Şimdi Ara

Megane II Sedan 2010 model problemleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    2 hafta önce 2010 model benzinli sedan exception megane aldım.
    Megani ilk kez kullandığım için ve çevremde çok megane kullanan olmadığı için sizlere forum aracılığı ile birkaç soru sormak istiyorum;

    1- Aracın otomatik cam açma kapama mekanizması ısınıyor. Özellikle akşamları farlar yanmaya başladıktan sora daha da ciddi bir ısınma söz konusu..

    2- Araç yolda giderken hafif bir şekilde sola doğru kayıyor. Rot balans sıkıntısı mı diye düşündüm. Biraz hız yapıp fren yaptığımda öyle ciddi bir sapma falan olmuyor araçta. Sanki rot balans değil ama direksiyonda bir sıkıntı var gibi düşünüyorum. Direksiyonu hep hafifçe sağa doğru ~ 1- 1,5 cm. çevirerek kullanmak zorunda kalıyorum aracı..dolayısı ile elim de yoruluyor..Bir arkadaşım yolun eğiminden kaynaklanıyor olabilir dedi. Ancak tüm yollarda hatta aynı yolun dönüş istikametinde de aynı sorun söz konusu..

    3- Akşam saatlerinde aracı kullanırken arkadaki bir araçtan rahatsız edici bir far ışığı geldiğinde araç içi dikiz aynasını 2. konumuna getirirsiniz ya, bu işlemi yaparken ayna tamamen açı değiştiriyor. Yani ayna çok oynak olduğu için arkadan gelen far ışığını engelleyeyim derken, aynanın açısı da bozulduğu için onu da düzeltmek zorunda kalıyorum. Daha önce Fiesta kullanıyordum, böyle bir problem onda yoktu..bu da çok garip geldi bana..

    Aracı servise götüreceğim ancak sizden bir ön görüş almak istedim,

    Teşekkürler,







  • o direksiyon problemi benim eski megane II aracımdada vardı galiba tüm meganlar aynı diğer problemlerle karşılaşmadım aracın garantisi varken bir servise göster
  • Selamlar, hayırlı olsun.

    Aynı aracın otomatiğinden ben de satın aldım. Yaklaşık bir ay oldu.

    1. "Cam açma mekanizmasından" kastettiğiniz açma-kapama kumanda tuşlarıysa bu durum normal. Eski aracımınkiler çok daha fazla ısınırdı. 10 yıla yakın sorunsuz çalıştılar.

    2. Direksiyon sorunu bende de var ne yazık ki. İşin kötüsü eski aracımda da (Skoda) vardı. Tamamen elektro-hidrolik sistemden kaynaklandığını sanıyorum. Rot ayarından olsa düz ve eğimsiz yolda da çekmesi gerekirdi. Oysa sorun düşük hızlarda direksiyon yumuşakken ve yolda eğim varken ortaya çıkıyor.

    3. Buna dikkat etmedim. Arka perde yeterli olduğu için hiç kullanmadım.

    Benim sorunum da, sesli çalışan frenler. Soğukken dur-kalklarda (Rampa aşağı ya da vites D konumunda rölanti kalkışlarda) çok gürültü çıkartıyor. Kalın bir sürtme sesi. Araç 1500 km'de ve henüz bir iyileşme olmadı. Servise gösterme zamanı geldi sanırım.

    Genel olarak arabadan memnunum. Konforu, iç-mekan genişliği falan tam istediğim gibi. Otomatik vites kutusu da gayet iyi çalışıyor. Otomatik müthiş bir rahatlıkmış bu arada. Çok tereddüt ettim ama meğer yersizmiş. Performansı gayet yeterli. Geçişler hızlı ve sarsıntısız. Düşünenlere duyurulur.




  • Sizin de aracınız hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın..

    Frenlerle ilgili fazla teknik bilgiye sahip olmadığım için yorum yapamıyorum söylediğiniz gibi en mantıklısı servise bir göstermek aracı.

