Şimdi Ara

Menzil Genişletici Kablolu Kullanım (TP link RE200)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. TP link RE200 aldım. İnternet hızı konusunda aşırı beklentim yok ama benim istediğim durum şu: modemden kablo ile uzak noktadaki pc'ye bağlantım var. PC olan odadaki wifi, modemin uzaklığı ve duvarlardan dolayı kötü. Hem pc'ye hem telefona wifi sağlayabilmek adına router yerine bir menzil genişleticiyi, pc'ye gelen ethernet kablosuna takıp, yeni bir kablosuz ağ extender alanı yaratmak. Dün ürünü kurdum, fakat kabloyla bağlı olduğu halde ping değerleri çok da iyi değil. Online bir oyunu oynamak neredeyse imkansız. Çünkü 200ms ping çıkıyor. Normal kablo ile bağlı olan pc'de bu değer 10-60ms aralığında.


    Ürünün hız değerlerini kontrol ettim. 35 mbit internetim var ve RE200 bunu 10-18 mbit arası dağıtıyor. PC doğrudan modeme kablosuz bağlıyken 34-35 mbit görmekte ise sıkıntı yok.


    Ürünü iade etmeli miyim sizce? Router'ların kalitelisi pahalı olduğu için daha basit çözüm olur dedim ama kararsız kaldım.








  • RE200 ve RE305 gibi repeater- menzil genişletici ürünler kullandım.

    Hepsinin duvar kalınlıklarına göre zaafları oluşuyor.

    Bol duvarlı evlerde oyun yönünden sorun yaşamanız gayet normal.

    Hiç kullanmadığım fakat büyük evler kategorisinde satılan Asus un router cihazları var. Ne derece etkili olur yine soru işareti.


    Şöyle bir çözüm nispeten fayda sağlayabilir. Modem ile repeateri birbirini görecek şekilde konumlandırmak. Sonrada repeaterdan varsa ethernet çıkışında kablo ile bilgisayarı bağlamak. RE200 de ethernet çıkışı var mı unuttum. 305 te vardı.


    Şahsen ben çözüm için mecbur olsaydım en azından TPLink Deco sistem kurmaya çalışırdım.


    Tavisiye ettiğim kişiler baya memnun kaldılar. Ama bu sistemin bile kablolu ping garantisi yok.

    Mesh ve 2., 3. Decoyu alıp sisteme entegre etme opsiyonu var. Tabi maliyetleri katlanıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcebeci1 kullanıcısına yanıt

    Yorumunuz için teşekkürler. RE200'de ethernet çıkışı mevcut. Deco sistemleri biraz maliyetli bulduğum ve çok ihtiyaç görmediğim için açıkçası fazla düşünmedim. Yoksa gerçekten çok güzel kablosuz çözümler. Onemesh bile cezbedici. Ben, yan yana duran iki odadan birine repeater kurarım, yan oda faydalanır diye düşündüm. Modemi de görmesine gerek olmasın diye hali hazırda oraya kadar çektiğim ethernet kablosunu taktım ama beklediğim sinyal gücü gelmedi gibi. Ürünle aynı odada dururken kaynağa yakın olmayan ama kabloyla bağlı bir repeaterdan daha performanslı olması olması mantıken yanlış mı bilemedim.


    Uydunet kullanıyorum, teknik servisine bir danışmak lazım galiba, belki detaylı bir ayar yapılabiliyorsa, olayı halledebilirim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.