayın. rahatsızlığım var diye çekilin. Yemin törenine ise katılmak zorunlu değil. Albay ilk başta güneşten rahatsız olanların isimlerini alacak. Kesinlikle el kaldırın. Biz yemin töreni provasina giderken pişmiş tavuğa döndük. Üstelik 3-4 kez de götürüyorlardı. Güneşten rahatsız olup ismini yazdıranlar provaya ve yemin törenine katılmadı. Ekstra iş de yaptirmadilar.

    10- içtima temizliğine katılın. Hem alan küçük hem kalabalık olmasından dolayı herkes işin bir ucundan tuttuğu için maks. 10 dakika sürüyor. bizim manga sadece koğuş ve çevre içtima temizliğine katıldı bazı koguslari egitim alanına veya duş alanlarına götürüyorlar. Bir de her gün bir koğuş temizlik mangası oluyordu. Temizlik mangası olduğumuzda Gün içerisinde bölük binasini temizliyorduk WC dahil. 4-5 kere bize sira geldi. Temizlik mangası olduğumuzda Eğitime katılmıyorduk yanlış olmazsam .
    İçtima temizliğine Katilmazsaniz mangada problem çıkıyor yok o katılmadı ben katıldım diye. Zaten sıkıntılı insanlar var.

    11 - kulak tıkacı alın yanınıza. Horlama öksürük osuruk hapşırmaYi birlikte duyacaksınız yatarken. Bir de ranzalari rahat değil. Üstteki veya alttaki sağa sola döndüğünde deprem oluyormuş gibi sallanıyor. Beni defalarca uyandırmıştı ranza sallamalari. Dikkatli olun. Benim boyum 1.90. Ranza da ayaklarım yetmiyordu o yüzden yan demirliklerden ayaklarımı dışarı çıkartıyodum. Rahatsız olmuyordum.

    12- mebs okulu çok çok büyük bir yer. Akşam 6 dan sonra eğitim yerlerini gezebilirsiniz ama çok uzaklasmayin.

    13- duş on numara. 2 günde bir duş gunu var. Biz ilk 6 günde duş yapamadik bilerekten mi böyle yaptılar bilmiyorum ama sonra çok rahat ve güzel duş aldık. Duş sirasi yoktuve 20 dakika süre veriliyor. Hayli hayli yetiyordu.

    14-hirsizlik olayları oluyor. Özellikle benim bulunduğum yerde çok sigara caliniyordu. Çantaya girenler oldu birkaç kere. Ayakkabı olarak en kalitesiz ayakkabıyı götürün ki calinmasin.

    15 - devletin verdiği gecelik işe yaramıyor. Eşofman götürün. Kantinden de satın alabilirsiniz. Bol bol çorap götürün. Terlik kesinlikle götürün veya kantinden alın. Koğuşta ve binada lazım oluyor. Ancak aşağıya terlikle inmeyin yasak.

    16- elbiselerinizi sabunla lavaboda yıkayabilirsiniz. Her katta kurutma odası var oraya asabilirsiniz. Ben duş günlerimde kirlilerimle birlikte duşa girip onlarla beraber yikanirdim ya da sonra duşta elimle yıkardım.

    17 - çok büyük bavul almanıza gerek yok. Çoğu şeyi devlet tarafından veriliyor zaten.

    18- komutanlar ve daha ust rütbeli komutanlar bedellilerin yaptığı hataları çok tinlamiyorlar ve görmezlikten geliyorlar. Zaten ogretene kadar 1 ay zaman geçiyor e haliyle bir ay sonra terhis olunuyor. O yüzden çok önem gostermiyorlar temel şeyleri bilin yeter.

    19- boş vaktiniz çok olacak. O yüzden zaman geçireceğiniz kitapları ve bulmaca kitaplarını alın yanınıza.

    20 - akıllı telefon getirmeyin. Zaten girişte aselsanin arama cihazları var yani girişte sokmanız imkansız. Bir arkadaş demiş yok girişte kalabalık olduğu için oraya buraya vs sokusturun görmüyorlar. Oyle bir şey yok arkadaşlar ne kadar kalabalık da olsa çok önem gösteriyorlar. Yok benim tanıdığım var getiririm ben derseniz şarj problemi var. Şöyle ki koğuşlarda priz yok. Zemin katta gazinoda priz var ancak siz her zaman yanınızda beklemeyeceginiz için telefonu orada birakamazsiniz. Powerbank bırakabilirsiniz ama komutan anlar göze carpacagi için. O yüzden sıkın dişinizi telefonsuz yapın.

