Şimdi Ara

MEF Üniversitesi nedir, nasıldır? Arkadaş hücresi anlatıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
3
Favori
2.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar dostlar. "özel üniversite yazdım paramız yokmuş" konusundan hatırlayanlar olacaktır, yksde yaşadığım talihsiz olaylar sonucu 100k sıralama yapmam ve mezuna kalma seçeneğimin olmaması nedeniyle %50 burslu MEF elektrik elektronik yazmıştım. Final haftasına yaklaşırken okulla alakalı bilgilendiric bir konu açmanın zamanı geldi.


    Öncelikle bu okul bazılarının hunharca savunduğu gibi yeditepe, özü klasmanında değil hatta yakın bile olduğunu düşünmüyorum. İnternette okuduğunuz her şeye temkinli yaklaşın ama bu okulla ilgili olanlara karşı ekstra temkinli olun. Reklam için büyük çaba sarf edildiğini düşünüyorum hatta bu forumda denk gelmişsinizdir bazı yorumlara.


    Kampüsten başlayalım, çok bilgi kirliliği var okulun kampüsü hakkında herkes küçük vesaire diyor. Okulun kampüsü küçük değil arkadaşlar. Okulun kampüsü yok. Tüm üniversite tek bir binadan oluşuyor, binanın önünde de mahalle arası çocuk parkı büyüklünde ufak çimenlik alan var. Evet bu kadar. Tek binadan oluşuyor dedim bina hakkında da bilgi vereyim. Uniq İstanbul denilen bir alışveriş merkezi var bilenleriniz vardır, MEF binası eskiden uniq istanbulun bir parçasıymış. Daha sonra üniversiteyi kurmak için alışveriş merkezinin yarısına yakın bir kısmı satın alınıyor ve mef üniversitesi oluyor. Uniq ile binalar hala birleşik ama kapılar girişler vesaire iptal edilmiş. Üniversite binamız böyle yani, bazılarınız diyecektir; ee çok küçük değil mi? Evet haklısınız oldukça küçük.


    Öğrenci kitlesi. Benim en çok hayal kırıklığına uğradığım kısım bu oldu. Tanıtım günlerine gittiğinizde binayı gezebilir, akademisyenler ile tanışabilirsiniz ama öğrenci kitlesini bilemiyorsunuz maalesef. Lise 5 arkadaşlar, çoğunluk dersleri umursamıyor, tikky diye tabir edilen kitle çok fazla. Özel üniversiteler ile ilgili şöyle bir geyik vardır işte burslu olsanız bile sınıf farkını hissetmiyorsunuz, ben kaç yıldır okuldayım hangi arkadaşım burslu burssuz onu bile bilmem vesaire. Burada işler öyle değil, sınıf farkını hissediyorsunuz. Ring otobüsünde yeni tanıştığınız çocuk 5dk sonra alakasız şekilde macbook prosunun ekstra özelliklerine kaç para verdiğini anlatmaya başlayabiliyor  Kendimce bu durum hakkında çıkarım yaptım. Okulun ücretleri diğer okullar kadar yüksek değil ama çok düşük de değil. Bu nedenle tercih eden kesim genellikle elit zengin kısım değil de sonradan görme kıro varlıklı kısım oluyor. Tam ifade edebildim mi bilmiyorum ama anlamışsınızdır herhalde. Kız erkek fark etmez okulun %70e yakın kısmı sadece ortam peşinde diyebilirim. Üniversitede illa olacak bunlar asosyal birisi değilim ama diyorum sadece buna çalışır mı insanların kafası ya? Buraya gerçekten eğitim almak amaçlı gelen arkadaşlar, hayal kırıklığına uğrayacaksınız. Öğrenci kitlesi nişantaşı ayarında.


    Akademisyenler ve eğitim kalitesine gelirsen bu kısım biraz değişik. Okulun imkanları çok az, laboratuvar sayısı yetersiz örneğin yeditepede sanırım elektrik elektronik için 9 lab vardı burada ise sadece bir tane. Lab ekipmanları da dökülüyor. İmkanların yetersiz olduğunu hissediyorsunuz yani. Diğer açıdan çok iyi öğretmenler var. Okulun en güçlü yanı bu olabilir.


