Şimdi Ara

Meelectronics A151 . Balanced Armature kulaklik incelemesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu yaz sahilde unutmak suretiyle kaybettigim RE0 kulakligimin yerine, biraz daha f/p urunu olabilecegini dusundugum Meelectronics a151'i siparis etmistim. 3-4 gun once kulaklik elime gecti. Incelemem asagida. Fotolar netten, fikir vermesi icin.

     Meelectronics A151 . Balanced Armature kulaklik incelemesi Meelectronics A151 . Balanced Armature kulaklik incelemesi Meelectronics A151 . Balanced Armature kulaklik incelemesi Meelectronics A151 . Balanced Armature kulaklik incelemesi

    Teknik Özellikler:

    Hassasiyet: 111 dB
    Empedans: 27 ohms

    Aksesuarlar: 3 boy(small-medium-large) single flange, 1 bi-flange ve 1 triple-flange uc, kullanisli ve yeterince kucuk bir tasima kutusu ile gelen paketteki aksesuarlar bence yeterli. Silikon uclarin malzemesi umdugumdan cok daha yumusk ve kaliteli diyebilirim. Bu 5 secenekten biri mutlaka sizi de tatmin edecektir diye dusunuyorum.

    Malzeme Kalitesi: kulakligin kasasi ve housingler plastik ama dandik degil kesinlikle. Elinize aldiginizda kesinlikle pahali bir cihaz tuttugunuzu hissettiriyor. Kablosu tek kelime ile mukemmel. Orgu seklindeki kablo hem cok hafif hem de dolanma ve bukulme konusunda neredeyse sifir problem yaratiyor! Jack olarak duz kullanmislar, sanki 90 derece daha kullanisli olabilirdi ama kisisel tercih meselesi aslinda. Kablo baglanti yerlerindeki koruyucu gomlekler de kablonun uzun omurlu olacagi hissini verdi bana..

    Konfor ve İzolasyon: oncelikle dar kulak kanallarina sahip biri olarak bu kulakligin bugune kadar kullandigim en konforlu kulakici kulaklik oldugunu soylemem lazim. Nozzle cok ince ve uzun tasarlanmis, bu da daha derinlere daha az basincla erisme imkani verdi bana. Ozellikle triple flange ile kullandigimda izolasyon mukemmmel. Dis sesleri neredeyse %100'e yakin kesiyor. Bu da daha kisik seslerde muzik dinleme ve daha az yorulma avantaji sunuyor. Kulaklik inanilmaz hafif oldugu icin klasik kullanimda(kablo asagi) bile zamanla agirlik hissi olusturmuyor kulaklarda. Kabloyu kulak arkasi/uzerinden gecirerek takmak uzere de tasarlanmis olmasi hem kablo sesini yok ediyor hem de konforu katliyor.

    Test ortami: iphone + 320kbps mp3


    SES KALİTESİ - armaturlu surucu oldugu icin bir burn-in suresi/etkisi oldugunu sanmiyorum. Zaten su ana kadar seste olumlu/olumsuz bir degisiklik gormedim. Ses miktari olarak fazlasiyla yeterli. Iphone ile %80'den fazla sesi acamadim zira o seviyede bile ciddi rahatsiz edecek kadar yuksek sese ulastim.

    Bas: oncelikle sunu soyleyeyim, eger cx300-ep630 gibi bas delisi kulakliklardan keyif aliyorsaniz o vurucu baslar bu armatur kulaklikta yok. Yanliz daha once kullandigim ve baslari yetersiz olabilir diye bazilarinca elestirilen RE0'a gore baslar biraz daha dolgun. Kulaklarinizi titretmiyor ama bence olmasi gerektigi gibi.. Bas gitardan ne ses cikiyorsa onu duyuyorsunuz. Yine de r&b, dubstep vs dinleyenler, kulakici subwoofer arayanlar icin uygun degil bu kulaklik. Ama hic bas yok da degil.. Dogal bir bas sesi var diyebiliriz. Titretmiyor ama hissettiriyor, en onemlisi de altta kalan mid ve tizleri bulantilamiyor.

    Mid: Bence kulakligin en basarili olgu yer midler. Sesler cok cok temiz. Ne basla ne zillerle orselenmiyor. Cok fazla renkli degil ama bence cok soguk da degil. Gozlerinizi kapattiginizda, vokalin sesinin icinizi doldurdugunu hissediyorsunuz!

    Tiz: kesinlikle bas agirlikli dinamik kulakliklara oranla cok cok basarili. Ancak RE0'a gore biraz daha yorucu buldum.

    Sahne: Sahnesi RE0 ile hemen hemen ayni. Ne cok muazzam ne cok dar. Ozellikle akustik kayitlarda beni uzmedi ve istedigimi verdi.

