Şimdi Ara

MEGANE II-VOLTRAN-RÖLANTİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Ağustos 2006 da Megane ıı aracıma voltran marka kit taktırdım. Ancak 15 gün sonra, araç benzinden lpg ye geçerken rölantide (Örn: kırmızı ışıkta rölantide beklerken) stop ediyor. Lpg ye geçiş uyarısı sırasında gaz pedalına dokunursam, stop etmeden ufak bir silkeleme yapıp kendini topluyor. Bir de rölantide çalışırken biraz sarsıntılı çalışıyor.Ayrıca benzin göstergesi lpg kullanıyorken, benzin tüketiyormuş gibi düşüyor ve en sonunda ışık yanıyor, ancak depomda benzin kullanılmadan duruyor. Şehir içi lpg tüketimim 12,5 lt/100 km ve bana göre yüksek. Tüm bu sorunlarımı taktırdığım yere ilettim ancak ilgilenmelerine rağmen pek bir çözüm bulamadılar.Bu konularda yardımınıza ihtiyacım var, teşekkürler.



  • SENİN PROBLEMİN YAZILIMLA ÇÖZÜLECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR AMA REGÜLATÖR BASINÇ PROBLEMİDE OLABİLİR.
  • Arkadaşım biraz daha açarmısın. Beni yönlendirirsen sevinirim.
  • PROBLEMİN YENİ YAZILIM YADA YÜKLENMİŞ YAZILIM ÜZERİNDE UFAK DEĞİŞİKLİKLER İLE GİDERİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.REGÜLATÖR ÜZERİNDE ALYAN VİDA VAR ONUNLA AYARLANABİLME İHTİMALİ VAR AMA KENDİN KARIŞTIRMA BENCE.BİZDE FOCUS ÜZERİNDE DE VOLTRAN KİT VAR BÖYLE BİR PROBLEM YAŞAMADIK.2 YIL OLACAK GAYET GÜZEL ÇALIŞIYOR.
  • Yeakin arkadaşım ilgin için teşekkür ederim. Bir şey daha sorayım yazılımdan kastın Voltran kitin yazılımımı, Megane nın yazılımı mı.
  • YAZILIM DEDİĞİM VOLTRAN LPG ECU SUNUN YAZILIMINI;LPG KİT'İNİ TAKTIRDIĞIN YERDE YA YENİDEN YÜKLET YADA MEVCUT YAZILIMINI BİRAZ DEĞİŞTİREREK RÖLANTİYİ YÜKSELTMELERİNİ İLET. BAŞKA ŞİKAYETİN VARSA ONU DA SÖYLE TAKTIRDIĞIN YERE.KLİMA AÇILINCA RÖLANTİ NASIL OLUYOR ÇOK DÜŞÜYORSA ONUDA SÖYLE TAKTIRDIĞIN YERE.BİR ÇÖZÜMÜNÜ BULURLAR.
  • ALLAHTAN SİZİN SARSINTILI ÇALIŞIYOR YA ÇALIŞMAYANLAR NE YAPACAK......
  • quote:

    Orjinalden alıntı: unalgedik

    ALLAHTAN SİZİN SARSINTILI ÇALIŞIYOR YA ÇALIŞMAYANLAR NE YAPACAK......


    Sarsıntılı çalışması beni pişman ettirecek düzeyde değil ama az da olsa rahatsızlık veriyor. Hiç çalışmama gibi bir problemim olmadı. Sizin kitiniz de voltran mı? Hiç çalışmıyorsa bağlantı hatası olabilir. Taktırdığım yer enjektörlerdeki hortumların boyunun bile çalışamayı etkilediğini söylemişti.
  • Sevgili arkadaşım taktırmış olduğunuz voltran bildiğim kadarıyla m6 ecu ya sahip bu yüzden bazı sorunlar yaşanıyor.Size tavsiyem eğer istanbul içindeyseniz voltran fabrikasının servisine gitmenizi tavsiye ederim.Eğer uzak bir yerde iseniz takdırdığınız servise gidip m10 ecu taktırmanızı tavsiye ederim çünkü yeni çıkan m10 ecu hızlandırılmış ve yazılımı değiştirilmiştir. baydur otomotiv http://www.baydurlpg.com/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baydur -- 27 Aralık 2007; 11:26:57 >
  • hocam senin Megane ıı lpg calısırken bunu yapıyor diyorsun peki penzinde calıştırdıgın zaman bu sorun meydana cıkıyormu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: WarLord_52

    hocam senin Megane ıı lpg calısırken bunu yapıyor diyorsun peki penzinde calıştırdıgın zaman bu sorun meydana cıkıyormu


