Şimdi Ara

Media Markt tüketici hakem heyeti sikayetim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2.5 yil önce tcl marka 55 qled c715 modelini satın aldım 1+1 koruma paketi yaptırdım.Fakat geçen hafta ekran akması ile cihazımı perte cikarttilar neymiş tv panel değişimi satın aldigim fiyattan pahaliymis.uzatılmış garanti ve bana sadece iki buçuk sene önce odedigim fiyatin mediamarkt hediye çekini verdiler bende 5700 liraya yeni bir tcl 55 qled alamadığım için fiyatı 17 bin olmuş.Tuketici hakem heyetine şikayet ettim sizce sonuç ne olur?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolkanCOO -- 12 Haziran 2023; 8:37:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam geçmiş olsun öncelikle cihazınız muadil ürün ile değişim talep edin bence
  • Firma size dayatma yapmış ki öyle bir hakları yok.


    Ticaret bakanlığında açıkça belirtiyor.



    Tüketicilerin ücretsiz onarım hakkını kullanması halinde malın;

    • Garanti süresi içinde tekrar arızalanması,
    • Tamiri için gereken azami sürenin açılması,
    • Tamirinin mümkün olmadığının bir raporla belirlenmesi

    durumlarında tüketiciler malın bedel iadesini, ayıp oranında bedel indirimini veya imkân varsa malın ayıpsız misli ile değiştirilmesini satıcıdan talep edebilir. Satıcı, tüketicilerin talebini reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilden sorumludur.



    Bazı davalık otomobillerde bu kadar süre sonrası yeni araç talebinde mahkemeler işin hakkaniyeti söz konusu olunca firmaları haklı bulabiliyor ancak sizin konunuzda TV'nizin muadilinin ulaşılamaz olduğunu düşünmüyorum.


    Hakkınızı sonuna kadar arayın, geçmiş olsun tekrardan.





  • Kesinlikle değişim talep edin hocam

  • Şikayet dilekcemde zaten muadil bir 55 qled tcl marka bir cihaz istediğimi talep ettim.Verdikleri çek 5700 TL ve o çeke dandik markasiz 50 inç televizyon bile gelmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kabul etmeyecektiniz, kanunda tamir, birebir değişim, misli ile değişim veya para iadesi diyor, 4 seçeneğiniz var, kafalarına göre para iadesi yapamazlar, bu seçim hakkı sizindir, ülkemizde enflasyon olduğu için para iadesinde aşırı zarar edersiniz.


    Bunun gibi bir süreci ben de yaşadım, para iadesi seçtiğim için paramı aldım robot süpürge faciası yaşamıştım, bilerek para iadesi seçmiştim, onuda kredi kartına toplu olarak geri yatırdılar. Bu nedenle THH sizi haklı bulacaktır, THH'ye başvurda değişim seçeneği ile başvuru yapın, para iadesi yaparsanız aldığınız fiyatı verirler.


    Süreç biraz uzun sürecek, bilir kişi geliyor inceliyor ürünü, TV'de nasıl olur bilmiyorum.

  • ApexiRubber kullanıcısına yanıt

    Yok para iadesi zaten yaptılar ben muadil ürün alamadım o yüzden şikayet ettim para çünkü inanılmaz eridi 50 inç en dakdik televizyonu bile 8-9 bine satıyorlar.Muadil cihaz 17 bin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolkanCOO -- 14 Haziran 2023; 18:28:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VolkanCOO kullanıcısına yanıt

    Yalnız sizin cihaz 2 yıllık standart garanti süresinden sonra arızalanmış ve özel uzatılmış sigorta kapsamına girmiş. Bu sigortanın tüketiciyi koruma kanunu çerçevesinde olduğundan emin değilim. Özel şartları neyse ona bakmak lazım. THH standart iki yıllık garanti ile ilgilenir. Gerisi özel hukuk alanına girer. Bu arada uzatılmış sigortalar bir işe yaramaz. 2.5 yıl önce bu uzatma için ne kadar ödediniz bilmiyorum ama usd veya hisse senedi alsaydınız 5700 tl'den daha fazla getirisi olurdu.