    Şimdilik aklıma gelenler bunlar sorularınızı yazarsanız cevaplayıp konuya eklerim. Aklıma geldikçe editleyeceğim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arkadas Hucresi -- 23 Temmuz 2022; 18:45:39 >







  • Okul değiştirmeyi düşünüyor musun?
  • Hocam bence Bilkent Sabancı Koç hariç kalan özel okulların hepsi ticarethane mantığı ile dönüyor he devlet ünileri çok mu iyi ? 15 20 tanesi hariç onlar da bi işe yaramıyor kısaca Türk eğitim sistemi berbat bi şey ama elimizden geldiği kadar derslerimize asılmalıyız yine de.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gainzzz34

    Hocam bence Bilkent Sabancı Koç hariç kalan özel okulların hepsi ticarethane mantığı ile dönüyor he devlet ünileri çok mu iyi ? 15 20 tanesi hariç onlar da bi işe yaramıyor kısaca Türk eğitim sistemi berbat bi şey ama elimizden geldiği kadar derslerimize asılmalıyız yine de.

    yeditepe , özyeğin de üzmez iyidir

  • Guest-4h062020 G kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle. Bu yıl sonu deneyeceğim neresi tutarsa

  • Hocam orası öyle de mef burslu ceng 11k ile kapatmış yazıktır günahtır insan niye kendine yazık eder böyle?

  • öğrenci kitlesine yapabilecek bir şey yok. bizde de var öyleler. aldıklarının fiyatıyla övünen görmedim de tek derdi ortam olan bi ton insan var. ama bunu itü gibi devlet okullarında da (en çok arkadaşım itüde olduğu için itü diyelim) görebilirsin hocam. bunlardan kaçış yok.


    lab konusunda ben şu ana kadar tek lab gördüm o da fizik labı benim bölüm çok lablık olmadığı için bir şey diyemeyeceğim ama beklentiyle alakalı sanırım.


    eminim ki dersi takan insanlar vardır. onları bulmaya çalışın belki bulmuşsunuzdur da. Bir de bana kalırsa tikkylerin olması derse gelmedikleri sürece bazı açılardan yararlı sınıf 30 kişi diyelim 20 tanesi tikky olsa 10 kişilik sınıfta rahat rahat sorunu sorarsın daha etkin öğrenirsin


    son olarak kampüs konusunda yapabilecek bir şey yok bildiğim kadarıyla mefin arkasında çok büyük sermayeli şirketler yok o yüzden yakın zamanda büyük bi kampüse geçemeyebilirler. (belki de hiç geçmezler) ama benim mefteki arkadaşım itü kampüsüne gidiyor hep siz de deneyebilirsiniz  





  • Arkadas Hucresi kullanıcısına yanıt
    Anlamak güç hocam
  • Sakaryaya gitseydin keşke. Tutmuyor muydu?

  • istanbulda kalmak zorundaydım hocam

  • Arkadas Hucresi kullanıcısına yanıt
    Aile yanı mı hocam eğer öyleyse eksileri ve artılarını yazar mısınız hocam ben de İstanbul’dayım ama şehir dışına mı çıksam yoksa burda aile yanında mı kalsam diye düşünüyorum bazen
  • Mefte yüksek lisans yapıyordum, bıraktım(online derslerimin tamamını verdim) okulla ilgili yorumlarımı paylaşayım kendi adıma belki insanlara ulaşır, dersler geç saatte bitiyor ve işten çıkıp gitmeniz büyük zaman kaybı çünkü Mef'in bulunduğu yer ulaşıma yakın filan değil, buz gibi havada akşamları otobüs beklersiniz ringleri akşam çalışmıyor. Yani lisans öğrencisi de olsanız akşam kalayımda kütüphanede takılayım, etkinliğe katılıp geç çıkayım vs. zor ve yorucu olur. MEF bir üniversite değil, bir profesyonel öğretim kurumu, bir şirket gibi düşünebilirsiniz. Parasıyla çeşitli hocaları getirttikleri için hocalar sizden çok şey bekliyor olabilirler nedense ve bazı hocalarının çeşitli bölümlerinde ciddi egoist olduklarını gözlerimle de gördüm. Maruz kalan öğrenciler kendileri paylaşıyor zaten okulun google yorumlarına bakıp anlayabilirsiniz. Okul aşırı pahalı, yemekten kafesine her yer pahalı, yandaki migrostan yarım ekmek sandviç yaptırıp yiyordum daha ucuza geliyordu. Yabancı dilinizi iyice geliştirin, mesleğinizle alakalı en az sertifika alın MEF'e ödeyeceğiniz parayla da kendinize yatırım yapın derim. Kesinlikle uzak durun.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.