Şimdi Ara

Meme Sağlığındaki Gelişmeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Meme Sağlığındaki Gelişmeler



    Kadınlarda, çeşitli sebeplere bağlı olarak meme dokusunda, çeşitli bozukluklar meydana gelebilir. Tıp ve teknolojideki hızlı gelişmeler sayesinde, bu hastalıkların birçoğu, kolaylıkla tedavi edilebilmektedir. Burada önemli olan konu; güvenebileceğiniz doğru adresi seçebilmektir.

    Kadınlarda bazen doğum sonrasında, memelerde şişlik, sertlik ve kızarıklık ile kendini gösteren mastit meydana gelebilir. Bu durum; bebeği emzirememek veya bebeğin yeterince emmemesinden kaynaklanır. Tıkanan süt kanalları, bebeği 2-3 saatte bir emzirerek ve memeye sıcak uygulama yapılarak, anne rahatlatılabilir. Hatta memeler, bebek emdikten sonra sağılmalıdır.

    Bazen süt bezleri arasında, kontrolsüz hızla çoğalan hücrelerin oluşturduğu, tümör oluşabilir. Bu tümörün, meme kanseri olup olmadığı, yapılacak olan birtakım tanı yöntemlerinden sonra anlaşılır. Bu tanı yöntemlerinden bazıları; mamografi, ultrasonografi, biyopsi, genetik testler vb. şeklindedir.

    Bu kanserde kullanılan tedavi yöntemleri de çeşitli olup, bunlar; cerrahi tedavi, sistemik tedaviler ve radyoterapi'dir. Bazen memenin tamamı, cerrahi olarak alınması gerekebilir. Buna mastektomi denir. Bu tedavi, memede birkaç tane ve büyük çaplı tümörü olan hastalara uygulanır. Bu konu ile ilgili bilgi almak isteyenler, internet üzerinden memesagligi.com’u ziyaret ederek bilgi alabilirler.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.