    Enstrüman Ayrımı: Cok cok basarili buldugum bir baska yani da enstruman ayrimi. Armatur olmanin da avantaji ile hizli parcalarda bile kalabaligin icinde tum sesleri cok basarili veriyor kulaklik..RE0 da basariliydi, a151 bence daha da basarili..

    F/P degeri: kulakligin liste fiyati 75 usd ancak ben kampanyadan da yararlanip 55 usd(kargo dahil) aldim. Acikcasi, bu fiyatla ve verdigi dengeli ve tertemiz ses ile mukemmel bir f/p urunu oldugunu dusunuyorum.

    Sonuc: Meelectronics a151 ses kalitesini "bas miktari" veya "kulaklarinin titremesi" ile olcenler icin dogru bir secim olmaz. Ancak uygun bir fiyata, dengeli ve dogru ses duymak isteyenler icin bu fiyatiyla mukemmel bir alternatif diyebilirim. Ozellikle rock, jazz, vokal, klasik muzik sevenler icin tam bir kulak ziyafeti sunacak. Bence kulakici kulaklikta en az ses kalitesi kadar onem tasiyan "konfor" kisminda ben bundan daha iyisinin(bu fiyat seviyesinde) olmadigini dusunuyorum. Ozellikle benim gibi dar kulak kanali olanlar icin kulaklik secerken konforun onemi daha da artiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrCEO -- 27 Kasım 2011; 4:17:00 >







  • İnceleme için teşekkürler , elinize kulağınıza sağlık
  • Elinize, kulağınıza sağlık. Tipik armatür sürücülü kulaklık demek bu da. Kablo güzelmiş. Genelde üst sınıf iemlerde bu tip kablo kullanılır ama demek 100 dolar altı kulaklıklarda da olabiliyormuş.
  • İnceleme için teşekkürler..
  • Meelectronics'in kafaüstü kulaklıklarından birini alıcaktım ama unuttum.

    Nedense şu armatürlü kulaklıklarada alışabilmiş değilim.
  • Güzel bir inceleme olmuş saolun.Tipik armature müziğin her lezzetine sahip.
  • Ellerinize ve kulaklarınıza sağlık, iyi bir inceleme olmuş.

    Spor yaparken (koşu) kullanmaya uygun mu peki? Kolayca çıkıyor mu kulaktan? Bir de mikrofonik etkinin pek olacağını sanmıyorum ama ne durumda gene de sorayım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Siyah Nur


    Ellerinize ve kulaklarınıza sağlık, iyi bir inceleme olmuş.

    Spor yaparken (koşu) kullanmaya uygun mu peki? Kolayca çıkıyor mu kulaktan? Bir de mikrofonik etkinin pek olacağını sanmıyorum ama ne durumda gene de sorayım?

    Kosarken sikinti olacagini sanmiyorum. Silikon uclarla etkili bir yerlesim saglamak mumkun. Kosmadim ama uzun sure takili kaldi ve kendi kendine gevseme gibi bir sorun olmadi.

    Mikrofonik konusunda, kulak uzerinden takinca hic yok.. Lakin klasik kablo asagi takilimda dusuk sesle dinlerken mikrofonik sesleri duymak mumkun..
  • https://www.meelec.com/Articles.asp?ID=140
    A151 bugünlük 40$'a inmiş.Kelepir
  • Brainwavz m2-m3-m4 neyse ve bu Meelectronics A151'i dinlemiş birisi var mıdır acaba? Yedek olsun diye bir kulaklık alacaktım tam Brainwavz m4 alayım diyorken bu indirime girmiş...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pea.

    https://www.meelec.com/Articles.asp?ID=140
    A151 bugünlük 40$'a inmiş.Kelepir

    Kulakiçi kullanabilsem first class'ın kaybolma riskini göze alarak bile alacağım da işte, ne diyim mükemmel fırsat risk budurcular için. cc51 ve a151 bu ikisi tam melek.
  • Biraz head-fi'de baktım da sanırım Brainwavz m4 bana daha uygunmuş...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: java

    Brainwavz m2-m3-m4 neyse ve bu Meelectronics A151'i dinlemiş birisi var mıdır acaba? Yedek olsun diye bir kulaklık alacaktım tam Brainwavz m4 alayım diyorken bu indirime girmiş...

    Ben brainwavzlari dinlemedim ama hemen hemen butun kulakici yorumculari/forumlari/uzmanlari a151'e daha yuksek puan vermis M1, M2 ve M3'den.. M4 daha yeni onu bilemiycem ama diger 3'unden "bas miktari" haric daha iyi bulunms hemen her kategoride A151..

