Şimdi Ara

Medikal cihaz konnektörü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Klinikte kullandığımız aletlerden birinin kablosu kırıldı. Servis 7.2v nimh batarya artı kabloya 500€ fiyat verdi kaçarak uzaklaştım. Bari soketi açıp kabloyu kısaltıp lehimleyim dedim ancak bir türlü soketi açamadım. Isıtmayı falan da denedim olmadı. Nasıl açıldığını bilen varsa yada yönlendirebilecek varsa yardımcı olursanız sevinirim: Resimleri aşağı ekliyorum. Konnektorun yarısı aluminyum pimlerin olduğu kısım ise plastik içerisi silikon yada akrilik benzeri birşeyle dolu.
    Medikal cihaz konnektörü
    Medikal cihaz konnektörü
    Medikal cihaz konnektörü
    Medikal cihaz konnektörü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bir diğer yöntem her iki taraftaki konnektörü dişili erkekli değiştirmek. Tabi bataryalar değişimli kullanılıyorsa sorun olabilir ama o konnektörle işiniz zor o sayede iyi fiyat istiyorlar zaten. Kaybedecek birşey yoksa konnektörün kapak kısmını dairesel olarak yanlarından kesip çıkartmayı deneyebilirsiniz. Akrilik tip yapıştırıcılar 60 dereceden sonra parçalanmaya başlar. Isı tabancası ile 100 derece civarında ısıtırken telli fırça ile fırçalayabilir yada ince bir saatçi ile kazıyabilirsiniz.

    Kopuk konnektörün dibinde ise bunun dışında resme göre birşey öneremem ama konnektörden çıkınca 5 cm kadar payınız varsa oradan kesilip lehimlenip ısıyla daralan makaronla kapatılır sonra daha büyük bir iki makaron üst üste sırayla ısıtılıp sağlamlaştırılabilir.
  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Konektörü değiştirmek gibi bir şansım yok maalesef. Ucundaki cihazın pimleri sabit ve cihazın aynısından 3 tane daha var değiştirip kullanabiliyoruz o seçeneği eledim. Kırık soketten bir 3-4 cm uzak ama sürekli esneyen bir yerde o yüzden o seçeneği de kullanamıyorum. Soketi açmak yada bulmaktan başka şansım yok. Sıcak havayı denedim ama pek bir değişiklik olmadı sadece kenarlardaki akrilik toz toz döküldü. Biraz makul olsa tamam ama göz göre göre de üç liralık malzemeye 2bin lira vermeye içim el vermiyor. O parayı ona versem bir hafta aklımdan çıkmaz:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi şehirdesiniz. Ben tıbbi cihaz tamir ve bakım işiyle uğraşıyorum. Aynı konnektörden yok ama forumdaşlık adına konnektörü açıp kablosunu tamir etmeye çalışabilirim ücretsiz. Yüzde yüz garanti veremem ama isterseniz detaylı görüşebiliriz. Ben Ankaradayım.
  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    Teklifiniz için teşekkür ederim. İstanbul'da ikamet ediyorum maalesef. Bu tarafta onerebileceginiz bir yer varsa daha iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef kefil olabileceğim biryer bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 16 Nisan 2017; 12:10:6 >
  • Telefon yada anakart tamiri yapanlar yapabilir mi acaba bunu??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinize alıp gidip sormanız lazım ben teklifimi yaptım daha ötesi beni aşar maalesef. Eğer güvenebileceğim başka bir çözüm olsaydı kendim uğraşmak yerine onu öne sürerdim zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.