Şimdi Ara

Mehmet Ali Birand'ın suskunluk ortamında hiçe sayılan yazısı... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lehrer35


    quote:

    Orjinalden alıntı: was
    Bakın siz öyle bir ulus olduğu düşüncesine dahi mütehammil değilsiniz. olmasa da önemli değil oysa...


    Yanılıyorsunuz. Herhangi bir kimlikle alıp veremediğim yok. Kimse kökenini tercih etme şansına sahip olmadı. Benim isyanım "hem kel hem fodulluğa".
    Hem yemeğe katkı sunmayacaksın hem yemeğin en has yerini isteyeceksin. Bu olmaz. Biz boşnak kökenliyiz. Ama evde sadece börekte etnik kökenimizin adı geçer. Kimbilir, belki de atalarımızın Avrupalılar tarafından uğradığı zararlar genlerimize işlemiş olarak bizi bu kadar duyarlı kılıyor bu konulara. Bu coğrafya hepimize yeter. Yeter ki birlik olup üretelim. Bu coğrafyada amaçları olan emperyalistlerin bizi birbirimize kırdırmasına izin vermeyelim.

    En temel insan hakkı "Yaşama hakkı"dır. Buna uymadan diğerlerine geçilemez.




    Mesele ilgimi çekti, değinmeden edemeyeceğim...
    Irkçılık en nefret ettiğim şeydir çünkü


    Kel olanlar Kürtler değildir.
    MK.ATATÜRK bu milleti Kürtlerle beraber kuracağız demiştir.Kurtuluş savaşında nedense ben hiç boşnak göremiyorum?Tarihteki yaşayan nüfusu en büyük bayraksız millet ''Kürtler''dir.
    Yemeğe katkı sunmayıp içine tüküren boşnaklar olmuştur.Bir ''Antep'', bir ''Urfa''; ''Gazi'' ve ''Şanlı'' namlarını ''Diğerlerinin Memleketini Satmasına İnat, Türklerle Tek El Olarak'' kazanmıştır...Hani, boşnak kardeşler???Bakıldığında Kurtuluş Savaşı'nda Türklerle 1 olan tek millet Kürtler'dir.O çok sevilen Petrole tapan Araplar bırakmış gitmiş, ''Sadık Irk'' diye adlandırılan ''Ermeni ve Rumlar'' kendi bayraklarını çoktan kalelerine dikmiş dururlarken kurulan 2 adet ''Kürt Teali Cemiyeti''ni kapattıran yine ve yine KÜRTLERdir...Alın size devlet sevgisi, alın size bayrak sevgisi...Bugün ''sizin bile'' , sizin bile diyorum çünkü toplam nüfusunuz Kürtlerden azdır, sizin bile devletiniz var.Ya kürtlerin?Bugün ''Kuzey Irakta Bile'' bir kürt devleti kurulma ihtimali ihtimaline köpüren sizler neden zamanında kendi devletinizi kurarken bunları düşünmediniz?Önce Kürtlerin 10da 1i olun sonra mundar deme hakkınız olur, merak etmeyin sayın @lehrer...
    ''Yaşama Hakkı''ndan bahsetmişsiniz; Zamanında katledilen binlerce Kürt'ün; ki bugün bakıldığında ''NEDENSE???'' 1926 Doğumlu Tuncelili bebek bile olmadığını göreceksiniz, bunca Kürt'ün hakkı nerede?...Nerede acaba bu ''Yaşama Hakkı''???
    @lehrer hocam.Atıp tutmakla olmuyor...

    Ya en iyisisinizdir, kendinizi açığa vurursunuz, ya da sadece iyisinizdir, hatırlandıkça eyvallah dedirtirsiniz kendinize...Dünyanın bilinen en eski dili ''İbranice''dir.En eski medeniyet ne ''Türktür ne Arap ne Kürt Ne de Boşnak''???

    Türkler zamanında göçebe yaşayıp tavşan avlayarak karnını doyuruyor, Çinli öldürerek kendini sağlama alıyor iken; Mezotopamya'da sizin tabirinizle ''Kel ve Fodul'' olan Kürtler ''Tarım'' yapıyorlardı.

    ''Boşnak'' diye birşey var mıydı o vakitler o da ayrı bir hipotez konusu fakat aradaki Kültür ve Bilim farkı
    burada kendini belli ediyor...

    Bu ''Irkçılık'', bu ''Gaflet'' niyedir anlayamam...

    Neyse...

    İyi forumlar dilerim.Sizleri kırdı isem özür diliyorum.Nasıl bir uslupla yazdı iseniz öyle yanıtlamaya çalıştım.