    Baslar da bence kesinlikle az ya da yok degil.. Aciklamasi zor, baslari hissetmiyorsunuz duyuyorsunuz.. Cogu dinamik suruculu bas agirlikli kulaklikta aslinda baslari hissediyorunuz ama duymuyorsunuz.. Farkli iste.. Hip hop, dubstep, club vs gibi bas miktarina ve tepkiine hassas muzikler icin belki uygun olmayabilir lakin bu a151'deki baslar cogu benzer single armatur kulakliga gore daha fazla ve belirgin..




  • Şöyle diyeyim ben genel anlamda dengeli severim sesi... Ama bass lar kesinlikle olabildiğince derin olmalı... Hani gümm deyince hissetmelisin sesi, titretmesi gerekmez...

    Yani mesela fuze+ ve cowonlarda eq ayarlarını +10.....0.....-10 şeklinde düşünürsek ben 5 band olduğunda ayarı genelde +6 +4 +5 +4 +6 gibi seviyorum... Bazen o anki ruhsal durumuma göre (ikizler burcu zevk değişimleri sık oluyor) bas yada tizde az daha artışlar olur... Daha fazla bandda aradakileri kafama göre aşağı yukarı oynatırım.. Bas orta ve tiz tepeleri gibi ayarı seviyorum... iPhone 4 ve iPod Video 5.5 Gen'de de caz ayarını kullanıyorum...


    Head-fi de m4 için baslar epey derin ve orta sesleri de örtmüyor falan demişler ondan m4 daha uygun gibi dedim.. En iyisi ikisini de alıp beğendiğimi tutmak sanırım...


    Zaten şu an westone 3 ile sm3 arasında karar aşamasındayım bir de bunları denerim yedek için... Bu arada keşke cc51p modelinde de indirim olsaymış, beyazı tam iPhone 4 içinmiş, çok şık...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi java -- 29 Kasım 2011; 1:19:18 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: java

    Şöyle diyeyim ben genel anlamda dengeli severim sesi... Ama bass lar kesinlikle olabildiğince derin olmalı... Hani gümm deyince hissetmelisin sesi, titretmesi gerekmez...

    Yani mesela fuze+ ve cowonlarda eq ayarlarını +10.....0.....-10 şeklinde düşünürsek ben 5 band olduğunda ayarı genelde +6 +4 +5 +4 +6 gibi seviyorum... Bazen o anki ruhsal durumuma göre (ikizler burcu zevk değişimleri sık oluyor) bas yada tizde az daha artışlar olur... Daha fazla bandda aradakileri kafama göre aşağı yukarı oynatırım.. Bas orta ve tiz tepeleri gibi ayarı seviyorum... iPhone 4 ve iPod Video 5.5 Gen'de de caz ayarını kullanıyorum...


    Head-fi de m4 için baslar epey derin ve orta sesleri de örtmüyor falan demişler ondan m4 daha uygun gibi dedim.. En iyisi ikisini de alıp beğendiğimi tutmak sanırım...


    Zaten şu an westone 3 ile sm3 arasında karar aşamasındayım bir de bunları denerim yedek için... Bu arada keşke cc51p modelinde de indirim olsaymış, beyazı tam iPhone 4 içinmiş, çok şık...



    Senin kulaklığın UE TF10 abi. Bu eq ayarlarında sesi var, nötr eq'da hemde...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Siyah Nur

    quote:

    Orijinalden alıntı: java

    Şöyle diyeyim ben genel anlamda dengeli severim sesi... Ama bass lar kesinlikle olabildiğince derin olmalı... Hani gümm deyince hissetmelisin sesi, titretmesi gerekmez...

    Yani mesela fuze+ ve cowonlarda eq ayarlarını +10.....0.....-10 şeklinde düşünürsek ben 5 band olduğunda ayarı genelde +6 +4 +5 +4 +6 gibi seviyorum... Bazen o anki ruhsal durumuma göre (ikizler burcu zevk değişimleri sık oluyor) bas yada tizde az daha artışlar olur... Daha fazla bandda aradakileri kafama göre aşağı yukarı oynatırım.. Bas orta ve tiz tepeleri gibi ayarı seviyorum... iPhone 4 ve iPod Video 5.5 Gen'de de caz ayarını kullanıyorum...


    Head-fi de m4 için baslar epey derin ve orta sesleri de örtmüyor falan demişler ondan m4 daha uygun gibi dedim.. En iyisi ikisini de alıp beğendiğimi tutmak sanırım...


    Zaten şu an westone 3 ile sm3 arasında karar aşamasındayım bir de bunları denerim yedek için... Bu arada keşke cc51p modelinde de indirim olsaymış, beyazı tam iPhone 4 içinmiş, çok şık...



    Senin kulaklığın UE TF10 abi. Bu eq ayarlarında sesi var, nötr eq'da hemde...

