Şimdi Ara

Medeniyet sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba

    Kafama taktığım bir teori var her türlü yorumu açığım

    Biz İslamiyete göre Adem ve Havva dan geldik bunlar cennette bazı şeyleri öğrenmişlerdi örneğin ağaçtan meyve yemeği falan ki cenette daha pek çok ilimi Allah ona gösterdi deniliyor bazı dini kaynaklarda

    Peki taş devri diye bildiğimiz bir çağda var bu devrin kalıntıları vs pek çok kanıtı var

    Kafama takılan sorun ne oldu da birden eksiye düştük kırılma noktası neydi yada ben mi yanlış düşünüyorum.



     Medeniyet sorunsalı







  • Bir geriye dönüş yok. Adem ve Havva (a.s) dünyaya geldi. Belli ilimler öğretilmişti. Tarım yapmak, çadır kurmak, avlanmak alet edevat yapmak. Bunlar öğretilmişti. Sanırım Kuran'da da yazıyor. Daha sonra çocukları oldu. Onların çocukları, onlarında çocuklar vs. diye devam etti. Geniş bir coğrafyaya yayıldılar. Daha sonra o insanlar bulundukları coğrafyaların gereksinimlerine göre alet üretmeye çalıştılar. Bu çalışmalar gittikçe gelişti. Bu gelişme günümüze kadar geldi ve hala gelişiyor. Öyle ateş bulundu ondan önce insanlar yemekleri pişirmeden yiyordu filan hepsi hikaye.
  • Peki cadir kurmayi vs biliyordukta neden magralarda kaldik veya cok ilkel silahlar yaptik daha donanimli alet edavatlar yapabilirdik

    mobilim yazim yanlisi olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu soruyu güvendiğim bi hocaya sormuştum. Yabancı kaynakları bu konuda güvenemeyiz gibisinden şeyler söylemişti. Üstü kapalı bi şekilde o yazılanlar yalan demeye getirdi yani. Bu konudan sonra adama güvenim sarsıldı zaten.
  • benim merak ettiğim ensest var bu olayda çünkü başka türkü olamaz
  • doga tehlikeli cadırda nasıl yasasınlr en güvenlisi magara
  • Cadiri bilen ev yapmasinida akil ederdi mantik olarak

    İlkel silah olarak yontma mizraklar falan bahsediyorum surada okun barutun tarihi kac yillik ki zaten Adem ve Havva kac bin yil once geldi bunlari cok zaman once bulmalari gerekiyordu belki de buldular

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: extácy

    Cadiri bilen ev yapmasinida akil ederdi mantik olarak

    İlkel silah olarak yontma mizraklar falan bahsediyorum surada okun barutun tarihi kac yillik ki zaten Adem ve Havva kac bin yil once geldi bunlari cok zaman once bulmalari gerekiyordu belki de buldular

    çadırla evi bir tutuyosan ordan bana senin kafandan yarım kilo sar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhcd

    benim merak ettiğim ensest var bu olayda çünkü başka türkü olamaz

    Din hocamız ilk oldukları ve başka yolla üreyemeyecekleri için Hz.Adem'in evlatlarına ensestin serbest bıraktığını anlatmıştı.

    Edit: Çadır kurmak için de malzeme lazım. Çadırı oluşturacak bezler/deriler, bunları yapmak için hayvan avlamak, hayvan avlamak için savaş aleti, savaş aleti için ağaç dallarına şekil verecek kesici taşlar vb. Yakın zamana kadar Afrikalı kabileler mızrakla maymun avlayacak kadar ileriydiler teknolojide. Eğer oradaki insanlara da dışardan(Avrupa) müdahale edilmeseydi de kendi gelişimlerini kendileri tamamlasaydılar şu an çevrelerindeki kabilelerden görerek, kendileri geliştirerek anca şehirleşmeye başlarlardı.

    5-10 yılda olacak işler değil kısaca onlar. Kim bilir insan ne zaman akıl etti yaşamak için doğadan araç/gereç/silah yapmayı. Bunlar için onlarca, yüzlerce yıl lazım. O zamanın şartları göz önüne gelirse en mantıklı seçimler belli süreye kadar mağarada yaşamaktır. Siz de neden çadır kurmadı diyosunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi göbek deliği pamukçuğu -- 28 Kasım 2013; 14:48:16 >




  • Medeniyet 0'dan sonsuza kadar gider. Ancak düz bir doğrultuda degil borsa grafigi gibi inişli çıkışlı. Bir yerde medeniyet x seviyesindeyken diğer yerde başka bir seviyede y seviyesindedir x-y=lag
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

    Bir geriye dönüş yok. Adem ve Havva (a.s) dünyaya geldi. Belli ilimler öğretilmişti. Tarım yapmak, çadır kurmak, avlanmak alet edevat yapmak. Bunlar öğretilmişti. Sanırım Kuran'da da yazıyor. Daha sonra çocukları oldu. Onların çocukları, onlarında çocuklar vs. diye devam etti. Geniş bir coğrafyaya yayıldılar. Daha sonra o insanlar bulundukları coğrafyaların gereksinimlerine göre alet üretmeye çalıştılar. Bu çalışmalar gittikçe gelişti. Bu gelişme günümüze kadar geldi ve hala gelişiyor. Öyle ateş bulundu ondan önce insanlar yemekleri pişirmeden yiyordu filan hepsi hikaye.

    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarih öncesi çağlara göre düşünürsen hubalo bubingadan öteye gidemezsin.
  • Asil sormak istedigim olayin özü binlerce yil once dunyaya geldik ve herseyi su yuzyil icindemi bulduk
    Cok daha once bulunmus olmasi gerekirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alea iacta est

    O zamanda ancak ağaçtan ev yapılabilirdi, ağaçtan yapılmış bir ev mağaradan çok daha mantıksızdır. Uzun ömürlü değildir, güvenli değildir, sağlam değildir, sıcak tutmaz vs. vs.
    Silah konusunda da bulup bulmadıklarını bilmiyoruz. Ama yazdığın şeyler akıl etmesi çok zor şeyler değil. Şiddet ile karşısındakine zarar verdiğini gören insan elbet daha sert bir cisimle daha çok zarar verebileceğini düşünebilir.

     Medeniyet sorunsalı




  • Adem e butun esyalarin isimlerini neye yaradiklarini ilmini sanatini ogretti
    (Bekara 30-33)

    Yani bu bilgileri bilen bir toplumun ev yapmayi ogrenmesi binyillar mi aldi yada ok yapmasini



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extácy -- 28 Kasım 2013; 16:53:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.