Şimdi Ara

MEGANE II RÖLANTİ SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
16.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu sabah araba ilk marşta çalışmadı. 2. denemede çalıştı ama rölantide dalgalanma oldu ve stop etti. 3. denemedede aynısı oldu. 4. denememde çalışır çalışmaz gaz verdim ve gazı bırakmadım. vitese taktım ve ayağımı kaldırırken yine stop etti stop ışığı yandı. sonra 5. kez çalıştırdım ve devirli bir şekilde yola çıktım. sanayiye gidene kadatr her ışıkta stop etti. yolda bir sorun yoktu ve ısındıktan sonrada tekrarlamadı. hemen ustama gittim ve boğaz kelebeğinden olabileceğini söyleyip temizledi. biraz test yaptık ve tekrarlamadı. ama araç sıcaktıda. sonra eve geldim ve bikaç saat sonra bi deneyeyim dedim çalıştırdım. gaza hiç dokunmadım rölanti biraz dalgalandı ve sabitlendi gaza dokundum ve bıraktığımda yine stop etti.

    Sizce sorun ne olabilir ve nasıl çözebiliriz.? Şimdiden çok teşekkürler.



  • bende de aynı sorun var. daha dün temizlettim boğaz kelebeğini. bir kaç sabah deneyecem. bir de manyetik kaptör
  • marşla ilgili manyetik kaptör diye bir soket varmış. o oksitlenme yapınca oluyomuş bu sorun. sökülüp temizlenince düzeliyomuş. ancak benim sorduğum ustalar bu parçanın yerini bilmiyo. tanıdığın iyi bir usta varsa öğren de bana da haber ver. ben de araştırmaya devam ediyorum. öğrenirsem buraya yazarım.
  • Yapacağın iş çok basit buradan kestirilmesi zor bir arıza. Aracını özel servis yada Clip cihazı bulunan bir Servise yada ustaya gidip aracını Bilgisayara bağlatman lazım aracın bir hata veriyordur ve beyin otomatikman bu arızayı hafızasından silmiyor Bilgisayara bağlanıp arızanın hem ne olduğunu hemde arıza giderildikten sonra arızanın siLinmesi gerekiyor. Bilgisayar Olmadan tahmin etmiyorum sorunun giderileceğini.
  • bugün sanayideki ustama gittim aracı bilgisayara bağladı ve sorun beklendiği gibi manyatik kaptör yada eksantrik mili sensörü denen zerzevatta çıktı. usta hemen orjinaliyle değiştirdi ve sorunda ortadan kalktı. 115 tl parça 15 te ustalık olarak 130 tl dürttü yine bizi megane. bu arada yerinide öğrendim bu meletin.
  • 2004 1.5 dcı arabamda aynı sorun bazen oluyordu koptoru değiştırınce duzeldi seviste işçilik hariç 100 lira piyasada 35-40 lira eksantrik kaptoru eksantrik kayişi tarafında
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.