    21 - tuvaletler tam anlamıyla berbat. Benim bulunduğum bolukte 3 4 tuvaletin kilidi bozuk diğerleri ise önünden gecmeye bile midem bulaniyordu. 2 günde bir büyüğe çıkmaya özen gosteriyordum. En çok zorlandigim şeylerden biri tuvalet oldu. Bir de pişik olabilirsiniz bunun için pişik kremi alın.

    22- nöbet olarak 2 günde bir 2 saatlik koğuş nöbeti var. Nöbet yerleri silahlik ( kilitli ve alarmlı zaten ) bina girişi ve 1.-2. kat nöbeti. Nobetlerinize katılın

    23 - komutanlar "bana iş için gönüllü lazım" dediğinde kesinlikle atlamayın. Zaten askerde bir işe gönüllü olmayın çünkü çok yorulursunuz.

    24 - bol bol kozalak ( mebs askeri okulunda binlerce kozalak ağacı var ) ve sigara izmariti toplayarak geçireceksiniz. Basit ama sinir bozucu işlerdi. Bir de "askerde mantık aranmaz" sözünü doğrulayacak siniz. çünkü mantık dışı o kadar şeyle karşılaşacaksınız ki şaşıracaksınız. Mesela koğuşta dip dibe yatıyoruz ama sırada sosyal mesafeye ve maskeye uymamız için durmadan uyariyorlar. Ha bir de arkadaşlar orada maske takmak yatış saatleri hariç zorunlu komutanlar sık sık uyarıyor hatta ceza bile veren oluyor dikkat edin. TSK devletten daha çok covid-19'a önem gösteriyor.

    25 - komutanlar 22-23 yaşında çoğu yedek subay. Yani onlar bile şafak sayan kişiler. Bölük komutanımız teğmen bile 24 yaşındaydı.

    26- normal uzun Dönemler bizle dalga geçmiyordu. Bazen Mehmetçik beyler bordo bedelliler geliyor diye sakalasiyorlardi. Zaten sık sık normal erleri görmüyorduk

    27- son günlerde fotoğrafçı gelmesi lazımdı ama bizde gelmedi. Koğuşta illa birkaç kişi telefonu getirmiştir rica edin fotoğrafinizi çekip gönderirler. Bir de komutandan rica edin evdekilerle video görüşmesi yapabilirsiniz birkaç kez.

    28 - hacı baki diye bir lokanta ve gezici arabası var. Adamlar yalan değil nereye gidiyorsak ( eğitim, silah atışı vb topluca gidilen yerlere ) peşimizden geliyordu. Oradan ufak tefek şeyler alınabilir tatlı kola vs ama tost, döner, köfte yemiyordum ben. Hem çok pahalı hem malzeme kalitesi ve tadı kötü. O yüzden tavsiyem zorunda kalmadıkca yemeyin oradan.

    29- toplam bedelli kişi sayısı 2400 kişiydi. Mangalar ( kaldığınız koğuş ) 27-28 kişi. İlk önce kogustaki t.ak kokusundan mideniz bulanabilir ama sonra alışacaksiniz.

    30- yastık çarşaf ne kadar da temiz verseler pislik içindeydi. Hele ki benim yorganım kokuyordu. Yastık kılıfım kirden çamur rengine dönmüştü. Yarbaya şikayet ettiğimde tıpış tıpış değiştirdiler.