  • VolkanCOO kullanıcısına yanıt

    Hocam 2 yıl sürecini kaçırmışım ben, uzatılmış sigorta çok farklı işliyor, 2 yıllık garantiden sonra arızalanan ürünün belirli bir oranı kadar para iadesi vs gibi şeyler yazıyordu araştırdığımda. THH ile süreci yönetin ben de merak ettim sonucu, bilgilendirirseniz sevinirim.

  • https://data.mediamarkt.com.tr/projects/LandingPage/cihaz-koruma-sigortasi/cihaz-koruma-sozlesme.pdf

    İmzaladığınız poliçeye ulaştım muadil cihaz maddesi var burada ürün özelliklerine yakın ürün diyor buradan yürüyebilirsiniz elinizde ıslak imzalı belgeniz mevcut ise kontrol edin.

    Tüketici hakem heyeti işinizi çözmeyecektir,bu süreçte Türkiye sigorta birliğine de elinizdeki belgelerle başvurun son çare olarak tüketici mahkemesine sureci taşıyabilirsiniz.

    Hukukçu arkadaş varsa süreç hakkında daha iyi yardımcı olacaktır

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • hibo H kullanıcısına yanıt

    750 lira ödedim hatta sordum normal garantiden daha kapsamlı diye sattılar hatta ilk sene kumandayi ben Kırşan bile yenisini veriyorlardı.Karari bekleyeceğim mediamarkt savunmasını istemişler bakalim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sukruciger S kullanıcısına yanıt

    Aynen onu yaptım hatta PDF yüklerken delil olarak muadil cihaz altını çizdim çünkü verdikleri parayla muadil cihaz alamıyorum ve hiperenflasyon benim suçum değil.Firma benden büyük beni ve benim gibi tuketicileri mağdur etmemeli


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzatılmış garanti gerçek garanti sürecini uzatan bir işlem mi yoksa mağazanın sattığı sadece adı garanti olan bir işlem mi? Size sunulan sözleşmenin koşullarını iyi okumanız lazım, 2.5 yıl geçti diyorsunuz muhtemelen size satılan ek sözleşmede kendi lehlerine olan durum yazılıdır. Normal garanti prosedürünün dışı olduğu için thh'nin karar vermesini çok olumlu göremiyorum ben şahsen. Umarım istediğinize ulaşırsınız.

  • PDF doğru ise ilgili hüküm şu şekilde :


    500 (beşyüz) TL üzerindeki tamir edilemeyecek olan Cihaz’ların tümünde Teminat kapsamında belirlenen şekilde arızalanan cihaz için cihaza fiilen ödenen ve faturada belirtilen bedeli aşmayacak tutarda MediaMarkt Hediye Kartı’na yükleme yapılır veya muadil / aynı bir cihaz ile değiştirilir.

    *Muadil Cihaz: Cihaz’ın aynısının bulunamaması durumunda, fabrika özelliklerine bakılarak aynı marka, aynı model ve aynı renk olma şartı aranmaksızın Hasar anındaki güncel piyasa değeri ile birlikte Cihaz’ın satın alındığıKDV dahil Fatura/Perakende Satış Fişi bedeli dikkate alınarak tedarik edilen Poliçe’ye konu Cihaz ile eşdeğer teknik özellikleri taşıyan yeni cihazdır.


    Bu maddeye göre ya başlangıçtaki bedel veya muadil cihaz verilmeli. Siz hasar talebinizde yazılı olarak cihazın aynısı, temin edilemiyorsa muadil cihaz istediğinizi belirttiniz mi ? Şu an C715 satışta yok. Yerine 55 C 635 vermeleri gerek. O da en ucuz 16.099 TL . Mediamarkt kendi kafasına göre 5700 TL hediye çeki ile kurtulmaya çalışmış.





  • garanti uzatma yalanlari,şaşırdık mı ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hibo H kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle yapmaya çalıştı bende o çeki kabul edip avukat arkadaşımın tavsiyesi ile o fiyata mediamarkta gidip muadil bir cihaz alamadığını belirterek tüketici hakem heyetine şikayet ettim sonucu paylaşacağım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.