Şimdi Ara

MEGANE 2 Cinayet sebebi arıza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar; aracım 1.6 benzin/lpg
    Bir sabah kartı takıp marşa bastığımda aracım çalışmadı, boğulma şeklinde ses geldi ve ateşleme yapmadı. dakikalarca denedim, en sonunda araca hız verip vurdurma diye tabir edilen yöntemi uyguladım(çünki gelen ses bogulma sesiydi), olmadı tabi ama sonrasında marşa bastım ve aldı. fakat bu sefer, çalıştıktan 10 sn ye sonra istop etmeye başladı. boşta gaz vererek 4,5bin devirlerde tuttum biraz, bırakınca dalgalanma oldu rölantide, az gaz verip kalkmaya çalışıncada istop ediyor, sürekli 3bin devirde kalkmak zorunda kalıyorum. gaz verdikçede kelkiyor. elektrikçide pc de enjektör ve kaptör arızaları çıktı, sildik ve hiç bir sorun yok. 2gün sonra tekrar bogulmalı calışma tekrar vurdurma ile zorlayarak çalıştırıp aynı sorun. abartmıyorum 8,9 kere hata sildim. 2 ay kadar yapmadı ama tekrar başladı, ve biraz zorladım enjektör kontrol et yazısı ve servis yanıyor, hata sildirince düzeliyor ama sabah hep aynı. motorcu, elektirkçiye, elektrikçi, lpg ciye gönderiyor kafayı yiyecem, gazı iptal ettim ilkinde benzinde kullandım bir süre ve tekrar gaza geçtim 2 ay hata vermedi bu seferde verince yine lpg iptal ettim hata sildirdim ama benzinde de yapıyor, ve enjektör hatası veriyor. böyle saçma sapan hatayla uğraşan arkadaş varmıdır. 2bin tl enjektöre bayılmak istemiyorum belki kolay yolu vardır, ustalar ustayım diye geçinip sadece yenisiyle değiştirmeyi biliyorlar. yardımcı olursanız çok sevinirim.







  • Geçmiş olsun. Ben katil olmadan sattım kurtuldum, hayatımda bindiğim en berbat arabaydı, ayda bir sanayiye gider tamircilerle yakın arkadaş olurdum. 3 yıl kullandım ve mal gibi enayi gibi toplam 6000 tl kadar bir para harcadım. başka araç almak için imkanım olmadığı için de değişemedim. en sonunda lanet okuyarak gelen ilk kişiye sattım aracı. Bu araçların kronik problemleri saymakla bitmiyor. şikayetvar,com a defalarca şikayet yazdım. tek kurtuluş yolu bu aracı elden çıkarmak.
  • Her arızada sanayide bu araçlarda bu hastalık lafından bıktım, hastalıklı bir araç:) ama çok yakışıklı ve bir okadar kullanması zevkli bir araç, 5 senedir keyifle kullanıyorum fakat can sıkmaya başladı arızaları, button ve bujileri değiştirdim beyni sıfırladım umarım bu kez düzelir arıza, yoksa yakacam:)
  • Arızam hala devam ediyor, fikri olan yokmu; kısaca sorun.
    sabahları araba boğulmuş gibi ses çıkarıyor, zorlayınca çalışıyor. zorlamadan sonra ilk çalışmada devir 1000 lere yükseliyor, tekrar start stop yaptıgımda 10sn de stop ediyor. arabayı gazlayıp devirleri 4000,5000 lerde tutunca stop etmıyo, kalkışlarda 3000devirlerde oluyo altında stop ediyor, pc ye baglandıgında kaptor ve enjektör arızları çıkıyor. hataları silince araçta hiç bir sorun kalmıyor, takii ertesi sabah marşa basana kadar.?
  • bobinlere baktırdınız mı?
  • KAPTÖR ARIZASI OLABİLİR BENDEDE YAPIYORDU SABAHLARI MARŞ ALMIYORDU. USTAYA GİTTİM KAPTÖR YADA AKÜ DEĞİŞMESİ GEREKİYOR DEDİ.

    AKÜYÜ DEĞİŞTİM BAYA SORUN YAPMADI AMA SONRASINDA TEKRAR YAPMAYA BAŞLADI KAPTÖRÜ DEĞİŞMEDEN SATTIM :)

    Bİ SEN ARAŞTIR İSTERSEN.
  • gtu G kullanıcısına yanıt
    böyle sıkıntılı arızalarda yetkili servise gitmelisin. özel servise gidersin, adam beceremez. ben şunu yaptım ama şunun da yapılması lazım diye yollar para verdiğinle kalırsın. yetkili servis bir şekilde çözmek durumunda. ama yetkili serviste de gereksiz parça değiştirseler bile o da gerekliydi derler mutlaka. ben hiç o parçayı boşuna değiştirmişiz geri alalım dediklerini görmedim malesef... :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.