Şimdi Ara

MEGANE II BÖLÜMÜ (292. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.027
Cevap
139
Favori
3.055.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 290291292293294
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cauchyhua

    MERHABA ARKADAŞLAR...2 YIL ÖNCE 2004 MEGANE DYNM SAHİBİYDİM..6 AY KULLANIP SATMAK ZORUNDA KALDIM..
    SİMDİ İSE 2005 MEGANE II DCİ ALMAK ÜZEREYİM..ARABA 75 BİNDE...VE 80 BEYGİR..ARANIZDA KULLANAN VEYA BİLGİSİ OLAN VARSA,BİRİKİMLERİNİ PAYLASMAK İSTERİM..BAKIM MASRAFI NEDİR,KAC BİNDE BİR BAKIMA GİRER,TAVSİYE EDERMİSİNİZ?(OZELLİKLE 80 BEYGİR OLMASI SORUNMUDUR?...)
    SİMDİDEN TESEKKURLER...


    aman km.sinin orjinal olmasina dikkat et. 60bin km.de agir bakimi yapilmis olmasi gerekiyor. 100 bg olsa daha iyi elbette ama 80 bg.de yeterli, turbo sagolsun




  • @Biotech KM ORJİNAL,ONDA SORUN YOK..80 BEYGİR YETERLİ DİYORSANIZ EYVALLAH..ZATEN SAKİN KULLANICIYIM,MALUM AİLE BABASIYIZ...
    ALACAGIM MODEL 1.5 DCI DYNM..BENİM ESKİ MEGANIMDA 2004 BENZİNLİ DYNM Dİ..ACABA DONANIM FARKI VARMIDIR?
  • benim aracimda 2005 model, donanim farki yok. sadece dikiz aynasi otomatik kararanlardan olmayabilir (benimkinde yok mesela) birde 2006ya dogru olanlarda atermik cami kaldirmislar sanirim. icine siniyorsa, bakimlari yapilmissa gonul rahatligi ile alabilirsin bence, hayirli olsun simdiden
  • 80 beygir sakin kullanımda işini görür, daha yeni bir memleket turu attım ve araç yükten yere vurmuşken resmen dağa tırmandım altı vurması dışında hiç bir yerde takılmadı. sadece ani sollamalarda kısamesafede hızlanmada beygir birazda fazla olsun diyorsun ama buda çok enderdir.


    ---

    evet sigorta atmış arka spotrandan biri patlamış. ön far lambası patlakmış. (değiştirirken eleman meganın yan sanayisi olduğunu söyledi)
    yedek sigorta vardı araçta arka stop ve sağ ön ampüle 20 ytl verdim (Fazla geldi).
    ve sol ön lastiğime yine vida girmiş. 5 ayda resmen 7. kez lastikçiye girdim
  • eskiden benzer bir sorun bizim de basimiza gelmisti de, oradan tahmin etmistim.

    gecmis olsun, yine 20 ile iyi kurtarmissin, ya xenon far olsaydi???
  • adam çok ısrar etti hazır sokmüşken gel xenon takalım diye ama kandıramadı.
    ---
    ve hafta sonu maceram. tamı tamına 5 saat araçla ugraştım...
    normalde kolonları takmak en fazla 1 saat.
    13cm lik JVC kolon

    arka kapı üst doşeme (deri olan kısım) bu parçayı çıkartmak için öncelikle kapı açma mandali içindeki vidayı ve cam açma mekanizmasının içindeki vidayı çıkartıyoruz. geri kalan kısım tırnaklı, düzgün çekince geliyor. çok zorlamayın kırılabilir.