    UE Super-Fi 5 Pro kullanmıştım gayet memnun da kalmıştım ama maalesef fit sorunu oluyor bende... Tek satma nedenim de buydu zaten... Kulaklarım küçük hemen her kulaklıkta small adaptör kullanıyorum daha küçüğünü de aradığım oldu bazı markalarda... UE TF10 da da muhtemelen sorun olacaktır... Yoksa çok önceden deneyecektim aklımdaydı...


    Valla ben niyeti bozdum hanıma da dedim bak 1100 dolara kulaklık alacağım, tamam dedi... Şimdilik bir yolunu arıyorum sanırım sipariş verip yaptıracağım sonra pasaport çıkartıp gidip usadan şahsen teslim alacağım kulaklığımı... Yoksa gümrükte gömerler beni... Onlara vereceğim parayla Adios kartımla uçak bileti alırım... Bekle beni Unique Melody Miracle... Resme bakın yaw sırf şekli yeter...



     Meelectronics A151 . Balanced Armature kulaklik incelemesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi java -- 29 Kasım 2011; 1:39:30 >




  • @java: Abi custom işinde iyi araştırmak gerekiyor. O fiyata çıkmışken JH modellerine de bakabilirsiniz. Ama en kralı ve son noktası da custom...

    TF10'a gelince; benim de kulağım sizinki gibi, small uç bile bazen büyük gelir. Büyük ihtimal siz de benim gibi fit sorunu yaşarsınız TF10'da.
  • @java

    Hocam bir de westone es5 i araştırın..
  • Bir haftadan fazla oldu bunu kullanmaya başlayalı..
    Hifiman RE0'dan sonra onun yarı fiyatına aldığım bu Meelec beni şaşırtmaya devam ediyor.
    İnternetteki diğer yabancı yorumcular falan ne yazmış umrumda değil çok.. Bu kulaklık balanced armature ama Meelec mükemmel bir iş çıkartmış ve baya ciddi bas eklemeyi becermişler.. Stok gelen single flange'ler ile kullanınca neredeyse hiç bas yok.. Çok zayıf ve tipik bir BA görüntüsü var.. Lakin Bi-flange ile bas geliyorum diyor.. triple-flange ise benim için inanılmaz bir süpriz.. Bu kadar temiz ve güçlü bas bir armatür sürücüde pek ummadığım bir özellikti..

    Çokça dinlediğim Jazz, Klasik Müzik ve Soft Rock düşünerek dengeli ses vereceğinden emin olduğum bu A151'i seçmiştim. O konuda beni yanıltmadı zaten.. Enstrüman ayrımı, hızı vs çok çok başarılı.. Bas'dan fedakarlık edecez demiştik ama bu melek triple-flange ile gayet fazla ve güçlü ve temiz bir bas veriyor.. Şu an Fifty Cent yıkılıyor yani kafamın içinde.. Arada sırada bunları da dinlemek istediğimizde bizi üzmez bu melek :)

    RE0'a göre kesinlikle çok daha iyi baslara sahip. Tizlerde RE0 daha başarılı idi ama genel sahne genişliği, enstrüman ayrımı ve temizlik konularında kafa kafayalar.. Yani bana RE0'ı kaybedince bir kulaklık tanımla deseler herhalde "azcık tizlerden verelim basları güçlendirelim ama meşhur ses temizliğini bozmayalım" derdim.. Tam isabet olmuş a151

    Zaten sağda solda 79 usd için bile f/p olarak "bedava" diye yorumlanıyorken dün yaptıkları 39.90 usd kampanyası baya manyak bişeydi, umarım benzer kulaklık arayanlar yararlanabilmişlerdir. Ben kargo dahil 55 usd mal etmiştim ama helal olsun yani her kuruş :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrCEO -- 30 Kasım 2011; 1:10:45 >




  • Cx 300 II,Cx 200 II,Ep 630 ve Portapro kullanmış biri olarak bu kulaklık hakkında şunu merak ediyorum:Bu kulaklık,kullandığım kulaklıklarla dinlediğim şarkılarda daha önce duymadığım detayı verebilir mi?Mesela;bu kulaklıkla(A151),atıyorum,Kurtlar Vadisi-Uzun Yol parçasını dinlerken "Vay anasına burda böyle bir ses de mi varmış?" der miyim?Hasılı,hadi kulak içi kulaklıklarımı geçtim Portapro'yla daha önce duymadığım bir detayı bununla duymam mümkün müdür?Şimdiye dek satın aldığım çalardan,kulaklıktan,amfiden tek istediğim daha önce duymadığım bir detay duymaktı.Bu kulaklık iyi ve nokta atışı bir seçim olur mu?Arşivimde olan herhangi bir parçada duymadığım herhangi bir detayı duyduğum zaman artık hiçbir şey dinlemeyeceğim,almayacağım...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.