    31- kışın gideceklere Allah kolaylık versin. Temmuzun ortasında battaniye ile yattigimi bilirim. Akşam ve sabah a karşı Feci bir soğukluk var. sabahları soğuktan yüzümü yikayamiyordum kişi dusunumeyorum nasil olur diye. Koğuşun zemini taş beton. Kalorifer var ancak kışın sıcak tutuyor mu bilmem. Yazında Ankaranin güneşi pis çarpıyor. Haberiniz olsun

    32 - eğitimden sonra yemeğe kadar olan saatte epey bir zaman boş oluyordu. O zaman paso yatıyorduk. Komutanlar kamufulajla saat 6 ya kadar yatmak yasak dese de kontrol eden yoktu. Bazen geliyor diye bizi kandıran olurdu ancak gelen yoktu çoğu zamanımızı yatarak gecirdik. 6 dan sonra izinliydik

    33 - bedelli askerlik süresi toplam 30 gün. 1 gün idari izin 1 gün de yol izni olarak 28 gün kışlada kalıyorsunuz. Sevk tarihimizde gitmeyin birliğe son katılış tarihinde gidin. Biz bundan dolayı bazı kişiler 26 gün askerlik yaparken biz 28 gün yaptık. Devletin verdiği yol süresi de askerlikten gidiyor.

    34 - mebs albayı askerlerin şikayetlerini çok önemsiyor. Şikayet edilecek bir komutan veya olay varsa kesinlikle başvurun sonuç alınıyor. Binalarda şikayet kutusu var albay belirli günlerde o kutuyu okuyor veya konuşmalarda direk iletişime de geçebilirsiniz.

    35 - çok fazla maske goturmenize gerek yok. Her gün ateş ölçümü ile birlikte maske dağıtımı oluyor. Ateşi fazla çıkan kişileri ayırıyorlar. Beyaz maske takılması zorunlu.

    36 - mebste bize aşı secenekleri sundular. Kızamık aşısı, tetanoz aşısı ve menenjit aşısı. Bunları birlikte yaptırdık ve istediğinizi yaptırabilirsiniz zorunlu değil. Bir de covid 19 aşısını yaptırmak isteyenlere yaptırıyorlar. Kan vermek isteyenlere de kan vermek istiyor musun diye soruyorlar Kızılay aracı geliyor. Kan verdiginizde ve aşı olduğunuzda bir gün izinli sayiliyorsunuz ve sivile geçiyorsunuz.

    37 - valizlerinizi veya çantanızı dolaplarinizin üstüne bırakabilirsiniz. Yatağınızın altına da bırakabilirsiniz ama olası kontrolde sorun yaratabilirler.

    38 - günde 5 kere (3 ü yemek ) içtima alınıyor. Bir sabah ictimasi ve ardından kahvaltı. Kahvaltıdan hemen sonra mıntıka temizliği. 2 öğlen yemeği ictimasi. 3 eğitim ictimasi. Bu ictimada ateş ölçümü ve maske dağıtımı yapılıyor sonra eğitime gidiliyor. 4 akşam yemeği ictimasi. Bu ictimadan ve yemekten sonra artık sivile dönüyoruz ve serbest bırakıyorlar. 5 ise Yat ictimasi. Bu içtima akşam 9 da koğuşta alınıyor sigara i icin yarım saatlik dışarıya izin veriliyor. Bu ictimadan sonra ateş ölçümü yapılıyor. Mebste bunları gördük.

    39- kantin kişi sayısından çok olduğu için kalabalık olabiliyor. O yuzden eğitim kantini veya duşun arkasındaki kantine de gidebilirsiniz. Bir de kantindeki asker kendini general sanıyor ona göre muamele yapın Binanın önünde Pepsi otomatı sıcak içecek otomatı ve bisküvi ile su otomatı var. Pepsi otamatinda çoğu zaman boş olur. Ancak diğer otomat sürekli yenilenir. Fiyatlar ve çeşitler bol oyuzden sıkıntı yaşamazsınız.

    40- covid tedbirleri dolayısıyla nakit kullanım yasak. Artık askeriyede 1 TL nakit bile geçmiyor. O yüzden kart ile alışveriş yapabilirsiniz ona göre az nakit alın. Kartın temassız olması avantajlı olur sizin için

    41 - altta gazino var ancak gazino kültürü yok galiba çünkü televizyon açılmıyor. Covid-19 tedbiri için mi yasak bilmiyorum. Sadece kitap okumak için giden oluyordu. Telefon şarjı gazinoda takabiliyorsunuz. Genelde boş oluyor yani şarj problemi olmuyor.