    Benzinde de oluyor arasıra . Bugün taktırdığım yere gittim ve bilgisayarla kontrol ettiler. Sonuç olarak benzin enjektörlerinden bir tanesinin ara ara çalışmadığını tespit ettiler. Benzin enjektörünün gaz enjektörünü de etkilediği ve devreden çıkarttığını söylediler. Yarın tekrar gideceğim manifoldu sökecekler ve arızanın enjektörden mi yoksa kablolarında mı olduğunu tespit edecekler. Acaba yanlış yoldamıyız diye de düşünmüyor değilim. Sizce?
  • Aşağı yukarı bu sorunlar bende de olmuştu. 4 enjektörün biri çalışmıyormuş ama 4 bujiyi ve 1 bobini değiştirdiler böylece enjektörler çalıştı. Ayrıca bobin değişince de titreme kesildi arkadaşım. Gerçi bende stop etme olayı olmuyordu.
  • Abi bende de aynı sorun var araç sallatılı çalışıyordu. renault un 1.4 16 walf ve 1.6 16 walf motorlarındaki enjeksiyon bobinleri hatalıymış ben iki bobinide değiştirdim.(ateşleme bobini kalem bobin diye geçiyor)
    SAGEM bobin 50 ytl fiyatı uygun ancak 100 ytl DENSO marka daha iyiymiş. önce çok şey söylediler en son test çihazında bu sorun çıktı...
  • bende voltran sgı takılı stop etme rolantide arıza ışığı yanma verolantide titreme var. bujilerden dediler platin buji taktırdım ama yine aynı boğaz kelebeği adaptasyonu dediler üç defa adaptasyon yaptırdım nafile çözüm bulan olursa bilgi verirse sevinirim selamlar aracım seat cordoba 1.4 16 valf 100 hp
  • arkadaşlar slm bende 2001 focus var, voltran sgi taktırdım yaklaşık 25000km yaptım bu yaptığım km ler boyunca, rölantide titreme ve stop etme, gaz yememe, gibi sorunlarla uğraştım, en son egzoz subapları kullanılmaz hale geldi, 500 ytl masrafla deişti. kısacası ben bu gaz işinden oldukça soğudum, ark dada tartarini, brc gibi markalar var, onlarda bu gibi sorunlar yaşadılar, ben arabayı satıp bütçemi zorlıyıp dizel bir araba almau-yı düşünüorum. bunlar benim yaşadıklarım kimseyi etkilemek istemem.
  • Bende üzülerek söyleyeyimki etrafımda ne kadar voltran marka kit taktıran varsa ( fiat marka araçlar hariç)
    hepsi çok sorun çektiler.
  • Abi bende de aynı sorun var araç sallatılı çalışıyordu. renault un 1.4 16 walf ve 1.6 16 walf motorlarındaki enjeksiyon bobinleri hatalıymış ben iki bobinide değiştirdim.(ateşleme bobini kalem bobin diye geçiyor)
    SAGEM bobin 50 ytl fiyatı uygun ancak 100 ytl DENSO marka daha iyiymiş. önce çok şey söylediler en son test çihazında bu sorun çıktı...


    Biz arkadaşım peki bobinleri değiştirdikten sonra sorun giderildimi. Birde buralarda sagem marka bobin 90 ytl. internet siparişiyle alabileceğim bir yer varmı.
  • Bobini DENSO marka al,pahali da olsa deger,en azindan digeri gibi cabuk ariza yapmaz.
  • Abi bobini İstanbul Aksarayda oto yedek parçcacılarından almıştım. sorun çözülmüştü 6 ay oldu ancak motor yine titremeye başladı. servise götürmedim ancak tahminim bobinlerde yine sorun çıktı yada tam performans sunmuyor.(tahmin) aracı aldığımda 1 i denso 3 ü sagem bobin takılı idi 2 sagem mi bozulmuştu attık... ucuz diye yine sagem almıştım.

    RENAULT bu motorlarda en son hangisini kullanıyor bilmiyorum.ama sagem kullanıyorsa iyi değil. DENSO yu araştıralım.. belki daha iyisi varsa onu bu mororların tek sorunu buuu.. bu konu ile ilgili daha fazla bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biz -- 22 Ocak 2007; 14:03:42 >
  • Biz arkadaşım,

    Renault servisleri sagem marka bobin kullanıyor. Orada 90.00 ytl ye değiştirdim. Ayrıca densonun da üretimden kalktığı şeklinde bir bilgi verdiler.

    Araçtaki titremeye gelince: Eğer bobinlerde arıza yoksa gaz enjektörlerini kontrol ettir, ondan sonra da ECU yu. Benin enjektörler değişti.Şu anda titreme kalmadı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.