Şimdi Ara

Memurluğa Başlamaz isem Ne Olur? Lütfen Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, bir konu hakkında acil olarak yardıma ihtiyacım var. Sözleşmeli zabıt katipliği kazandım ve göreve hemen başlanmam istiyor. Şehir dışında üniversite öğrencisiyim ve okulum bu sene bitecek. Ancak güvenlik soruşturmasının bu kadar hızlı sonuçlanması, her şeyi mahvetti. Tercihimi okuldan yana yapmayı düşünüyorum ancak, eğer işe başlamaz isem bir daha memur olamaz mıyım? Daha sonra yine kpss girip, tekrar bu görevi kazanmaz mıyım? Konuyla ilgili her yerde birçok bilgi yazıyor ve kafam çok karıştı. Kimisi ohalden dolayı olamazsın diyor. Kimisi 1 yıl memur olamazsın diyor. Kimisi ise hiçbri şey olmaz diyor.

    Herhangi bir sözleşme imzalamadım. İstenilen evrakları en son gönderdim ve soruşturma sonucunda pazartesi göreve başlamam isteniyor. Bu konu hakkında hukuki kuralları bilen kişilerden yardım istiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • sözleşmeli olduğun için işe başlamaman memurluğa atanmanı etkilemez.yanlız ilerde aynı göreve bir daha atanırsan belki bu daha önce görevi kabul etmemiş, şimdi niye alalım diye olumsuz bir tepkisi olabilir.diğer yerlerde mesele olmaz
    okulun bu dönem bitecekse, amirlerinle konuştun mu? belki okul bitinceye kadar sınavlara girmeni vs. idare edebilirler.onların da adama ihtiyacı vardır çünkü.idare ederiz derlerse bence başla, sorun çıkarsa öyle istifa edersin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bidaha şans yüzüne gülmeyebilir.
    Amirlerinle konuş izin verebilirler şayet izin vermezlerse okulunu dondur 1 sene falan takıl alış sonra okula başla
  • Okulla beraber yürütmek de seçenek. Gerekirse birkaç dersten kalıp bir sene sonra mezun olursun. Çok arkadaş vardı okurken memur olan. Bazı kurumlar idare ediyor okuyan memuru.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurumla görüş ücretsiz izin hakkini sor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TIRPAN kullanıcısına yanıt
    5 yıl hizmeti olması gerekir ücretsiz izin hakkı olması için. Kurumdan kuruma değişmez.
  • Ayni okay arkadasimin basina gelmisti infaz korumaydi. Okula ikinci ogretim devam etti amirleri dersler sinavlar konusunda anlayis gosteryrlardi. Bence basla bu sansi kacirma. Onun disinda baslamazsan hicbir yaptirimi yok aciktan atama oldugu icin. Sadece adalet bakanligi sozlesmeli alimlarina basvuramasin yerine de yedek aliyirlar. Merkezi yerlestirmelere etkisi yok memur olabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hukuki hiçbirşey olmaz. kişisel tercihin sonuçta kimseyi zorla çalıştıramazlar. ama bazı şeyleri kaybedersin. mesela, girdiğin puan yanar bu kesin birşey. ayrıca sonraki mülakatla gireceğin yerlerde bu yaptığın negatif etki yaratacaktır. seni mülakattan neden geçirelim sonra bizi de yarı yolda bırakabilirsin diyebilirler.
  • Baslamazsan birşey olmaz yedeğini alırlar. Şayet çok yönlü değerlendirmek lazım daha sonra bu fırsatı bulamazsın diyenlere katılmıyorum. İmkanın varsa okulu bitir diğer türlü askerlik uzun dönem gitmek zorunda kalırsın. Okulu bitirdikten sonra daha iyi bir kurumda veya işte çalışma fırsatını tepmis olursun. Paraya ihtiyacın varsa ve okulu bitirdikten sonra atanacağını ddusunmuyorsan gir çalış derim. Bir türlü bitirirsin okulu kurum içi yükselme sınavı açarsa veya başka kurumu kazanırsan diploman ise yarar. Sonuç olarak kendine kalmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.