    42- verdikleri dolap küçük. Koğuş dışında ve kilitleyemiyorsunuz. Kilit vuracak demir yok. Çok eski ve bazılarının kapakları kırık. Fazlaca ses çıkarıyorlar o yüzden kapatırken yavaş davranin.(diğerlerini bilmiyorum bizim bölük böyleydi ) O yüzden fazla malzeme almayın yanınıza. Kamufulajinizi askılıkla ranzanin demirine asabilirsiniz. Yikadiginiz eşyaları da asabilirsiniz. Dolapların yanında ayakkabilari koyacak yer de var. Ayakkabıları yaninizda bulundurmayın koku yapıyor sadece terlik kalsin. Postallar çalınabilir diye komutanlar sizi korkutabilir ancak postal sayısı çok olduğu için çalınma ihtimali düşüyor. Yine de küçük anahtarlikla postali birbirlerine kilitleyebilirsiniz.

    43 - son haftada duşun arkasında PlayStation salonu açıldı. Aynı yerde bilardo ve langırt oynayabilirsiniz. PlayStation un 10 dakikası 2 TL. Ama tavsiyem gitmeyin. Çünkü alan küçük kapalı havasız ve çok kişi var. Covid 19a daha kolay yakalanirsiniz orada. Kantinde 2 kişiye izin verilmezken o kadar alana onlarca kişiye nasıl izin veriyorlar anlamıyorum

    44- ilk imza işleriniz bittiğinde sizi giydirecekler. 2 tane tıraş bıçağı bir tane banyo tıraş bıçağı , 1 sabun ve kulak tıkacı , 1 adet arko tıraş köpüğü ve küçük şampuan, diş fırçası ile diş macunu, künye, gecelik, 2 fanila don ( donları pişik yapıyor. İstediğiniz donu ve çorabı giyebilirsiniz sorun yapmıyorlar ) ve çorap. palaska kamufulaj kep ve ayakkabı veriliyor. Ayakkabı bir numara büyük alın ve kesinlikle tabanlık alın. Ayakkabı rahatsız ederse arka tarafını ayağınızla ezin. Bağcıklarını sıkı sıkı bağlayın ayağınız içinde oynamasın yara olur. Eğer yara olursa revirden ayakkabı istirahati alabilirsiniz.

    45- boyuna asılan cuzdanlardan alın. Bazı yerlerde çok işe yarıyor.

    46- neden bilmiyorum sabahları koğuş kalk diyen komutan veya nöbetçi yok. Siz kendi imkanlarınızla kalkıyorsunuz. Ben erken kalkıyorum koğuşu ben uyandirayim demeyin bence çünkü bazı insanlar çok agresif oluyor sabah uykusundan kaldirildiginda başıma geldi.

    47- ulaşımı rahat. Havaalanında belko Air direk gidiyor. İlk önce Kızılay'ı gezmek istiyorsanız otobüsler kalkıyor. Saat sıkıntınız yok zaten aynı gün içinde istediğiniz vakit katılabilirsiniz. Ben kizilaydan otobüsle gitmiştim hangi otobüs oldugu aklımda değil 220 miydi 223 muydu öyle bir şeydi. Bindigim otobüste para geçiyordu hangi otobüs olduğunu sorun yardımcı olurlar size. Bir de bindigim otobüs Ankara merkezi bayağı bir gezdi güzel bjr şehir turu da yapmış oldum. Askeriyeye içeri girerken dışarıdan yiyecek içecek getirmeyin yasak. NOT : kizilaydayken maskenizi kesinlikte tam takin çünkü polisler cezayi direk yapıştırıyor



    Bu kadar. Aklıma geldikçe eklerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laylaylaylom -- 8 Ağustos 2021; 11:2:26 >




  • laylaylaylom L kullanıcısına yanıt

    Açıklayıcı yazınız için teşekkürler.

    Yanımızda powerbank götürmek serbest mi acaba? Ya da kantinde falan satılıyor mu?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Blof

    Açıklayıcı yazınız için teşekkürler.

    Yanımızda powerbank götürmek serbest mi acaba? Ya da kantinde falan satılıyor mu?

