Şimdi Ara

Megane 3 turbo problemi ve arıza lambaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar

    2010 model megane 3 1.5dci 105hp aracımda bugün garip bir olay yaşadım.Hızlanmak için gaza bastım, yaklaşık 160km/h hıza ulaşırken birden enjeksiyonu kontrol edin,egzoz emisyonu kontrol edin ve hız regülatörünü kontrol edin arıza lambalarını yaktı.İlk iki lamba turuncu yanarken hız regülatörü beyaz yandı. Bunlar yaşanırken motorda ne bir tekleme ne güçten düşme ne yavaşlama hiçbir sorun yaşamadım hatta araç hızlanmaya devam ediyordu.Lambalar sönmedi ve gün içerisinde yetkili servise götürdüm. Servis arızanın tespitinin uzun süreceğini birden fazla hata verdiğini aracı bir süre bırakmamı söyledi. 5 saat süren arıza tespiti sonrasında servis turbomun bozuk olduğunu, değişmesi gerektiğini, yüke binince aşırı basınç verdiğini (normalinden 0.5 bar fazla) bununda motorda bu uyarıları verdiğini söyledi. Aracı çok zorlamamam gerektiğini intercooler ve hortumları patlatabileceğini vede sadece 6. viteste üst devirlerde yaptığını ekledi.Aracı teslim aldıktan sonra biraz zorladım arıza lambaları yanmadı ama 6.vites üst devirlerde denemedim. Servisin söylediği bana pek mantıklı gelmedi. Daha önceden böyle bir sorun veya arıza ile karşılaşan var ise tecrübelerinden faydalanmak isterim.Bu arada yakıtı sadece shellden alıyorum ve aracımın bakımları eksiksiz yetkili serviste yapıldı.8000 km önce ağır bakım yapıldı triger ve mazot filtresi değişti. Şimdiden teşekkür ederim.







  • merhaba konunun üzerinden bir yıl geçmiş ancak benzer durum benim de başıma geldiği için şimdi yazıyorum. benim de aynı şekilde araçla biraz yüksek devir gittiğimde aynı arızayı bana da verdi. usta bilgisayara bağladığında sorunun elektrovana veya turbo basınç sensöründen olabileceğini söyledi. ikisini de değiştirdik ama yine sonuç aynı. bi kaç gün içinde tekrar ustama gideceğim(usta yetkili servisin eski ustası). siz sorununuzu çözebildiniz mi acaba?
  • Turbo da mekanik sorun var. Sökülüp bakılacak. Durumuna göre tamiri yapilir, ya da yenisi gerekebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatih_ogu F kullanıcısına yanıt
    Merhaba, Yaklaşık 1.5 ay geçmiş sorunuzun üzerinden yeni cevap verebiliyorum. Sorunum turbo ve elektrovana kaynaklı çıktı ilk olarak turbo söküldü yapılan kontrollerde wastegate takılarak çalıştığı bazenleri açık kaldığı ve mil yataklarının bozulduğu pallerin turboya sürterek zarar gördüğü gözlemlendi. Turbo tamir oldu sorun tam olarak giderilmedi. Sonrasında aracın gaz verip bırakır gibi çalıştığını gördüm. Elektrovana değişti ve sorun çözüldü yaklaşık 25000 km oldu sıkıntısız olarak kullanıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.