Şimdi Ara

Mediatek Dimensity 9300 verimlilik çekirdekleri olmadan gelecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mediatek Dimensity 9300 verimlilik çekirdekleri olmadan gelecek
    Mobil yonga dünyasında verimlilik çekirdekleri her zaman vazgeçilmez olmuştur. Özellikle big.LITTLE olarak bildiğimiz performans ve verimlilik arasındaki geçişlerde Cortex-A5 serisi çekirdekleri her zaman karşımıza çıkıyor. MediaTek ise yeni bir trend başlatmak niyetinde.



    Mediatek Dimensity 9300 neler sunacak?



    Mobil yonga dünyasının zorlanmaya başlayan lideri MediaTek, yeni amiral gemisi yonga setini ay içerisinde lanse edecek. Dimensity 9300 olarak adlandırılacak yeni yonga seti sektörde ilginç bir trend başlatabilir.



    Ayrıca Bkz.Yazılım güncelleme desteğinde MediaTek ilk kez Snapdragon'u geçti



    Dimensity 9300 yonga setinde 1 adet Cortex-X4 ana performans çekirdeği, 3 adet Cortex-X4 performans çekirdeği ve 4 adet Cortex-A720 çekirdeği yer alıyor. Bugüne kadar alışageldiğimiz Cortex A5 serisi verimlilik çekirdeklerine yer verilmemiş. Grafik tarafında ise ARM Immortalis G720 MC12 birimi kullanılmış.



    4nm sürecinde üretilen Dimensity 9300 yonga setinin Snapdragon 8 Gen 3 yonga setini testlerde hem işlemci hem grafik olarak geride bıraktığı belirtiliyor. Bununla birlikte verimlilik görevinin sadece Cortex-A720 çekirdeğine bırakılmış olması batarya ömrünü nasıl etkileyeceği merak konusu zira yonganın mühendislik sürümünün aşırı ısınma problemi yaşadığı gündeme gelmişti.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2023/10/08/dimensity-9300-only-8-performance-cores/







  • Mediatek halleder tsmc ile beraber çalışıyorlar verimlilik konusunda sıkıntı olmaz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Verimliliğe ihtiyaç duymayan yada performans istenen cihazlarda kullanılabilir, her halükarda verimlilikten daha önemlisi aşırı ısınma sorunu olmadan gelmesi zorunlu yoksa çok bir önemi kalmaz.

  • İphone 15 pro ya rakip geliyor öyleyse alev alev

  • Mediatek yapıyorsa bir bildiği vardır g99 ve dimensity işlemcilerin tercih sebebi sadece ucuz olması değil üreticiler bunun farkında.

  • Huawei başlattı çoktan gerçi o ikitanede olsa verimlilik çekirdeği ayırıyordu

  • Mediatek candır.

  • Mediatek de Quallcom da Apple işlemcileri de aynı fabrikadan çıkıyor TSMC den. Yani üretim geometrileri, teknolojileri aynı sadece tasarımları farklı. Biri öne geçse diğeri hemen yakalıyor bundan dolayı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.