    üst döşemenin çıkartılmış hali, kapı açma mandalı ve cam mekanizma mandalı geçmeli yani ayrıca onlarda çıkartılabiliyor.

    kolonu beşekilde de takabilirsiniz ama alttaki vidaya ulaşmak biraz zor oyüzden büyük olan döşemeyide söküyorum.
    öncelikle en alttaki büyük olan vidayı ve sonrasında döşemeyi sabitleyen iki vidayıda çıkartıp döşemeyi aşağıdan yukarıya doğru ittirerek çıkartıyoruz tırnaklar en kolay bu şekilde yerinden çıkıyor.


    pilastik döşemeyi tutan tırnaklardan birtanesi,


    işte arka kolon için boşta duran kablo. boşte derken sallanmaması için kapı döşemesine monteli duruyor tırnaklarını açınca kolayca çıkıyor. kalloları kesmektense ucundaki beyaz plastikleri kırdım. ek kablo bağlaım. kablo boyu aslında yeterli ek kabloyada gerek yok ama ben birkere ek için kablo kesmiştim boşa gitmesin diye bağladım.






    ve işte yeni mp3 çalar,
    aslında ilk takıldığında üst eski kaset çaların yerindeydi ve şimdiki yeride göz olarak kullanılıyordu. ama kenar çerçevesi olmadığı ve yerine küçük geldiği için biraz kötü görünüyordu. gözüm bir türlü alışamadı. kolonlara el atmışken eski kaset çaları yerine takıp mp3 çalarıda bir attaki göze taktım. alt kısım üstyekine göre birazdaha dar ve kenarları kötü durmuyor tam oturdu. yanlız artık çok fazla kullandığım göz yok.
    kaset çalar tam oturmamış görünüyor şimdi farkettim akşiama ufak bir operasyondaha yaparım.
    altta olduğu için ve kafasını çıkartınca dışardan bakıldığında pek göze gelmiyor. buda hırsızlar için bir önlem olabilir. en azından sadece kaset çaları çalacak bir hırsızda yoktur.







    ve son olarak orta göstergenin olduğu plastiği temizleme amaçlı yerinden çıkarttım altı baya bi tozluydu. orada üstten bakıldığında gosterge ile cam arasında küçük bir yuvarlak var o yuvarlağa alttan gelen bir kablo bağlı ve ne işe yaradığını çözemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rizeli -- 14 Ekim 2008; 10:55:11 >




  • valla 80 beygir oluşuna bakmıcaksın motorun torkuna bakıcaksın . mühendisler iyi motor yapmışlar okadar yokuş çıkıyorum 4. vitesle devir düşük olsa dahi atak bir şekilde çekiyor 1 haftadır izmir -kuşadası yapıyorum hergün yani mazotlu oluşu ve konforu birdaha iyiki almışım dedirtti . 100 beyfirler biraz daha fazla yakıyor diye biliyorum . hız istiyorsan 100 luk ama 80 liğide hafife alma tek fark turbosu küçük 80 lerin 100lüklerin turbosu büyük birde 135 bglikler var onlar türkiyede yok . + rizeli kardeşim dikiz aynasına bir tane nazar boncuğu tak geçmiş olsun ;) bu arada sunroofun en arkadaki sağda ve solda duran bagajın ordan çıkan o pilastik ayaklar nasıl çıkıyor bilen varmı ?
  • Rizeli güzel paylaşım teşekkürler. arabanın iç döşeme rengini çok beğendim güle gülle kullan ;)
  • Rizelibende once fotolara bakarken senin dedigin gibi
    quote:

    altta olduğu için ve kafasını çıkartınca dışardan bakıldığında pek göze gelmiyor. buda hırsızlar için bir önlem olabilir. en azından sadece kaset çaları çalacak bir hırsızda yoktur
    dusunmustum aynen. daha az goze batar olmus bence de kafasi ciktiginda. eline saglik guzel olmus valla

    n95master sanirim sunroof'a bir operasyon duzenleyeceksin hallerdersen bizimle de paylas




  • RİZELİ anlatımın süper arkadaşım tebrikler ama bende o kadar gabiliyet varmı bilmiyorum sökebilirmiyim ön sağ taraf ampulu bile deüiştriremedim sağ tekerin üstteki plastiği aldım o kadar kıl yere koymuşlarki gözle görülmüyor kaputu açtım yinede zor kablo nasıl sökülüyor denedim sökemedim sanayiye gittim 10 ytl bayıldım taktılar..
  • eyvallah @n95master,

    yeni hedefim torpidoyu söküp polen filitresini değiştirmek

    konsolun üst ortasındaki gösterge arkasında bir kablo var orayı sökünce gördüm son resimde görünüyor ne işe yaradığını biliyormusunuz?


