Şimdi Ara

Media Markt - Kullanılmış, hasarlı ürün gönderdi - 3. bölüm - CHARGEBACK - Param iade edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    konuyla ilgili fikir sahibi olmanız için bölüm 1 linki:https://forum.donanimhaber.com/media-markt-kullanilmis-hasarli-urun-gonderdi-1-bolum--136898068
    konuyla ilgili fikir sahibi olmanız için bölüm 2 linki:https://forum.donanimhaber.com/media-markt-kullanilmis-hasarli-urun-gonderdi-2-bolum-chargeback--137304742

    22 Ocak 2019 tarihinde eposta ile Garanti Bankası'na gönderdiğim chargeback talebime 19 haziran 2019 tarihinde geri dönüş yapıldı ve talebimin olumlu sonuçlandığı, para iadesinin gün içinde yapılacağını belirttiler. Toplamda 1447TL'lik alışverişimin, iadesini talep ettiğim 351,96TL'lik kısmı kartıma iade edildi.

    Eğer haklı iseniz mutlaka hakkınızı arayın. Benim bu sorunu çözmek için Media Markt ile yaptığım telefon görüşmelerinin haddi hesabı olmadı. O ona aktardı, bu cevap vereceğiz dedi, şu geri dönüş yapacağız dedi ama haksız oldukları bir konuda, hem de sadece 350TL için müşteri memnuniyeti sağlayamadılar. Bekleme süresi uzun olabilir ama hiç sinir, stres yapmadan 10 dakikada hazırladığım dilekçe ile paramı geri aldım. Bakın parayı Media Markt iade etmedi. Mastercard ve Garanti Bankası, paramı onlardan zorla alıp, bana geri verdi. Nakit değil de kredi kartı ile alışveriş yapmanın faydalarından birisi haklı iseniz, ne olursa olsun, karşınızda bakkal dükkanı da olsa dünya devi de olsa, kimseyle muhattap olmadan, paranızı geri alabiliyorsunuz.

    Bu memlekette tüketici kaybetmez. Tüketici hakem heyeti olsun, tüketici mahkemeleri olsun, bu örnekte olduğu gibi bankalar ve uluslararası kart kuruluşları olsun her zaman haklı tüketicinin yanında. Bugün tüketici hakem heyetine internetten bile başvurabiliyorsunuz. Baktınız satıcı firma çözüm odaklı yaklaşmıyor 10 dakikanızı ayırıp bir dilekçe hazırlayın ve internetten gönderin. Süreç ortalama 5-6 ay sürse de sonunda hakkınızı alabiliyorsunuz.

    Bankadan gelen epostayı da ekte bulabilirsiniz.

    Media Markt - Kullanılmış, hasarlı ürün gönderdi - 3. bölüm - CHARGEBACK - Param iade edildi







  • Gözünüz aydın, iyi olmuş sonucu ama aylar geçmiş üzerinden. Bence adalet yerini tam bulmamış, media markt şöyle yüklü bir ceza almalı ki akıllansın adam olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.