Şimdi Ara

Media centerlar hakkında birkaç sorum var (XBMC vb)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konuyu yazılım bölümüne açacaktım ama daha önceki benzer konular linux bölümüne taşınmış. Bu nedenle buraya açıyorum. Aslında işime de geldi. Çünkü linux üzerinde çalışacak media center bakıyorum temel olarak.

    dün xubuntu 64 bit üzerine XBMC kurdum. (Current Testing Release: 12.0 “Frodo” Release Candidate 2 kurdum) Acaip hoşuma gitti. htpc olarak kullandığım bir bilgisayarım var. windows üzerinde bile full hd videoları izlerken tadımı kaçıran takılmalar yaşamama rağmen bunda şakır şakır izliyorum. Çok kafam yattı bunu kullanacağım. yanlız birkaç sorunum var. bilenler yol gösterirse sevinirim.

    1) video izlerken windows media player daki gibi filmin üzerine tıklayarak, filmi durdurma devam ettirme olayını yapamadım. bir de mouse tekerleği ile sesi açma kapama olayını göremedim. ses ikonun tıklayıp açılan pencereden sesi mouse ile sürükleyerek ayarlamak gerekiyor. kullanımı pek hoş olmuyor. video playerin tuş tanımlamalarının falan yapıldığı bir dosya var mı ki bu özellikleri değiştirip özelleştirelim. ya da bir eklenti vs.

    2) diski tarattım xbmc ye filmlerin bilgilerini, afişlerini vs internetten bulup getiriyor. çok hoşuma gitti ama bazı filmleri yanlış getiriyor. onların bilgilerini değiştiremedim. örneğin cem yılmaz milenyum filmi için yabancı bir filmin bilgilerini getirip yerleştirdi. Nasıl değiştireceğim.

    3) filtre vb gibi metin alanlarında açılan sanal klavyenin üzerinde mouse ile gezinirken inanılmaz yavaşlıyor. klavyenin dışına çıkınca normale dönüyor. dolayısı ile klavyeyi kulanmak üzerindeki harflere tıklamak deveye hendek atlatmak gibi. neden olur acaba bu...

    4) linux için soruyorum; xbmc ve diğerleri arasında sizece kullanmaktan en çok hoşlandığınız ve tavsiye edebileceğiniz diğer media center ları yazarsanız sevinirim

    kolay gelsin







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.