    birde şirketteki arkadaşım TWEETER koy iki tane daha iyi ses alırsın diyor. şimdi fiyatlarına baktım 10-15 ytl görünüyor ucuz. etkisi olurmu taksam. ?
  • bişey sorcam bu megane (türkçe yazılışıyla) otantik versiyonunun birde baz donanımlısını gördüm sitesinde, 2 h.yastıklı,siyah yan aynalar filan,yani donanımı kırpılmış. son demlerindeki megane 2'yi elden çıkarmak için ucuza maledip ucuza satmaları için mi böyle yapmışlar? 29200 liralık fiyat bu model için sanırım?
  • inanın bu renoyu alamak mümükün degil 52.000 ytlyede megane var
    25.000 ytlyede seçim sizin

    amam inanın fark ediyor geçen bi baz megane ile full olanı karşılaştırdımda lastikler cant çapı aynalar....vs hepsi kalite farkı var.
  • simdi hatirlamiyorum tam olarak ama o dedigin uzaktan kumandali merkezi kilidin gozu olabilir.

    iyi yere koyarsan 10-15 ytl'lik tweeter'lar bayagi fark ettiriyor, ama govdenin ustune dogru konumlanmasi gerek, altta kaldiginda pek bir etkisi olmuyor. bundan once honda vardi, ona taktirmistim, bayagi da fark etmisti. ama hic olmamasindan iyiydi, yoksa onunda JBL marka falan olanlari var, biraz daha koyabiliyorsan para oyle birsey al.


    quote:

    Orjinalden alıntı: Rizeli

    eyvallah @n95master,

    yeni hedefim torpidoyu söküp polen filitresini değiştirmek

    konsolun üst ortasındaki gösterge arkasında bir kablo var orayı sökünce gördüm son resimde görünüyor ne işe yaradığını biliyormusunuz?

    birde şirketteki arkadaşım TWEETER koy iki tane daha iyi ses alırsın diyor. şimdi fiyatlarına baktım 10-15 ytl görünüyor ucuz. etkisi olurmu taksam. ?




  • triger yazmis zaten ama bu biraz pizza siparis etmek gibi. sadece peynir ve domates soslusu oldugu gibi envayi turlusu de var. fiyat elbette fark ediyor, ama her kesime hitap etmis oluyorlar. sadece megane III cikacagi icin yapilmis birsey degil yani.


    quote:

    Orjinalden alıntı: vestigo

    bişey sorcam bu megane (türkçe yazılışıyla) otantik versiyonunun birde baz donanımlısını gördüm sitesinde, 2 h.yastıklı,siyah yan aynalar filan,yani donanımı kırpılmış. son demlerindeki megane 2'yi elden çıkarmak için ucuza maledip ucuza satmaları için mi böyle yapmışlar? 29200 liralık fiyat bu model için sanırım?
  • dostum lambayı sokmek kolay bak dreksiyonu full kırıp deliğin kağağını çıkar biraz içeriyi goreyim dersen kaputuda aç ama fazla goremiyorsun ama soketi ve kabloyu gorebiliyorsun azda olsa farın su girmesini engelliyen kapağını dondururp çıkarıyorsunilk soketi hafifi herketlerle sağ sol yaparak soketindne çıkarıyorsun sonra lamba boşta kalıyor lambayıda bir tel tutuyortelin tırnağı aşağıda aşğıdan yukarı doru tutup çekiyorsun kalkıyor ve lamba çıkabiliyor fotograf çekilebilecek bir yer değil sadece elinizi zor kannat sokuyorsunuz ama 10 ytl yazıy yeni ampul alsan 7-10 ytl zaten. geçen düşündüm bu gerçek xenon işığı gibi olmayan normal ambulün üzerine mavi bir boya atmışlarda yakındna bakınca hafifi mavimsi gibi bir ışık veriyor uzaktan bakında beyaz gosteriyor en iyisi philips diyorlar sonra ya biotech ti yada rizelinin yazısı gerçek olmayan xenonlar gercekten gozu ağrıtıyor hele karşı taraftan gelen biri açtıysa kör ediyor insanı vaz geçtim takmaktan sarı ışığa devam :)




