Şimdi Ara

Megane III DCI 86 mı yoksa 105 mi almalı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
2
Favori
25.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben 85 bg. test ettim,sadece kalkıştaki hantallık dışında(o da vitesin oranındandır büyük ihtimal) hızlanması çok iyi,fakat şu ikinci el kaygısı yüzünden 105 bg. satın aldım...
  • arkadaslar megan 3 130bg nedersiniz saglamlik yakit vs gibi megan 2 deki hatalar bu arabada giderilebilmismi cevaplarsaniz tesekkur ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mufitbey
    merhabalar
    2010 model 1.5 dci 105 hp dynamic megane III ... buldum arac 17 bin km de. aracta ancak su anda sıfır satılan araclarda olan arka havalandırma ızgarası yok ve arac xenon farlı ancak far yıkama yok??? bu neden kaynaklanıyor. arac ithal olabilir mi? bir de fiyat 39bin tl sizce normal mi?

    O araba kazalidir. Tamponu degismistir.
  • Arkadaşlar güncel yakıt değerlerinizi paylaşabilir misiniz?

    Benim en on 6.4 LT gösterdi bilgisayar, ortalama.
  • tamamiyle şehir içi,izmir trafiği, agresif ve seri kullanımla 6 litre.Dur kalklı trafik ile normal trafik karışık.
    Aracım en düşün tüketim değerini 4. viteste 70 km civarlarında veriyor.Klima kapalı,sabit hız, düz yol, 2.8 2.9 lt civarları anlık değeri seyir süresince görüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 28 Mart 2011; 13:07:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fxmaster

    tamamiyle şehir içi,izmir trafiği, agresif ve seri kullanımla 6 litre.Dur kalklı trafik ile normal trafik karışık.
    Aracım en düşün tüketim değerini 4. viteste 70 km civarlarında veriyor.Klima kapalı,sabit hız, düz yol, 2.8 2.9 lt civarları anlık değeri seyir süresince görüyorum.

    Benimde İzmir şehir içinde agresif kullanımda 6.6 LT lere çıktığı oluyor. Dur kalk az oluyor senin güzergahta sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JimBeam


    quote:

    Orijinalden alıntı: fxmaster

    tamamiyle şehir içi,izmir trafiği, agresif ve seri kullanımla 6 litre.Dur kalklı trafik ile normal trafik karışık.
    Aracım en düşün tüketim değerini 4. viteste 70 km civarlarında veriyor.Klima kapalı,sabit hız, düz yol, 2.8 2.9 lt civarları anlık değeri seyir süresince görüyorum.

    Benimde İzmir şehir içinde agresif kullanımda 6.6 LT lere çıktığı oluyor. Dur kalk az oluyor senin güzergahta sanırım.

    Dur kalklı trafik ile normal trafik karışık bu ortalamada.Mesela pazar günü bornova forum dan çıkarken 35 dk da katedilen 1 km den az mesafe de var, akşam 6 da Kahramanların kilitlenmiş trafiğinde 40 dk da gidilmiş 1 km mesafe de var.Tabi yeşildere yolunda 4. vites 70 le yapılmış yol da var.Hepsinin ortalaması bu.
    Daha önce 0 layıp dur kalklı trafiğe girmeden de test ettim.5 litrenin çok az üzerine çıktı.Tasarruf amaçlı kullansaydım dur kalka,akşam trafiğine girmemek şartıyla İzmir şehir içi 5 litre kadar yaktırabileceğimden eminim.Ama 100 km de 1 litre fazla mazot yakar, 4 lira fazla verir tasarruf edeceğim diye uğraşmadan,rahat rahat kullanırım.Şuan için böyle düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 28 Mart 2011; 20:07:47 >




  • TÜKETİLEN YAKIT:40.8 LT
    MESAFE:643 KM
    ORTALAMA:6.4 lt
    ORTALAMA HIZ:28 KM

    bunlar son verilerim .......
  • benimde son verilerim aşağıdaki gibidir.

    Ortalama 30 km/h
    Ortalama 6.0 LT yakıt.

    İstanbul, şehir içi. Hergün 2. köprü geçişi. Yolu ve trafiği bilen bilir :)
    Araba 1.5 DCİ 85 HB

    Sanırım bizim arabalarda 6-6,5 LT normal arkadaşlar he??

    Birşey soracağım aklıma gelmişken. Klima açık ve normal seyir halinde giderken 2100 devir gibi araba böyle biraz sirkileniyor, sonra kendine gelip aynen tam gaz ileri oluyor. Bu olap seri vites değiştirmelerde olmuyor ama trafikteki dur kalklarda 2. vites ve 2100 devirde bu oluyor. Acaba araba sıfır olduğundan daha motor açılmadığı için olabilir mi? Birde ben daha 130'u geçmedim. 5000 km'ye kadar agrasif kullanmak istemiyorm. Bu olay başkasını başına geldi mi acaba? Klima kapalıyken böyle birşey olmuyor.