    Sevgilerle...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red Kit -- 1 Haziran 2008; 20:25:13 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: lehrer35

    Bugün İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da yaşayan, faşist güdülerininde etkisiyle emperyalizmin bölücü etkinlikleri tuzağına düşmüş kürt kökenli bir Türk vatandaşı olsaydım, kendimden farklı olarak gördüğüm diğer Türklere sadece bana buralarda yaşama fırsatı verdikleri için minnettar olurdum. Zira eğer mezopotamya'da ayrı bir devlet olarak yaşıyor olarak bugünlere gelmiş olsa idim bugünkü gelişmişliğimin neresinde olabileceğimi sorgulardım. Din-Ağa feodalitesi içinde kullluktan vatandaşlığa ulaşıp ulaşamayacağımı sorgulardım.

    Yediğim çanağa pisletmek yerine;
    Benim kültürüm ne?
    Demokrasi benim neremde? diye sorgulamadan edemezdim.






    Lehrer terbiye sınırlarını gerçekten zorlamışsın en hafif tabiriyle.Toplumları karalıyarak haklılığını savunacaksan ben bu ülkede en çok karalananlardan bir Alevi olarak şunu söyleyeyim bu tür karalamalı amaçlı sözlere karnımız tok.Sen Kürtlere yediği çanağa pisletmemeği öğretmekten önce insanlığı öğren.Irkçılık ve kafataçılık yapma.Sen Türklere barbar diyen(senin de hoşuna gitmiyordur umarım.) o Avrupalı ırkçı ve faşist zihniyete saygı duyuyorsun sanırım ben bir fark göremedim de.




  • Öncelikle şunu belirteyim, benim nazarımda Mehmet Ali Birand ne diyorsa tam tersi Türkiye Cumhuriyeti için hayırlıdır.

    Diğer konuya gelince, "yediği çanağa pisletmek", "hem kellik hem fodulluk" gibi ifadelere katıldığımı söyleyemem ancak lehrer35'i alenen terbiyesizlikle suçlayan, ırkçı, kafatasçı diyenlerin, diğer etnik kökenlerle kürtlüğü kıyaslayanların yaptıkları Kürt Milliyetçiliği değilde nedir?.

    Ulusal plânda elbette Türküz diyip sonrada Kürt ulusunu tanıma dayatması "ulus" kavramı ile çelişen bir durumdur.
    Yukarıda da belirtildiği gibi kimse etnik kökenini tercih etme şansına sahip olmadı. Tek ulus bilinci altında etnik çeşitliliğinde bizleri zenginleştirdiği bir gerçek. Herkes istediği dili konuşsun, istediği dine inansın, dilediği gibi yaşasın. Ancak yeri ve zamanı geldiğinde yaşadığı ülkeye sahip çıksın çünkü bundan gayrısı sadece bölücülüktür.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: lehrer35

    Bugün İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da yaşayan, faşist güdülerininde etkisiyle emperyalizmin bölücü etkinlikleri tuzağına düşmüş kürt kökenli bir Türk vatandaşı olsaydım, kendimden farklı olarak gördüğüm diğer Türklere sadece bana buralarda yaşama fırsatı verdikleri için minnettar olurdum.



    arkadaş hala 1940 ların nazi almanyası psikolojisinde. uyan artık sene 2008 kime yaşam hakkı vermiyorsun.

    yaşam fırsatı vermek ne demek.gerçekten çok ilkel çağdışı ırkçı bir yaklaşım.
  • mehmet ali birand tan ummadığım derecede sert ve gerçekçi bir yazı. Ben afyonluyum. Türküm. Bunu baştan söyleme ihtiyacı hissetmem bile ülkede ırkçılık olduğunun bir göstergesi. Çünkü önyargılar sebebi ile kürt sanılmak istemiyorum. Ne var ki hepimiz insanız ve benim insanlığım her zaman ırkımdan önce gelir.
    yukarıdaki yazılarda bozuk plak gibi 20 sene ve daha öncesinde 1000 defa söylenmiş ama artık değerini yitirmiş bazı söylemler yeralıyor. kürtler aslında türkmüş, yok bilmem ne. Arkadaş bunları geçin artık. Bu kafa ile bu kadar kan döküldü, gözyaşı döküldü.
    Benim kaç tane kürt arkadaşım oldu, aralarında çok mert insanlar vardı. Türkün de kürdün de iti kopuğu var, delikanlısı dürüstü var. Bu özellikler bir ırka mahsus şeyler değil.
  • Çok hassas bir konu nası lafa girecegımı pek seçemiyorum.İstemeden forumdan birilerini kırmak istemem.Şimdiden affetsin.