  • arkadaşlar belki hatırlayanınız vardır, burada birkaç defa sizlerden fikir almak için rahatsız etmiştim...
    bu ay içinde uygun bulduğum bir megane II sedan dynamique benzinli alacağım.
    yanlış anlama olmasın diye bu düşüncemi de yazdım, çünkü kötülemek gibi bir niyetim yok,
    sadece bu aracı alacağım için kullananlar olarak sizlerin düşüncelerini öğrenmek ve tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.

    biliyorsunuz şikayetvar.com adlı faydalı ve önemli bir site var.
    birkaç gündür o sitedeki renault megane II ile ilgili sorunları/şikayetleri okuyorum.
    aşağı yukarı aynı şikayetler ve ne yazık ki oldukça fazla, bu da benim güvenimi sarstı, kafamda büyük bir soru işareti oluşturdu.
    sorunları ve şikayetleri okudukça kabaca şöyle bir liste oluşturdum:

    - sürüş halinde (klima açıkken) aniden stop
    - kapı iç kollarının ve vites topuzunun soyulması (bunu yaşamayan megane sahibi yoktur sanırım)
    - klimadan gelen ses
    - bobin arızası (bunu da herkes yaşamıştır herhalde)
    - marş almama, debriyajda yüksek kavrama sonucu kalkışlarda stop
    - triger kayışı (yanılmıyorsam 60.000 kmdeki ağır bakımda değiştiğini biliyorum, fiyatı nedir?)
    - akü boşalma sorunu
    - göğüsten ve frenlerden gelen sesler
    - sunroof arızası, (boyaya zarar verebiliyormuş, doğru mudur, çözümü nedir?)
    - yağmur sularının kapı ceplerinden içeri girmesi
    - airbag ışığının yanması
    - cam sileceklerinde sorun
    - çevirirken çıkan ses nedeniyle değişen direksiyon mili (direksiyon kutusunda üretimden kaynaklanması muhtemel sorun)

    sizlerden tek isteğim kafamda oluşan bu soru işaretlerini gidermeniz,
    gerçekten bu sorunların çoğu yaşanıyor mu herhangi bir megane II de?

    çünkü megane hem fiyat olarak hem de donanım/görünüş/servis özellikleriyle kesin karar verebildiğim 1-2 modelden biri.
    eğer gerçekten bu arızalar (hepsi değil tabi ki ama çoğu) yaşanıyorsa büyük hayalkırıklığı yaşayacağım.
    aldıktan sonra bunları yaşayıp zarara uğramaktansa, alacağım aracın bu sorunlarını önceden araştırıp ona göre almak daha doğru değil mi?
    lütfen yardımcı olun...




  • n95master , ben degildim onu yazan ama kesinlikle katiliyorum bilincsizce takilan xenonlarin gozu mahvettigine.