    Belki biliyorsunuzdur meganeforum.net adlı sitede epeyce bilgiye ulaşabiliyorduk ancak site yaklaşık 1 haftadır kapalı..şimdi yazıştığımız site de paylaşım için çok iyi ancak fazla cevap alamıyorsunuz sorduğunuz sorulara genel olarak..ben bu soruyu meganeII konusunda da yazdım ancak cevap alamadan arka arkaya 6-7 farklı kişiden daha soru geldi :)

    1- Bugün sabah aracı servise götürdüm, cam açma kapama tuşlarının ısınmasının normal olduğunu megane'lerin tamamen elektronik beyinle yönetildiğinden oradaki devreden kaynaklandığını söylediler..şöyle söyleyeyim bu durum sadece şoför mahalinde değil, yan ve arka camların tek tuşlu mekanizmalarında da mevcut..teknik olarak bunun normal olarak söylenmesi bana çok mantıksız geliyor..ben de teknik bir kişiyim aslında, inşaat mühendisiyim..açma kapama tuşlarının ısınması kadar mantıksız birşey olamaz diye düşünüyorum..renault bunu bile bile böyle üretiyorsa bence çok yanlış yapıyor..sonuçta 2010 yılı teknolojisi ile bunu çözemiyorsa veya çözmek istemiyorsa buna diyecek fazla birşey yok hakikaten..

    2- Rot balans kontrolünde bir problem çıkmadı..Aracın direksiyonu biraz sağa çevrildi, şimdilik normal gözüküyor..

    3- Dikiz aynası stabil durmuyor, eğer akşam kullanırken arkadan gelen rahatsız edici far ışığını kısmak için aynayı diğer konuma getirirsem hem açı değişiyor arka tarafı göremiyorum, sonra konumu tekrar normal moda getirince tekrar aynanın açısını değiştirmek zorunda kalıyorum..servise göre bu da normal bir durummuş..orada yağmur ve silecek sensörü olduğundan hassas yapıdaymış ?!




  • ısınan bir devreye nasıl normal diyebiliyorlar anlamış değilim.Bende reno kullanıcısıyım ama renodan iyice soğumaya başladım. Yıllardır ürettikleri megane 2 den hala sorun varsa yeni çıkan magan 3 te neler neler çıkar?
  • Kesinlikle mantıklı bir açıklaması yok..ısınan bir devre var ve bu gayet normal deniyor..
    Bu şuna benziyor; daha donanımlı bir ürün aldığınızda karşınıza başka problemler çıkıyor..örnek olarak elektronik devrelerin ısınması ve özellikle farlar açıkken epeyce sıcak hava vermesi..
    Ben şunu merak ediyorum;
    Acaba BMW, Mercedes, VW Passat veya o da olmadı Renault Laguna hatta hatta Türkiyede piyasaya sürülen değil de ihraç edilen Renault Megane alsak..bunlardan herhangi birinde böyle bir problem olabilir mi....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

    ısınan bir devreye nasıl normal diyebiliyorlar anlamış değilim.Bende reno kullanıcısıyım ama renodan iyice soğumaya başladım. Yıllardır ürettikleri megane 2 den hala sorun varsa yeni çıkan magan 3 te neler neler çıkar?

    bide şu yönden bakmak lazım tamam bazı sorun olabilir ama bakıyoruz yolda dolanan 10 araçtan 5 i megane ve işin ilginci gecen bayide araç bakıyoruz 2 kişi geldi clio III almak için megane görünce adam dedi cliodan vaz geçtim :)))
  • Doğrudur araç çok satan bir araç..ancak artık üretiminin sonuna gelen bir aracın yıllarca geliştirilip her türlü hatasının minimuma indirgenmesi gerekirken hala elektrikli çalışan cam açma kapama tuşlarında ısınma sorununun normal olarak karşılanması anormal bir durum..

    sonuçta yeni seri bir araç alırken kafanızda soru işaretleri olur örnek; ülkemize yeni gelen yeni kasa polo, veya renaultun çıkaracağı fluence gibi..çünkü ilk üretimlerde hata fazlaca olabilir..ki bu da anlaşılabilir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deep_Blue_1


    quote:

    Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

    ısınan bir devreye nasıl normal diyebiliyorlar anlamış değilim.Bende reno kullanıcısıyım ama renodan iyice soğumaya başladım. Yıllardır ürettikleri megane 2 den hala sorun varsa yeni çıkan magan 3 te neler neler çıkar?

    bide şu yönden bakmak lazım tamam bazı sorun olabilir ama bakıyoruz yolda dolanan 10 araçtan 5 i megane ve işin ilginci gecen bayide araç bakıyoruz 2 kişi geldi clio III almak için megane görünce adam dedi cliodan vaz geçtim :)))


    Clio bakmaya! gelen adamın megane görünce caymasını neden yadırgadınız ki??
    Bence en doğal tepkidir bu.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.