    Powerbank kantinde satılmıyor. Serbest mi değil mi bilmiyorum yönetmenliğe bakabilirsin orada ne serbest ne değil yazıyor. Bence serbest değil. Powerbankı niye yanında getirdin telefonun mu var diye inceleyebilirler seni

  • Mr.Blof kullanıcısına yanıt

    Powerbank serbest içerde de satılıyor. Akıllı Telefonu da uğraşırsanız rahat sokarsınız

  • laylaylaylom L kullanıcısına yanıt

    Sigara var mı hocam benim için yemekten daha önemli 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AMC

    Sigara var mı hocam benim için yemekten daha önemli 

    Dışarıdan tütün ürünleri sokamiyorsun içeriden alıyorsun

  • laylaylaylom L kullanıcısına yanıt

    Hocam evrak alma 21.10 diyor sevk 23.10


    şimdi ben silüs kağıdını 21 inde alıp 23 ünde teslimmi olcam

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AMC

    Hocam evrak alma 21.10 diyor sevk 23.10


    şimdi ben silüs kağıdını 21 inde alıp 23 ünde teslimmi olcam

    Devlet sana 2 gün yol izni veriyor. İster 21 inde ister 22 sinde ister 23 ünde olursun. Sana tavsiyem 23unde teslim ol çünkü devletin verdiği 2 gün yol hakkını askerde kullanırsın fazladan 2 gün askerlik yaparsın. 2 gün askerlikten sayılıyor. Yok ben bilet bulamam erken gitmek istiyorum dersen 21 inde de olabilirsin sana kalmış




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laylaylaylom -- 9 Eylül 2021; 21:2:20 >
  • laylaylaylom L kullanıcısına yanıt

    Tamamdır hocam muhtemelen 23 kasımda terhis olurum.

  • Aramizda sözleşmeli memur var mi..
    Izin islerini ne zamn ve nasil hallettiniz.
    Evrak alma 16 eylul
    Sevk 18 eylul
  • Evrak alma 16 Eylül sevk tarihi 18 Eylül yaziyor 1 gün de yol izni eklenince 19 Eylül de mi teslim olmamız gerekiyor? Bir de haftasonu evrak işi yapılmıyor diye bisey duymuştum ama aslı var mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Osvajac

    Evrak alma 16 Eylül sevk tarihi 18 Eylül yaziyor 1 gün de yol izni eklenince 19 Eylül de mi teslim olmamız gerekiyor? Bir de haftasonu evrak işi yapılmıyor diye bisey duymuştum ama aslı var mi?

    en erken 20 sinde gidersin uzaklığa göre değişir

  • selamlar, 23 Ekim teslimler için wp grubu vs. kurulduysa katılmak isterim, iyi forumlar herkese

  • serkanbudakli S kullanıcısına yanıt

    Aynen iyi olur birbirimizi tanırız en azından.

  • Tekrardan selamlar, yanımızda götürdüğümüz giysilerin ( özellikle boxer,atlet,içlik vs. ) renklerinin haki olması şart mıdır? Düz siyah ya da lacivert vs. götürülse problem yaşanır mı? Bir de kantinden de bu tarz şeyleri tedarik edebilir miyiz birçok kişi hemen bittiğini söylüyor mağdur olmamak adına bilgi verilirse sevinirim.

  • Sayılı gün çabuk geçiyor ekim geldi 23 ekimde mamaktayım 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanbudakli

    Tekrardan selamlar, yanımızda götürdüğümüz giysilerin ( özellikle boxer,atlet,içlik vs. ) renklerinin haki olması şart mıdır? Düz siyah ya da lacivert vs. götürülse problem yaşanır mı? Bir de kantinden de bu tarz şeyleri tedarik edebilir miyiz birçok kişi hemen bittiğini söylüyor mağdur olmamak adına bilgi verilirse sevinirim.

    Gerçekte yasak ama mebste hiç tinlamiyorlar dışarıdan veya saat akşam 6'dan önce üzerinde görünmesin yeter. İçlik bilmiyorum ama diğerleri kantinde satılıyor. İyi bir içlik al çünkü temmuzun ortasında battaniyeyle yattığımı bilirim mamakta




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laylaylaylom -- 30 Eylül 2021; 21:15:7 >
  • laylaylaylom L kullanıcısına yanıt

    hahah herkes öyle söylüyor ilk işim içlik almak oldu, teşekkürler bilgi için

  • 23 ekim için sevk belgesi ne zamana cıkar ?

  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.