Şimdi Ara

memtest86 ve ram sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar-
    sistemi kurduğumdan bu yana arada sırada takılma veya klitlenmeler oluyor. Önce psu yu değiştirdim. Sonra kendimce bir takım testler yaptım. Memtest ile genelde 4-5 saat sonra hep aynı hatayı veriyor. Fakat bu hata hep ramlar dual olarak kullanılınca oluyor. RAM leri tek tek test ettiğimde hata bulmuyor. Bütün ram slotlarını ve kombinasyonlarını, mem acceleration modunu açıp kapamayı, voltaj vermeyi denedim, sonuçlar aynı. Prime 95 ile hata raporu almıyorum. Isınma sorunu gördüğüm kadarıyla yok.
    Bu konu ile ilgili önerileriniz ner olur.
    ( board Asus P5P800 bu arada)
    Teşekkürler



  • Bir Önerisiolan yokmu arkadaşlar. Takıldımkaldım, hegün test yapmaktan bilgisayarı kullanamıyorum
  • Hocam dual olrak stabil değil demekki memtestte test5i yap 50 loop beklemen yeterli hata yoksa sorun yoktur..
  • Dün PAT aktif dual olarak memtest test 5 i 50 loop kadar çalıştırdım, hata vermedi, umarım ileride sorun yaratmaz
  • Gelişmeler hakkında bilgi vereyim dedim,
    Oyunlardaki klitlenmeler devam edince ramleri teknik servise vereyim dedim. Bakalım başımıza neler gelecek diyerek GOLD PC teknik dervisine gittim. Görevliye bunlar dual çalışmıyor dedim. Adam umarsızca boşuna bizi uğraştırma, bunlar dual kit değil, çalışmayabilir, gider geri gelir, haftalarca sürer vs vs şeklinde konuştu. Neyse ram leri gönderttim. Bu gün (10 gün sonra) bir arayayım dedim, ramleri değiştirmişler. Gelenler infeneon tek taraflı chipli ramlar. Yarın deneyeceğim.
    Bu arada arkadaşımdan 2x512 kinston dual kit ram almıştım. (bir ay kadar beklersem ölürüm diye, kendisi de sistemi değiştirecekti. Bu zaman zarfında arkadşımdan aldıklarım ne memtestte hata verdei ne de kilitlenme sorunu oldu). Arkadaştan aldıklarım benim geri verdiklerim gibi elphida çift taraflı chipli ramlar. Acaba bu çift taraf tek taraf işi hepsini beraber kullanırsam sorun yaratırmı?? 2 BG ram nekadar işime yarar??

    Hafta sonu da testlerle geçecek gibi.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.