Şimdi Ara

Mehmet Görmez ’den Tarihi İslam Özeleştirisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mehmet Görmez ’den Tarihi İslam Özeleştirisi



    Geçtiğimiz günlerde Sekülerizm üzerine yaptığı konuşmalarla gündeme düşen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Gündüz, bu defa İslam üzerine yaptığı özeleştirel konuşmalarla gündemde.

    Mekke’deki vinç kazası ve şeytan taşlama faciasına değinen Mehmet Gündüz, Bu sene Arafat’da çok fazla sivrisinek olduğunu ve hacı adayları ihramlı oldukları için onları öldüremediğini belirten Gündüz, ‘’Ama Mina’da 2 bine yakın kardeşimizi ezerek öldürdük. Bunun izahı mümkün değildir” dedi. Görmez “yaşananlar İslam ilmihallerine girecek bir konudur. Biz Müslümanların ciddi bir sorunudur” şeklinde sert ifadelerde bulundu

    Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Hac ve Umre hizmetleri genel müdürlüğünce Kızılcahamam da ‘’ 2015 yılı hac organizasyonu değerlendirme toplantısı’’ yapıldı. Toplantı dün akşam saatlerinde Kızılcahamam’daki Swiss Otelde Diyanet işleri Başkanı Prof.DR. Mehmet Görmez’in katılımlarıyla gerçekleşti.

    2 Bine Yakın İnsan Hayatını Kaybetti

    Mekke kazalarından dolayı bu yılki Hac ibadetlerinin hüzünlü geçeceğini belirten Gündüz, “Haccın hem başında, hem sonunda iki büyük acı yaşadık. Önce vinç kazasını, sonra da Mina izdihamını yaşadık. Bu kazalarda hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor ve bütün İslam dünyasına başsağlığı diliyorum. Vinç kazasında yaralılar ’imdat’ isterken hacı adaylarının tavafa devam etmesi, İslam ilmihallerine girecek bir konudur. Müslümanlığımızdaki çelişkileri göstermek bakımından önemlidir” şeklinde ifadelerde bulundu.







  • Mario Gomez okudum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam doğru söylemiş. Orada adam öldü ölecek yardım isterken sen ben ibadet yapıyorum bölemem dersen yerin ben öyle ibadeti. Allah orada her zaman ki yerinde bir yere kaçmıyor önce adamı kurtar sonra ibadete devam edersin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 23 Aralık 2015; 6:44:19 >
  • İslam özeleştırısı degıldır o ıslam ozelestırısı olsa yerınde duramazsın. Kendılerını muslaman olarak tanımlıyor ya bunlar en fazla kendı muslumanlıklarını elestırırler. Boyle manset mı olur? ıslamın sahıbı mı bu adam ıslamın oz elestırısını yapacak?


    Mansetı atan gazetenın seylıgı sanırım cunku ıcerıkte soyle yazıyor.

    . Biz Müslümanların ciddi bir sorunudur”

    Bak dedıgım gıbı. Kendı muslumanlıgını elestırıyor. Musluman ve ıslam farklı kavramlar. Kı musluman kıme gore musluman bı de o var. Alevıler muslumanız dıyor, Mehmet Gormez de muslumanız dıyor, o da dıyor bu da dıyor yanı. Herkesın musluman tanımı kendını baglar ıslamı degıl.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psman -- 23 Aralık 2015; 8:23:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psman kullanıcısına yanıt
    İslam özeleştırısı degıldır o ıslam ozelestırısı olsa yerınde duramazsın.



    bi an eleştiriyi ferrarisini satan bilgenin yaptığını sandım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.