Şimdi Ara

Megane 2 Hararet Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Megane 2 Hararet Sorunu


    Megane 2 Hararet Sorunu





    Öncelikle cümleten selamın aleyküm. Az evvel başıma şöyle bir olay geldi bir müddet bayır çıktıktan sonra arabayı park edip stop ettim. Hararet 90 derecenin 1 çubuk üstüne çıkmıştı stop ettikten sonra fark ettim. 10 dk işimi halledip geri döndükten sonra kontağı açtım ve ilk fotoğrafta görüldüğü gibi çalışmayan arabada 1 çubuk daha yükseldiğini gördüm. İlk fotoğraftan en fazla 10 dk sonra ikinci fotoğraftaki gibi normale döndü. Sizce termostat mi kafayı yedi yoksa hararet mi yaptık? Teşekkür ederim şimdiden. (Fan çalışıyor, radyatörde su var)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Aleyküm selam,
    Gösterge sınıra kadar gelmiş ve fan açmışsa soğutma sistemi görevini yapmış demektir. Yokuş çıkmış hava da fazlaca sıcak olabilir. Ama radyatörde su olmasın antifriz olmasına dikkat edin. Yoksa da soğutma sistemini yıkatıp antifriz koydurun. Sıcağa karşı antifriz koruma sağlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım conta falan yakmamışsındır. Dikkat et bakalım tekrar yapacak mı? Suyun miktarı da önemlidir. Tam diyorsan termostat ve devir daim ilk akla gelenler. Eğer aracın önünü hava alamayacak kadar tıkamadıysan hararet yapmaması lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motor sogutma suyu sıcaklık arttıkça içeride belli bir basınç oluşturur. Siz aracı durduğunuzda soğutma suyunun belli bir dereceye kadar yükselmesi normal. Reno grubunda stop edince fan açıyormu bilmiyorum. Ancak çalıştırınca fan görevini yapmış. Herhangi bir problem yok bence.

    Aracınızın çalışma sıcaklığını bilmiyorum tabiki.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam devirdaim paletlerin yıpranmış olabilir…Normal zamanda sorun olmaz ama rampa vs gibi yüke bindiği durumlarda basıncı yetersiz kalabilir…Su hattında ufak bir tıkanmada varsa benzer belirtiler olur…Devirdaimle termostattan başlayarak inceletin hocam…

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.