    Aslında bu topraklarda hepimiz tek kuvvet yaşadık , tek kuvvet olarak savaştık.Tek amaç vardı.Oda vatanı kurtarmaktı.Ama zaman geçtikçe dış güçler tarafından ırkçılık körüklenmeye başladı.O malum güçler doğuda olan imkansızlıklardan yararlanarak insanların kafasını karıştırdılar.Onlara yeni hayat sunucaklarını söylediler.
    O zamanlar ve bügün hala olmayan iş alanları yüzünden halk işsiz beş parasız tek çare dağa çıkmak
    Yakın zamanda Bitlis de Tekel in sigara fabrikası kapatıldı.Bitlisteki tek fabrika kapandı.Ee şimdi bu adam ne yapsın.Çalışıp ekmeğini kazanmak istiyor ama iş yok.Birazda suçu devlette aramalıyız.Şimdi bazıları çıkıpta Kürt Türk ayrımcılıgı yapmayın ortalıgı ayaklandırmayın diyor.Siz neden icraata bulunmuyorsunuz efendiler.

    Benimde Kürt kökenli arkadaşlarım oldu.İçlerinde pkk yandaşlarıda vardı.Ona rağmen vatanı için can verebilcek savaş çıksa kazma kürekle cepheye gidicek olanda vardı.pkk yandaşı olan arkadaşlarımla konuştugumda sanki beyni yıkanmış gibi konuşuyor.Sürekli aynı laflar kelimeler sabahlara kadar sürecek tartışmalara girer.Nerdeyse benide davet edicek.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: bugraq

    Öncelikle şunu belirteyim, benim nazarımda Mehmet Ali Birand ne diyorsa tam tersi Türkiye Cumhuriyeti için hayırlıdır.

    Diğer konuya gelince, "yediği çanağa pisletmek", "hem kellik hem fodulluk" gibi ifadelere katıldığımı söyleyemem ancak lehrer35'i alenen terbiyesizlikle suçlayan, ırkçı, kafatasçı diyenlerin, diğer etnik kökenlerle kürtlüğü kıyaslayanların yaptıkları Kürt Milliyetçiliği değilde nedir?.

    Ulusal plânda elbette Türküz diyip sonrada Kürt ulusunu tanıma dayatması "ulus" kavramı ile çelişen bir durumdur.
    Yukarıda da belirtildiği gibi kimse etnik kökenini tercih etme şansına sahip olmadı. Tek ulus bilinci altında etnik çeşitliliğinde bizleri zenginleştirdiği bir gerçek. Herkes istediği dili konuşsun, istediği dine inansın, dilediği gibi yaşasın. Ancak yeri ve zamanı geldiğinde yaşadığı ülkeye sahip çıksın çünkü bundan gayrısı sadece bölücülüktür.

    Burada cevap verme ihtiyacı duydum benim nazarımda hiçbir toplum başka toplumlardan üstün değildir.Ben sadece insanlığına bakarım.Benim milliyetçiliğim iyi onun ki kötü anlayışını bırakalım artık temelde aynı şeyler değil mi.Ben bu klişeleşmiş sözlere bakmam sadece ortak paydamızı ve birliğimizi kim savunuyor ve istiyorsa ben onun yanındayım ismi veya sıfatı önemli değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemomando -- 4 Haziran 2008; 7:05:25 >




  • Ülkemizde skolastizm(yobazlık) egemen. Her kesimde. İnsanın kendine bir sıfat addetmesi ile hemen o sıfata sahip olunacağı zan ediliyor. Etiketlerin çoğu yanlış. Tıpkı pazarcımız gibiyiz. Tezgahın önüne koyduğumuz sıfatlarımızda güzel, uygulamalarımızda ise çürüküz.

    Faşistin ağababası, kendi faşistliğini görmeden demokrasi nutukları atar. Kendi faşistliğini görmez, karşısındakine bu marazını yamar. Her ne kadar bu tarz yazışmaların kırıcı olduğunu bilsem de işe yaradığını da biliyorum. Tepki gösteren kişi en azından kendini sorgulamayada yönelir.

    Emperyalizmin neredeyse III. Dünya savaşına neden olacak kadar azdığı günümüzde ULUSALCILIK bir zorunluluktur. Türk'lüğü savunmak ırkçılık değil ulusalcılıktır. Türklük bir ırktan çok bir kooperatiftir. Anadolu'da yaşayan tüm etnik sınıfları kapsar. Türk'lüğü oluşturan etnik sınıflardan birini savunmak ise faşizmdir.

