Şimdi Ara

Mekatronik Mühendisliği ya da Endüstri Mühendisliği ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 14 Gün sonra sınava gireceğim ve bu iki meslek arasında kaldım. Eğer puanım yeterse hangisine hangi üniversitede gitmeliyim?

    Önerilerinizi bekliyorum artılarını ve eksilerini yazarsanız sevinirim.



  • Hocam Mekatronik çok güzel bir bölüm . İlginiz varsa çok ilerleyebilirsiniz fakat biraz şu sıralar iş imkanları kısıtlı. Bir kaç sene içinde ne olur bilemem . Ülkede ar-ge artarsa çok rahat iş bulursunuz. Endüstri çok yaygın Türkiye'de okursanız açıkta kalmazsınız.
    Ders zorluklarına gelirsek. Endüstri müh. nispeten daha kolay. Mekatronik biraz multidisipliner olduğundan biraz daha zor bir dal. Kendini geliştirmek ikisinde de senin elinde. Mekatronik müh. ne makine müh. gibi sırf makine üzerine yoğunlaşıyor ne ee gibi elektronik üzerine yoğunlaşıyor. Makine,elektronik,otomasyon,yazılım gibi dalların hepsinden anlayan bir mühendislik dalı. Endüstri müh. hepsiniden azar azar ders alıyor. Amacı aslında endüstriyel kurumlara mühendislik çözümü getirmek. Az kaynakla nasıl çok iş yapılır bunu da endüsti mühendisi iyi ayarlar. Dediğim gibi ilgin yoksa sakın herhangi bir mühendislik yazma zindan olur hayatın . Ayrıca makine ve bilgisayar müh. de düşünmeni tavsiye ederim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.