    bu arada bahsettigin lambalarin philips markasindan aldik, motora taktik. bayagi fark ediyor gorus olarak, gozu de agritmiyor. normal far yerine dusunenleriniz varsa tavsiye ederim. biz hepsiburda'dan almistik, indirimliydi hatta.
  • evet çok basitmiş arka lambaları değiştiriyorum ama öne hiç takılmadım. sigorta yanınca mecbur ugradım servise ama eleman iki dakikada yaptı bundan sonra bir ampül için hayatta ugramam
    hafta sonu kışmet olursa birkaç resim almaya çalışırım ön farlar için.
  • - sürüş halinde (klima açıkken) aniden stop boyle birsey hic yasamadim cok sukur, ayrica bizim forumda da hic okumadim
    - kapı iç kollarının ve vites topuzunun soyulması (bunu yaşamayan megane sahibi yoktur sanırım)benim sol kapi soyulmadi, ama sag soyuldu, tamamen soydum sorun kalmadi, hic yasamayanda var
    - klimadan gelen sesses klimadan degil, klima sensorune hava ufleyen, dikiz aynasinin arkadsindaki pervaneden geliyor, onu devre disi birakip otomatikte calistirmazsan hic sorun kalmiyor.
    - bobin arızası (bunu da herkes yaşamıştır herhalde)cok sukur ben yasamadim, ama lagunam vardi eskiden, onda yasamistim.
    - marş almama, debriyajda yüksek kavrama sonucu kalkışlarda stopmars almama sorunu yasayanlarin kucuk mudahale ile cozuldugunu okumustum, ben otomatik kullandigim icin buna birsey diyemem
    - triger kayışı (yanılmıyorsam 60.000 kmdeki ağır bakımda değiştiğini biliyorum, fiyatı nedir?)tum renault'larda 60bin km veya 4sene de bir degisim ongoruluyor. agir bakim (aklina ne gelirse, filtreler, kayislar, su pompasina kadar) yetkili serviste 800-1000ytl arasi tutuyor. baska arac alsan da agir bakimi olacak km/yasina gore
    - akü boşalma sorunuher aracta yasanabilir, opel astra vardi bir zamanlar, akusu yeni oldugu halde bir sure kullanmadik ve bittiydi
    - göğüsten ve frenlerden gelen seslergogusten ses gelmesinden kasit plastik sesi mi? bu bozuk yollara arac dayanmiyor, babamda toyota corolla dizel var, daha cok km yapiyor ve daha zor yollara gidiyor, onda var bende yok boyle sesler mesela. frenlerde de balatalari degistirince (zamani da gelmisti) ses falan kalmadi
    - sunroof arızası, (boyaya zarar verebiliyormuş, doğru mudur, çözümü nedir?)boyaya zarar vermesinin nedeni megane ile ilgili ayri bir forum da kullanci tarafindan yazilmis, kendisi ugrasmis bir sekilde (simdi hatirlamiyorum) ondan olmustu onda. ama sunroof agir/buyuk. zamanla onu tutan plastik ayaklar catliyor havaninda etkisiyle. degistirmek gerekiyor veya sadece ilk kademede acarsan sorun olmuyor (220 ytl civari masrafi var ama her sene degistirmene gerek yok tabiki) yine de sunroof olmasa da olur diye dusun, cunku carpisma aninda kiriliyor hemen tum araclarda oldugu gibi (Allah korusun).
    - yağmur sularının kapı ceplerinden içeri girmesi boyle birsey olmuyor bende, fitilleri/lastiklerin bakimini yaparsaniz aslada olacagini sanmam
    - airbag ışığının yanması direksiyon ile alakali bir hata bu. zamanla icindeki kablo da sorun olup isik yakabiliyormus
    - cam sileceklerinde sorun nasil bir sorun? banana tipi silecek var bende, cok sukur bir sorunum yok
    - çevirirken çıkan ses nedeniyle değişen direksiyon mili (direksiyon kutusunda üretimden kaynaklanması muhtemel sorun) evet bu ne yazikki var, bir direksiyon kutusu degisimi gerekiyor bende de. 600 ytl civari ucreti var

    sizlerden tek isteğim kafamda oluşan bu soru işaretlerini gidermeniz,
    gerçekten bu sorunların çoğu yaşanıyor mu herhangi bir megane II de?
    her aracta bilumum problemler yasanabilir, bir tanidikta focus vardi, park ederken ondeki araca surtmus esi, airbag acilmisti. servisten fabrikada airbag sensor ayarini yanlis yaptiklari ortaya cikti. arkadasta golf var yeni kasa, yolda kalip stop etti arac kac kere, elektrik aksami arizaliymis fabrika cikisi vs... temiz ve bakimli, icine sinen bir arac bulursan ve ihtiyaclarina cevap veriyorsa al, yoksa alma bence




  • 
Sayfa: önceki 290291292293294
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.