    Teşekkürler.
  • Bende de 1.5dci 85hp fluence var, yakıt 6-6,5lt/100km yazılım yaptırdım hantallık kalmadı stok 105hp ne varsa belirgin geçiyorum şimdi de turbo değiştirmeyi düşünüyorum, Ankara'dayım al-tak yaptırabileceğim bildiğiniz bir turbocu var mıdır? Megane için benzer proje gerçekleştiren ya da önerisi olan?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpdaltaban -- 10 Aralık 2013; 10:58:20 >
  • 105 hp privilage izmir şehiriçi 6-7 litre arası. şehir dışı 100-110 km cruiz ile klima açık 4 kişi ve yüklü iken 6 litre, boş giderken 5 litrenin altını hiç görmedi.
    linea 1.6 emo plus da var bizde. o ise 1 litre daha az yakıyor ama malzeme kalitesi megandan çok daha alt seviyede...
    genel olarak meganımdan memnunum. ama 240 newton tork olmasına rağmen gaza asılsam bile focuslardaki gibi ivmelenmiyor.linea bile meganımdan daha başarılı.
    servise bile gösterdim. beyni programa bağlayıp normal dediler.
  • sarpdaltaban S kullanıcısına yanıt
    yazılım sıkıntı mı yarattı. uzun vadede turboyu zorladığını duyuyorum. br renaultum yaptırmıştım. performansı hissedilir şekilde artmıştı.
    ben de şimdi garanti bittiği içinmegane3 105 HP yaptırmayı düşünüyorum. turbo sıkıntınız olduysa paylaşır mıınız. bana da özelden yazarak.
    kompe turbo almanız pahalıya mal olur
  • megan3 85 bg kullanıcısıyım.yorumlarımı paylaşayım.araba birkere hantal kalkış performansı kötü.şehir içi için ideal kullanımlık bir araba.Uzun yol performansı için ise araba devrinden düşmediği müddetce iyi devirden düşünde hemen toparlanmıyor.Bende mi bu böyle bilmiyorum gaz pedalı diğer araçlara göre yüksekte gaza basmaktan ayağım koptu.yakıt şuan da uzun yolda 5.3 şehir içi 5.9 ila 6.2 arasında gidip geliyor.Motor seriliği olarak ford daha iyi.85 BG lık araç için yorumlarım böyle
  • Neredeyse 5 senedir aracı kullanıyorum. Çok hantal olduğuna katılmıyorum. 85 hp 200nm tork 1750 devirden itibaren başlamakta olup 1 ve 2. vites oranları kısadır. Bu durum şehir içinde özellikle yokuşlu yerlerde büyük kolaylık sağlamaktadır. Ben kullandığım 100 beygire kadar olan çoğu araçtan daha iyi verim aldım İzmir şartlarında. Performansa karşılık sağladığı yakıt tüketimi oldukça başarılı diyebilirim.
    Normal kullanımda şehir içi yakıt tüketimi uzun süredir sıfırlamadım, 5.8 ortalama hız 40 km/s ve şehir içi olduğundan dur kalk ve beklemeler var. Bir dönem çok seri ve devirli kullanıyordum 6.8 gördüm ama binenler de tedirgin olduğundan ve riskli olduğundan normal kullanıma geçtim. Sakin kullanımı da ilk aldığım zamanlar denemiştim, 5.3 litre bu değerler şehir içi. Şehir dışı sakin ve ekonomik kullanımla 4.7 litre seri kullanımla 5-5.5 arası görürsünüz.
    Memnum olmadığım yönü ise şudur. Sinyal tik tak sesi hiçbir kullanım hatası olmadığı halde kendi kendine kapandı. Geçenlerde emniyet kemer uyarı sesi de gitti. Durduk yerde bunların gitmesi elektronik aksamda kalite kontrol süreci iyi değilmi sorusunu düşündürmektedir.
    Genel olarak araçtan memnunum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 7 Haziran 2015; 17:00:25 >




  • çok faydalı bir forum olmuş...
  • keşke devam etseniz...
  • teşekkürler
  • yok mu devam eden
  • Belki alakasız olacak ama 86 hp'lik araç 1.3 multijetten daha iyi kalkışta. Aynı gün içinde sürdüğüm iki aracı kıyaslayarak bunu farkettim, egea'da kalkışta gazı köklemek gerekiyor, megane'da dokunmak yeterli.

    Bunun dışında 1. vitesin oranı çok kısa, 5. viteste 2000 devirde 90 km yapıyor, uzun yolda iyi değil yani. 6. vites iyi olurdu bu araç için. İstanbul Sakarya arası otobanda 170'e geldi, daha zorlasam gitmezdi heralde. (Araçta 3 kişiydik ve bagaj doluydu) tek başımayken de denedim, yine 170'e kadar güzel geliyor, sonrası devirden dolayı yok. 6.vites olmalıydı dediğim gibi. Bazen de yakıttan dolayı mı bilmiyorum, çok güzel ve seri bir şekilde 170'e gelirken, bazen 130'dan sonra aşırı isteksizleşiyor. 105'lik hiç kullanmadım. Hem daha güçlü hem de 6 ileri olmasıyla daha faydalı olacağını düşünüyorum. Özetle 86'lık araçta çekiş sorunu yok, ama uzun yolda rahat ve sessiz bir yolculuk için (daha düşük devir) 105'lik tercih edilmeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • devam edelim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.