Şimdi Ara

Menteşe sıkıntısı // Monster MS-1762

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
3.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, imzamdaki sisteme sahibim. önsiparişli dönemde bin bir uğraşla 4 ay bekleyerek zar zor aldığımız bi laptop serisiydi ms-1762. Yalan olmasın 3 yıl oldu o günden bu güne 1 kez servise gitti oda panel kablosuyla ilgili ufak bi sıkıntıdandı 1 saate halledilip teslim edildi. Aletten inanılmaz memnunum ve gözüm gibi baktım bu 3 yıl boyunca. ne kozmetik ne donanımsal hiç bi sıkıntısı yoktu. Gel gelelim... 3 gün kadar önce sağ menteşenin A cover üzerindeki plastik yuvayı kırarak yerinden çıktığını fark ettim. Temsili resimdekiyle aynı durum. Biraz olayı araştırınca zaten kronik bi sıkıntı olduğunu fark ettim. " GT70 hinge" diye aratırsanız bi düzine sayfalı bi konu çıkıyor yabancı forumda. bir çok kişi aletin yaşından bağımsız sıkıntıyı yaşamış.

    Kendim kapağı kapatamadığımı fark edince komple söküp çıkarttım menteşeyi. aksi halde cover plastiğinide kırmak içten bile değildi. Benzer msi kasa kullanıp menteşe sıkıntısı yaşamış olanlarımız var mı?

    Bir aksilik olmazsa bugün teknik servise gitmeyi düşünüyorum. gelişmeleri detaylıca yazarım. Esen kalın

    Temsili resim:
     Menteşe sıkıntısı // Monster MS-1762



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kavil -- 12 Nisan 2016; 5:46:49 >







  • Aynı model bende var, bende de çerçeve dağılmıştı bu şekilde. Servise yolladım güzelce yapıştırıp toparlamışlardı. Nasıl bir yapıştırıcı kullandılar bilmiyorum ama sağlam şekilde yekpare hale getirdiler. Garantisi bitmesine rağmen ücretsiz halletmişlerdi. Bir arayın isterseniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omergorur -- 12 Nisan 2016; 16:07:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ürünü dün elden garantiye verdim. A cover değiştirelebileceğini söylediler. 1 hafta süre verdiler. Beklemedeyim.
  • Siyah naylon nasılsa ucuz umarım para almazlar.
  • Aleti 12 Nisan saat 14 gibi servise teslim ettim,
    Dün (13Nisan) Ersin bey ile akşam 5 gibi konuştum, Müşteri memnuniyeti kapsamında ücretsiz olarak kasanın kırık olan parçalarının değiştirildiğini belirtti.
    Bu sabah (14Nisan) 10 gibi dükkana uğrayarak laptobu teslim aldım. parça değişimi ve üstüne yapılan temizlik için herhangi bi ücret ödemedim. Teşekkür edip laptobu teslim aldım.



    Laptopu, önsipariş döneminde almıştım, baya İllallah etmiştim, kullandığım süre boyunca bu his azalarak bitme noktasına geldi, bugünde garantisi bitmiş bi ürünün arkasında durulması ve sıkıntının 2 gün gibi oldukça kısa bi sürede çözülmüş olması beni oldukça tatmin etti. Teşekkürler Ersin bey, Teşekkürler @MonsterMusteriHizmetleri
  • Kavil kullanıcısına yanıt
    HOCAM BİLGİSAYARA WİNDOWS KURDUNUZ MU?
  • acu540 A kullanıcısına yanıt
    windows 10 var da ne amaçla sorduğunuzu anlayamadım soruyu..
  • Sorununuzun çözülmesine sevindim. Heleki servisin bu yaklaşımı beni mutlu etti. Bende aynı modeli kullanıyorum. Çok dikkat ederim yeri sabittir çok nadir yer değiştiririm. Umarım aynı sorunu yaşamam. Msı kasalı modellerin uzun ömürlü olduğu kanısındayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam numlock kapalı kalmış windows 10 diyecektim. Benim ms-1762 daha önce bilgisayar kendiliğinden windows 10 ageçmiş daha doğrusu kenarda çıkan zımbırtıya basmışlar . benim bilgisayar ilk başlarda açıldı sonradan afalladı mavi ekran falan derken bios uçtu. sonrasında servise gönderdim bios attılar 85 tl gibi bir fiyata driverlar uygun olmadığı içn mi ne olmuş. şimdi yükleyim diyorum korkuyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.