    Desteğiniz için teşekkürler sn. Bugrag.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: niko_jr

    mehmet ali birand tan ummadığım derecede sert ve gerçekçi bir yazı. Ben afyonluyum. Türküm. Bunu baştan söyleme ihtiyacı hissetmem bile ülkede ırkçılık olduğunun bir göstergesi. Çünkü önyargılar sebebi ile kürt sanılmak istemiyorum. Ne var ki hepimiz insanız ve benim insanlığım her zaman ırkımdan önce gelir.
    yukarıdaki yazılarda bozuk plak gibi 20 sene ve daha öncesinde 1000 defa söylenmiş ama artık değerini yitirmiş bazı söylemler yeralıyor. kürtler aslında türkmüş, yok bilmem ne. Arkadaş bunları geçin artık. Bu kafa ile bu kadar kan döküldü, gözyaşı döküldü.
    Benim kaç tane kürt arkadaşım oldu, aralarında çok mert insanlar vardı. Türkün de kürdün de iti kopuğu var, delikanlısı dürüstü var. Bu özellikler bir ırka mahsus şeyler değil.



    benim de katıldığım bu görüşler aslında en geri insanın,küçük bi çocuğun bile mantıken insani olarak

    ulaşabileceği saptamalar. ama resmi ideoloji ve artık iyice eskimiş ve eskidikçe saldırganlaşmış ulusal önyargılar

    insanları çocuklardan çok daha geri ve ilkel bir konuma sürükleyebiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasdasq -- 4 Haziran 2008; 8:27:42 >




  • Mehmet Ali Birand' ı ve yazıları sevmem ama doğru söze ne denir , yorumlarında haklı bulduğumu belirtmek isterim.

    Konuda Kürtlerin ihaneti Türklerin vefası gibi saçma sapan tartışmalar yapılmış neticede Türkiye cumhuriyetinde kanunlar kökene göre uygulanmıyor “Anayasal düzeni degistirmeye tesebbüs” eden herkes gözümüzde aynı cezaya layıktır.
  • topiği daha yeni okudum. Şimdi yazmayayım. Daha sonra tekrar okuyup mantıklı bir cümleciğini bulursam cevap yazacağım lehrer35
    Not bu arada Tarih öğretmeniymişsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dor Niro -- 4 Haziran 2008; 14:00:33 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: peka


    O zamanlar ve bügün hala olmayan iş alanları yüzünden halk işsiz beş parasız tek çare dağa çıkmak
    Yakın zamanda Bitlis de Tekel in sigara fabrikası kapatıldı.Bitlisteki tek fabrika kapandı.Ee şimdi bu adam ne yapsın.



    Hocam ben de buna kaılmıyorum. Sanki bütün kürtlere iş versen sorun çözülecekmiş gibi oluyor ve böylece asıl meseleyi göremiyoruz. Bir insan sen aslında yoksun demek sorunun başlangıcı. Yeryüzünün tamamında günümüzde dilini öğrenmek ve konuşmak için sıkıntı çeken başka bir millet yok. Bizde henüz emekleme aşamasında olan böyle şeyler için bile tahammül yok. Yok ülke bölünecek yok parçalanacak. Allah korusun ama eğer bir gün bölünürse böyle diyen yasakçılar yüzünden bölünecek. Zaten bu hale gelmesi bile onların yüzünden. Sen aciz kediyi bile köşeye sıkıştırırsan saldırganlaşır.




  • @zengin saygı gösteririm.Kürtleri ezdigimiz için hor görüp iş vermiyormuyuz.Hepsi pkklı gözü ile bakmıyormuyuz.Hepsi işe yaramaz demiyormuyuz.haklısın
  • Ne alakası var işsizlikle açlık la bunlar her yerde var ama nedense sadece doğuda ki insanlar bunlardan şikayet edip dağa çıkıyolar sebeb bu olamaz demekki onların içinde böyle bir duygu düşünce var. En büyük nedenleri bence 2 tane bir orada ki insanların içlerinde böyle bir düşünce duygu, artı pkk sempatizanlığı var ikinci de lanet olası terör örgütünün oradaki halkı çok daha kolay tehdit etmesi
  • terörü besleyen en büyük kaynaklardan biri devletin içindeki çeteleşme oldu. İşkence, göz altında öldürülme gibi iğrenç hadiseler, hep pkk ya yeni katılımlara sebep oldu. Mehmet ali birand'ın "itilip kakılma" diye üstün körü geçtiği mevzunun meali bu.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zaragoza

    Ne alakası var işsizlikle açlık la bunlar her yerde var ama nedense sadece doğuda ki insanlar bunlardan şikayet edip dağa çıkıyolar sebeb bu olamaz demekki onların içinde böyle bir duygu düşünce var. En büyük nedenleri bence 2 tane bir orada ki insanların içlerinde böyle bir düşünce duygu, artı pkk sempatizanlığı var ikinci de lanet olası terör örgütünün oradaki halkı çok daha kolay tehdit etmesi

    Neden olmasın.İnsan aç kalınca herşeyi yapmazmı .Sonuçta çig süt emdik.Bölücü güçlerde insanların akılarını çelerse hayal peşinde koşar olurlar buda bazılarının istedıgı bir durum Türkiyeyi bölemk
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.